Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Így neveld a sárkányodat 3. (2019)

How to Train Your Dragon: The Hidden World
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
41
Képek
13
Videók

Vélemények: Így neveld a sárkányodat 3. (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Thibo84   2019. 02. 24.

Egy zseniális befejezése a trilógiának ez az alkotás. Tökéletes volt a történet és a humor sem maradt ki belőle, meg persze a dráma és az érzelmek is szerepet kap benne. Az ember azt hiszi, hogy mindig az első rész az igazi és aztán hanyatlani kezd a csillaga. De itt épp fordítva történt. A második résznél egyre csak emelkedett, ennél viszont már hullócsillaggá vált. Minden korosztály élvezheti ezt a mesét.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 27.

Úgy hiszem méltó befejezést kapott ez a trilógia ezzel a résszel. Hatásos elemekkel vezet rá a végső megoldásra, a búcsúra és ez a búcsú kicsit el is nyomja a főgonosz motivációját. Úgy hiszem a gonosz karaktere is csak egy eszköz volt ami rávezette a szereplőket mennyire nem helyes amit tettek eddig hiába hitték azt hogy nemes amit tesznek. Nekem nagyon tetszett az összes rész és így ez is.


 
MP170506   2019. 03. 09.

Nagyon jó kis befejezése lett a trilógiának. Volt benne minden, ami egy ilyen animációs filmbe kell: humor, dráma, fordulatok, tanulság. A képivilága és a karakterek is nagyon jók.

 
Shelby07   2019. 04. 08.

Nekem már az előző két része is nagyon tetszett, egy nagyon aranyos es rendhagyó rajzfilm. Az új, fehér sárkány különösen lenyűgözött, szerintem nagyon jó, hogy tulajdonképpen köré és az éjfurja köré építették fel a történetet. Engem lekötött, nagyon élveztem, úgyhogy mindenkinek bátran ajánlani tudom, hogy nézze meg.

 
HercegPeter   2019. 07. 17.
Végre valami értelmes lezárást kapott.

Sokáig ellenálltam az első rész keltette hype-nak, de nem olyan régen rávettem magam és megnéztem. Nem is kellett több, annyira megtetszett, hogy hamarosan megtekintettem a többi részt is, a három rövidfilmet is beleértve. Ritkán fordul elő, hogy egy olyan moziuniverzum, ami ekkora bevételeket produkál méltó befejezést kapjon. Ezeket általában addig húzzák, amíg már nem is emlékszünk hány része van és azok is egyre rosszabbak. Szerencsére az Így neveld a sárkányod trilógiát rendesen be tudták fejezni. Az első részben megismert gyerekek és sárkányok felnőttek, de a barátságok megmaradtak. Olyan jól sikerült a befejezés, hogy a három rész közül talán ez lett a legjobb. Az utolsó jelenetek pedig meghatóak. Az egy olyan rajzfilm, amit tényleg minden korosztály élvezhet. Kicsit sajnálom, hogy az első két epizódra is 5 csillagot adtam, mert így nem érezhető az, hogy ez a rész a legjobb, a trilógia megkoronázása. Persze a filmekkel még nincs vége a hatalmas bevételeknek. Akárhányszor bemegyek egy üzletbe, a játékosztályon rengeteg plüss és játékfigura mered rám, amelyeket Fogatlanról és társairól mintáztak. Azon sem csodálkoznék, ha néhány év múlva egy gagyi sorozatban visszatérnének a karakterek, de ne legyen igazam.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon aranyos mese. Nemrég ajánlották és egyből beleszerettem Fogatlanba és Hablatyba. Az egész történet végső soron az ő barátságukről, küzdelmeikről, örömükről, és az elengedésről, felnövésről szól. Nem bántam meg kicsit sem, hogy ezt néztük végül, mert a vége nagyon szép. Egy korszak lezárult.

 
MMcFly2015   2019. 03. 08.
Magas színvonallal sikerült trilógiává bővíteni Hablaty történetét

Noha szeretem a jó meséket, és a stúdió is garancia a minőségre, de valahogy az Így neveld a sárkányodat, nem hagyott bennem mély nyomot a múltban. Rossznak egyiket se titulálnám, egyszerűen van egy ,,sárkányfóbiám", ami miatt, ezt a témát meglovagoló alkotásokat kerülöm. Így hiába láttam mindkét részét korábban, nem sok mindenre emlékeztem a harmadik rész megtekintése során. Ami szemet szúrt és óriási előny, hogy a rendező a filmben is haladt a korral, és a gyerekekből kamaszok/fiatal felnőttek lettek. Ezt, az animációval viccesen, de hatásosan tudtunkra adta. Ha már az animáció szóba jött. Talán az Így neveld a sárkányodat (most már) trilógia az, amire azt mondom, hogy szemkápráztatóan le... több»

 
harnas1207   2019. 05. 27.
Sárkány végveszélyben

Dicséretes, hogy befejező részt kreáltak az alkotók, és nem akarják tovább nyúzni a sárkánybőrt. A trilógia első két része nagy siker volt, így egy ütős lezárással örökre emlékezetessé tehették volna Hablaty történetét. Ennek tükrében nagy elvárások övezték a filmet, melyeknek sajnos nem könnyű megfelelni. Az előző részekben volt már minden, dráma, szerelem, halál, cukiság, izgalom és sok poén is. Egy ilyen felsorolásból csak a tanulság maradt ki, amit meg is játszottak most a rendezők. Szomorú, hogy ehhez nem igazán párosult kreativitás, egyszerűen nem maradt semmi a tarsolyban, amivel tovább lehetett volna szárnyaltatni a sárkánymesét. Kapunk egy nagy adag bugyuta harci jelenetet és egy ... több»

 
MidoD7   2019. 03. 31.
Mindig van új a tarsolyában

Na végre, valami tényleg újdonságot nyújtott és némi izgalmakat. Azt kaptam, amire vágytam, egy vagány kis szórakozást, ami megér minden percet. Nem akar többet adni, mint ami, így unalomra nem volt panasz.

 
Filmdoki   2019. 03. 07.
Fájdalmas a búcsú, de sosem végleges

Hablaty és Fogatlan utolsó kalandját több millió ember várta. Nem ok nélkül, hisz a fiú és a sárkány barátsága pillanatok alatt belopja a néző szívébe magát. A harmadik rész pedig nem okoz különösebb csalódást, mi több, méltó lezárása ennek a nagyívű történetnek, mely a rajzfilmvilág Star Wars vagy A Gyűrűk ura trilógiájának is tekinthető. A lezárás ügyesen fonja össze a történetet az előző résszel, hiszen az ottani események érezhetőn kihatottak Hibbant szigetre és a rá váró veszélyekre. Az Így neveld a sárkányodat három felteszi a koronát Hablaty felnövés történetére. Hősünk megtanulja, hogy nem egy senki. Hatással volt másokra, és mások is hatással voltak rá, így vált a hosszú út végére e... több»

 
ZozArt89   2019. 07. 02.
Sárkányszívvel teli történet

Az Így neveld a sárkányodat! film nem okozott újdonságot az animációs filmek világában. De maguk a karakterek annyira tele vannak szívvel, hogy mégis azonnal belopja magát a nézők emlékezetébe. A második része a sorozatnak már komolyabb hangvételű lett elődjénél és ha lehet akkor a harmadik már egyenesen más stílusban íródott mint annak idején az első. Hisz ott még tele volt gyermeki bájjal a sztori de ezen évek alatt nem csak a karakterek nőttek fel de a történet is. Így szerintem a lehető legjobb befejezést kapta meg a széria. Ugyanis DeBlois nem állt meg 1 konfliktusnál ezúttal, rögtön ránk dobott többet is. A sziget túlnépesedik így új helyet kell keressenek hisz a sárkányokról lemondani sem akar a viking nép, főgonoszunk le akarja vadászni az összes sárkányt és emellé még úgy látszik Fogatlan is párt talál magának. Mindezen komolyság ellenére a humort sem veti meg a film és ugyanolyan szerethető az egész film és benne a karakterek is egyaránt. Valahogy sokkal érzelmesebb pillanatokat is köszönthetünk a filmben ami után biztos, hogy elmorzsol az ember pár könnycseppet. A grafikája az első résznél is igazán impozáns volt de mára már a legapróbb részletességgel készítették el a filmet. A helyszínek is áll ledobósak voltak. Ami nagyon ritka egy ilyen több részes filmnél az az, hogy a színvonala mitsem zuhant és ezzel belevéste magát a szívünkbe.

 
Csillagpor   2019. 03. 24.
Klasszikus a végsőkig

Imádtam minden percét. Igazi fordulatos, klasszikus, gyönyörű látványvilágú animációs mese. Hablaty, Astrid és Fogatlan története itt ér a révbe. Remélem, nem fogják folytatni, nehogy elrontsák ezt a tökéletes lezárást :) Egyedül a főgonosz nem volt annyira kidolgozva, de ez engem annyira nem zavart. 10/10

 
Vágottszemű   2019. 03. 20.

Nem lett olyan rossz film. Szerintem túlságosan olyan volt, mint az előző rész. Itt is egy sárkányvadászt kell legyőzni, aki be akarja gyűjteni az összes sárkányt.

 
Döme   2019. 02. 24.

Nagy meserajongó vagyok, mégis az Így neveld a sárkányodat franchise csak nemrég került be az életembe. De rögtön a kedvenc meséim lettek. Az első kettőt gyors egymásutánban láttam, a harmadik részt pedig moziba kelett megnézni természetesen. A harmadik rész méltó lezárása ennek a történetnek szerintem. Emellett a véleményem az hogy nem ez lett a legjobb a három mese közül. Helyenként megijedtem, mint rajongó, hogy leül a dolog egy kicsit. Szerencsére ez az érzés nem sokáig tartott. SPOILER A film vége pedig a legmegindítóbb, legszomorúbb, legérzelmesebb mese befejezés amit valaha láttam. A legvége valamicskét javít az érzésen, de mégis ott marad az a szívbemarkoló dolog, hogy elválnak egymástól és vége a történetnek. A film nézése közben valahol reménykedtem benne, hogy meg meri húzni a mese azt a befejezést, amivel összetöri a néző szívét, mert azzal is igazán egyedi lenne, ugyanis nem sok ilyen mese van. Közben viszont rettegtem, hogy ilyen vége lesz, mert a szívem szakad akkor. Hát megszakította a szívemet. SPOILER VÉGE. Az Így neveld a sárkányodat 3 tehát önállóan se, a franchise részeként pedig főleg nem kaphat a maximálisnál alacsonyabb értékelést. A kedvenc meséim.

 
Zoe091   2020. 01. 11.

Aranyos kis animáció, volt benne minden humor, izgalom. Gyönyörű a képvilága, jók az effektek. Jó volt a befejezés.

 
Garfbob10   2019. 06. 28.

Az első Így neveld a sárkányodat még itthon láttam, és bár én mindig is szerettem a DreamWorks munkáit, de ez a produkció kirívott közülük. Gyönyörű látványvilággal és zenével operált, a végén Hablaty lábvesztése pedig meglepett, a DreamWorks azért nem gyakran vállalt be ilyeneket (jó, a Z, a hangya háborús jelenete milliószor durvább volt). A második részt már annyira vártam, hogy moziban is megnéztem, és a teremben fellépő problémák ellenére cseppet se rontott az élményen, és simán odaadtam volna neki az Oscar-t a Hős6os helyett (ha már A Lego-kalandot nem jelölték). Tülkön ülve vártam hát az első részt, amit eredetileg 2016-ra jelentettek be, de aztán folyton eltolták és eltolták, míg idén végre tényleg mozikba került. És egyáltalán nem bántam meg az 5 évnyi várakozást. A látvány és a zene továbbra is a stúdió csúcsa, a történet jól folytatta tovább Hablaty és Fogatlan fejlődését, és végre egy normális főgonoszt is sikerült kreálnuk. A film vége pedig gyönyörű lezárása a franchise-nak, amit kár lenne egy negyedik résszel elrontani.

 
atombence   2019. 06. 20.
Bárki által nézhető....

Bárki által nézhető, aranyos animációs film, lenyűgöző történetszállal. Érdekességképp említeném: az első 2 résszel egy napon néztem meg, a történet teljes mértékű átrágásához, mivel az első részt még iskolás koromban láttam. Olyan amilyenre számítottam: szuper vagány animáció, lehengerlő történet, a végén óriási csattanóval, mely kihagyhatatlan egy trilógia befejezéséhez. Néhol érzelgős, néhol akció dús, néha élményt nyújtó jelenetekkel övezett film. Szerettem, és ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 
FGyula   2019. 03. 03.
Szép

A mese nagyon jó. Szerintem jobb mint a második rész. A vége nagyon cseles és nem zárja ki a fojtatás lehetőséget sem egy újabb generációval.

 
Anjah   2019. 10. 17.

Nekem kicsit ez már sokadik lehúzott bőrnek hat. Annyira nem tetszett mint az első meg a második rész. Egyszer nézhető kategória a számomra.

 
Tyoci   2019. 07. 11.

A látványvilág továbbra is színes, kreatív, csodavilágszerű, viszont nem keltette fel eléggé az érdeklődésemet a történet.

 
Bee97   2019. 07. 28.

Tűkön ülve vártuk a tesókkal. Az előző két részét is imádtuk. De ez...valami zseniális mese lett. Gyönyörű volt a vége, az egész tartalmas és izgalmas volt. Az Így neveld a sárkányodat mese trilógia nálunk beírta magát a történelembe. Köszönöm ezt a csepp gyerekkort, amit kaptam. :)

 
DracoDormiens   2019. 07. 03.

Annyira szépen sikerült ennek a filmnek a lezárása, hogy jobb nem is lehetett volna. Nem volt előtte még olyan animációs film, ahol megöregednek a szereplők, ez teljesen új volt számomra. A főgonosz úgy tűnt nekem, mintha nem lett volna rendes célja, csak, hogy legyőzzék, de ezen kívül hibátlan izgalmas és szép befejezése lett a trilógiának. Megsírattatott mindenkit szinte ez a befejezés. Csak ajánlani tudom! :)

 
migraab   2019. 08. 26.
Hozta a szintet

Számomra az Ìgy neveld... tipikusan egy olyan mese, ami nem veszített színvonalából a 3. részhez érve. Fogatlan amúgy is örök kedvenc :)

 
The1NOnly   2019. 04. 08.

Egy tökéletes lezárása a trilógiának, teljesen korrekt film, ráadásul nem csak gyerekeknek.

 
RiderDragon   2019. 05. 07.
Véleményem

Én már vagy 20-szor láttam, mióta magyarul is ki jött. És meg kell mondjam, oda vagyok érte.

 
vojtech   2019. 05. 04.

Nagyon szuper lett ez a rész is!

 
lexyusz   2019. 04. 16.

Már mikor az első részt adták akkor megtetszett a története, aztán kijött a 2. rész is, az is nagyon tetszett többször is láttam, és végül megnézhettem az utolsó részt is belőle. Bővelkedett izgalmakban, bár nagyon reméltem, hogy jó vége lesz. Nagyon elszomorított mikor a végén elengedték a sárkányokat, de azért nagyon szép jelenettel zárult így is ez az egész történet. Örültem is neki, de maradt bennem valamiféle keserédes érzés is a végével kapcsolatosan. Mert bár jó vége lett, de nem olyan mint amire én számítottam volna. Csak ajánlani tudom mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató lehet. :)

 
Mantracz   2019. 02. 22.

Kicsit tartottam tőle, hogy ez a rész már abszolút nem az lesz, mint a korábbi epizódok, de szerencsére jól sikerült. Így mindenkit szeretnék megnyugtatni, egy nagyon szívet melengető alkotás lett az Így neveld a sárkányodat harmadik része. Csakis ajánlani tudom! :)

 
Phalanx   2019. 02. 21.

Hiába, én imádtam az első két részt, és egyszerűen imádom ezt is. Még mindig tudtak az alkotók egy jó humorú és izgalmas animációt készíteni, ami így, trilógiává kiegészülve, szerintem idővel is kikezdhetetlen lesz.

 
rissa   2019. 02. 18.

Az első két rész után kicsit elfogultam ültem be a filmre, ami végül sajnos felébresztett a szendergésemből. Az Így neveld a sárkányodat 3 egy jó kis animációs film, de az első kettőhöz nem igazán ér fel nálam. A humora rendben van, az animáció minősége káprázatos, azonban a történet terén szerintem már nagyon kifújt a dolog, és nálam ez a prioritás. Így sajnos egy nagyon erős közepesnél nem igazán tudok jobb értékelést adni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.