Lenyűgözött, és izgalmas élményt nyújtott számomra. George Miller rendezése ismét bizonyította, hogy képes mesterien egyensúlyozni a látványos akciójelenetek és a mély karakterfejlődés között. Anya Taylor-Joy fantasztikus volt Furiosa szerepében. Ő t... Több
Az érdeklődés hiánya miatt maradt el a zajos siker a mozik jegypénztárainál a Furiosa kapcsán. Ennek oka pedig az, hogy kevesebben kíváncsiak egy Mad Max-filmre Mad Max nélkül. Furiosa karakterét picit túlértékelték a Fury Road alkalmával (akkor mondjuk Charlize Theron alakította, az is igaz). A 2024-es rész látványban egyébként erős, bár kevesebb benne az izgalmas üldözés, így is élvezetes a végeredmény. A sztori ugyanakkor gagyi szerintem, illetve egy kicsit zavaros. Furiosa hol ide áll, hol oda áll, hol ez az ellensége, hol pedig amaz. Chris Hemsworth nagyon gyenge alakítást nyújt Dementusként, mondhatni, debillé teszi karakterét. Az én értékelésem így három csillag annak ellenére is, hogy egyébként a kezdetek óta szeretem a Mad Max-filmeket és George Miller rendezéseit. De ezt kicsit elrontották azzal, hogy spin-off részt készítettek egy olyan karakterhez, mely igazából nem annyira érdekes, hogy megérje rááldozni egy egész estés mozifilmet. Max miatt ülnek be az emberek egy ilyen disztópikus őrületre, ezt most valószínűleg Millerék is megtanulták.
2015-ben, megjelent egy Mad Max film. Amikor először hallottam róla, mindenki kritizálta. Három évvel később néztem meg, amikor már mindenki szerette. Feleslegesen vártam, mert adtam mások véleményére. Itt a Furiosa. Ugyanaz a kaliber. De milyen jól tettem, hogy nem vártam. Szerintem tökéletes. Semmi nem maradt ki belőle, amiből kiderülne, hogy lett a kislányból az a nő, aki a Mad Maxben megmenteni a megmaradt embereket. Látom, sokan azt írják zavaros. Nekem egyáltalán nem volt az. Akinek pedig nem tetszik, attól azt kérdezem, mégis mit várt? Akinek a Mad Max nem tetszik, ezt minek nézi meg? Akinek az tetszik, az pedig megkapja, amit szeretne. Sőt... Szerintem sokkal többet. És a befejezés... Mindig is a brutális filmek voltak a kedvenceim. De ilyet még nem láttam. Természetesen sima 5*. Egy rossz benne. Hogy túl rövid. (Bírtam volna még 2x ennyit belőle.)
A nagyvásznon nagyot üt! Szenzációs képvilág és szereposztás. Az első perctől csupa izgalom, és végig fenntartja az érdeklődést. Értelmet nyer a Fury Road, amit a mozi után be is tettünk... Ez így mondhatni, kötelező program. :) Nagyon szórakoztató! Néha picit olyan volt, mintha ott maradt volna néhány statiszta a Dűnéből.
Én úgy vagyok vele, hogy amikor nincs semmi ötletem, hogy mit kellene csinálni, akkor pont azt teszem, a nagy semmit. Miller mester viszont ezt másként gondolta, nem jutott semmi az eszébe, de valamiért azt gondolta, ezt érdemes lesz vászonra vinnie.... Több
Minden csepp benzinért, amit a film forgatásánál elégettek, kár volt. Kifejthetném bővebben, de legyen elég annyi, hogy a film nem sodort magával, nem szippantott be.
Nekem bejött: látványos, akciódús, a történet nem a legerősebb, de egy Mad Maxnél nem is az a lényeg (vagy legalábbis nem baj, ha nem a legerősebb D:).
Aki szerette A harag útját (lehet nem szeretni?), az biztos vagyok benne, hogy kiválóan fog ezen is szórakozni. Talán nem annyira pörgős, mint a nagy előd, de nagyobb betekintést enged ebbe a szürreális, posztapokaliptikus világba. A jelmezek, díszletek meg úgy általánosságban a látványvilág lenyűgöző, sokan panaszkodnak a CGI miatt, de szerintem azzal sem volt baj egyáltalán. A zenék ebben sem voltak rosszak, de talán nem annyira emlékezetesek, mint A harag útjában. A két főszereplő kiváló, Chris Hemsworth-nek nagyon jól áll a főgenya szerep, remélem, lesz még hasonló neki. Mindent egybevetve csak annyit tudok mondani: LÁSSÁTOK!
Stílusának megfelelő mese, de hozza a Mad Max érzést. Ajánlom azoknak, akik csak pihenni akarnak egy film mellett. Nyugis és látványos.
Egy kicsit tartottam ettől a filmtől, pláne úgy, hogy a főszereplő, Mad Max nincs benne! De összességében jó film lett. Bár sok benne az üresjárat. És a történet is eléggé alap lett. A látvány nem mindig kárpótolja a nézőt sajnos. A színészek jók voltak benne. De valami hiányzott a filmből, amitől méltó lenne Mad Max-filmnek. De bőven nézhető kategória.
Én szeretem a Mad Max filmeket, de ez olyan mérhetetlen gagyi, hogy nem tudtam végignézni. Felgyorsított jelenetek, mint az 1982-es Knight Riderben, számítógéppel készített, természetellenes mozgások tömkelege stb. Néhol hangot is elfelejtettek tenni egy motor alá. Szégyen az egész... :(
Lehet az, aki nem látta a Mad Max egyik részét se, jó sorrendben pontoz majd, de én az izgalom és beleélhetőség teljes hiánya miatt úgy pontozom, mint ahogy ezáltal érdemli. (Visszafelé.) Látványilag nem fogom felmagasztalni a filmet, az nálam nem ér pontot, vagyis csak egyet, mert a többiből nincs benne semmi, amit egy filmtől elvárnák. Üvöltő dervisek Thor hangján és Gandalf monológjai rám a frászt hozták.