Március az HBO Maxon: 36 premierfilm és sorozat, amire érdemes figyelned

Ebben a hónapban a nézők két várva várt HBO-sorozat - a Perry Mason és az Utódlás - visszatérésével is számolhatnak, ráadásul mindkét széria új évaddal tér vissza. Emellett több izgalmas megjelenés is érkezik, így például A szomorúság háromszöge, amely 2022 egyik legnagyobb mozis sikere volt, valamint A zöld lovag is helyet kap a tartalomkínálatban. A horror rajongói is bőven válogathatnak, hiszen az Evil Dead és az Insidious franchise is felvonultat néhányat a legkedveltebb címei közül. Emellett több kedvelt François Truffaut-filmet is újra felfedezhetünk, köztük a Négyszáz csapás, a Lopott csókok és Az utolsó metró című alkotásokat, amelyek mára már klasszikussá váltak.

A márciusi hónap legjelentősebb és legjobban várt filmjei közé tartozik Ruben Östlund háromszoros Oscar-jelölt drámája, A szomorúság háromszöge (március 17.), valamint A zöld lovag című fantasy-kalandfilm (március 24.), amelyben olyan sztárok láthatók, mint Dev Patel, Alicia Vikander és Joel Edgerton.

A továbbiakban érdemes kiemelni az Igaz dolgok (premier: március 3.) című filmet, amelyben Ruth Wilson egy Kate nevű nőt alakít, aki alvajáróként éli mindennapjait, egy karizmatikus idegennel való váratlan találkozás és szexuális kalandok sora azonban felébreszti őt. A nő beleszeret a férfiba, ez a kapcsolat pedig lassan tönkreteszi az életét. Szintén érkezik az HBO Max exkluzív vígjátéka, a Micsoda buli! (március 3.), amelyben egy takarító csapat rájön, hogy LeBron James villáját kell kitakarítaniuk, ahol úgy döntenek, hogy egy hatalmas bulit csapnak. Amikor a buli elszabadul, egy felejthetetlen vad éjszaka veszi kezdetét. A Végtelen vihar (március 18.) egy izgalmas film, amely igaz eseményen alapul, a főszerepben pedig Naomi Watts látható. A történet szerint, amikor egy tapasztalt hegymászó hóviharba kerül, és a hegyről lefelé menet találkozik egy magányos idegennel. A nő elhatározza, hogy leviszi magával a férfit, mielőtt leszáll az éjszaka, és a vihar mindkettőjüket maga alá temeti.

A horrorrajongók örömére ebben a hónapban több klasszikus és új premier is helyet kapot az HBO platformján. Érkezik a Menekülés a mezőről című horrorfilm, amelyben Shane West, Theo Rossi és Jordan Claire Robbins egy titokzatos ellenféllel száll szembe. Hat idegen zavartan ébred egy végtelen kukoricaföldön, és felfedezik, hogy valami rejtélyes dolog vadászik rájuk. A látszólag véletlenszerű tárgyakkal felfegyverkezve össze kell fogniuk, ha meg akarnak menekülni a borzalmak elől. Az árva: Első áldozat (premier március 10-én) az Orphan című sokkoló horrorsiker izgalmas előzményfilmje, amelyben Esther egy eltűnt gazdag család lányának adja ki magát, és Amerikába utazik. Rövidesen találkozik egy elszánt anyával, aki bármit hajlandó megtenni, hogy megvédje családját a gyilkos "gyerektől". Jön még az Evil Dead - Gonosz halott 1983-as és 2013-as változata (premier március 3-án), Az átok háza (premier március 3-án), valamint az Insidious franchise-ból (premier március 17-én) Az utolsó kulcs, A gonosz lélek és A gonosz háza.

Márciusban további számos nagy népszerűségnek örvendő filmet láthatunk, a kínálatban ott van A rajtaütés 2. (03.17), amelyet az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmjének tartanak. Szintén megtekinthető lesz a Mark Wahlberg és Will Ferrell főszereplésével készült a Pancser police (03.24) című akció-vígjáték, a Tom Hardy főszereplésével készült Venom (03.03) című képregényfilm, valamint a Steven Spielberg rendezésében készült Tintin kalandjai (03.04). További közönségsiker a 2005-ös Bohém élet (03.09), az Ad Astra - Út a csillagokba (03.10) című Brad Pitt sci-fi, valamint a 2012-es Az emlékmás (03.31) című akció sci-fi.

A klasszikus filmek kedvelőire is gondoltak, így Francois Truffaut filmes remekművei március 6-án jelennek meg, köztük az 1959-es a Négyszáz csapás (Les quatre cents coups), az 1968-as Lopott csókok (Stolen Kisses / Baisers volés) és az 1980-as Az utolsó metró (Le dernier métro). Továbbá március 27-től Marco Ferreri La grande bouffe (A nagy zabálás) című filmjét láthatják a nézők, amelyben olyan színészlegendák tűnnek fel, mint Marcello Mastroianni, Philippe Noiret és Michel Piccoli.

A hónap két legnagyobb premierje közül az első a négyszeres Emmy-jelölt Perry Mason (03.07), amelyben visszatér kedvenc nyomozónkból lett ügyvéd. Matthew Rhys mellett Juliette Rylance, Chris Chalk és Shea Whigham is visszatér a produkcióban, míg Sean Astin (A Gyűrűk Ura), Paul Raci (Sound of Metal) és Jen Tullock (Severance) új szereplőként csatlakoztak a stábhoz.

Az HBO kritikusok által is elismert sorozata, a Succession (03.27) március végén tér vissza a negyedik és egyben utolsó évaddal, és ezzel tovább bővül az izgalmas sorozatok sora. A történet azzal folytatódik, hogy a Waystar Royco eladása a technológiai mogul Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) számára közeledik, ami komoly szakadást okoz a Roy családban. Miközben a család tagjai azon fáradoznak, hogy biztosítsák pozícióikat, a család kulturális és politikai hatalma nagymértékben csökken.

A hónap elején visszatér a Fehér hó című lebilincselő krimisorozat a 6. évadával. Március 7-én debütál az HBO új eredeti sorozata, az Ázott kutyák (Rain Dogs), amely egy anya lánya iránti szeretetét, bensőséges és intenzív barátságokat, valamint a szegénység és előítéletek közepette zajló élet ragyogását járja körül. Ezen kívül a héten elérhető lesz az F-Boy Island spanyol változata is, amelynek minden epizódja egyidejűleg 03.03-án kerül a képernyőre.

Márciusban számos más sorozat is folytatódik, mint például a The Last of Us 1. évada, a John Oliver-show az elmúlt hét híreiről 10. évad, a Winchesterék 1. évad, Az ifjú Sheldon 6. évad, a Kung Fu 3. évad, a Queen Sugar 5. évad és a Spencer: Hazatérés 2. évad, valamint a Játékelmélet Bomani Jones-szal 1. évad.

#36

80 Perry Mason  (2020)

(5)

dráma | krimi

HBO Max

Los Angeles, a harmincas évek elején. Az USA épp történetének legnagyobb gazdasági recesszióját éli, de Los Angeles ebből semmit sem érez meg a hangosfilm megjelenésének, az... több»

#35

85 Négyszáz csapás  (1959)

(3) (9)

dráma | krimi

HBO Max

Truffaut első filmje önéletrajzi ihletésű mű. Hőse, Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud) a kamaszkor küszöbére érkezett. Boldogtalan, szülei nem törődnek vele, tanárai is... több»

#34

96 Fehér hó  (2017)

(1)

dráma | krimi

HBO Max | Disney+

Hóviharként terítette be Los Angelest a crack a nyolcvanas évek elején. A kokain térnyerését néhány karakter sorsán keresztül követhetjük nyomon. John Singleton és Eric Amadio... több»

#33

84 A nagy zabálás  (1973)

(3)

dráma | szatíra | vígjáték

HBO Max

Egy csapat férfi elmegy egy francia vidéki villába, ahol elhatározzák, hogy halálra eszik magukat. több»

#32

81 Utódlás  (2018)

(4)

dráma

HBO Max

A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával... több»

#31

86 A rajtaütés 2.  (2014)

(17) (7)

akció | krimi | thriller

HBO Max

A The Raid 2-ben az első részből megismert Rama (Iko Uwais) őrült kalandjait követhetjük nyomon. Rama megpróbál beépülni a jakartai alvilág leghírhedtebb szindikátusába, hogy... több»

#30

84 Az ifjú Sheldon  (2017)

(8) (3)

vígjáték

HBO Max | Netflix | TV-ben (Comedy Central, csütörtök 01:33)

Az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozat előzményszériája a 9 éves Sheldon Cooper és családja megpróbáltatásait követi nyomon. Nem könnyű a matekzseni gyerkőc élete... több»

#29

dráma | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A sötét vígjáték, amelynek középpontjában egy divatmodellként dolgozó celebpár áll, akiket meghívnak egy szupergazdagok számára szervezett luxushajóútra. A jacht, amelynek... több»

#28

77 The Last of Us  (2023)

(18) (5)

akció | dráma | horror | kaland | thriller

HBO Max

Joel és Ellie, a járvány-pusztította, eltorzult világban csak egymásra számíthat. A duó kénytelen elviselni az új világ brutalitását; a kegyetlen gyilkosoktól hemzsegő,... több»

#27

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max

Antoine (Jean-Pierre Léaud) idő előtt leszerel a katonaságtól, ahová szerelmi csalódása miatt vonul be. Első útja egy nyilvánosházba vezet, majd elszegődik egy szállodába... több»

#26

79 Tintin kalandjai  (2011)

(20) (25)

akció | animáció | családi | kaland | misztikus

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Tintin, a fiatal riporter és foxterrierje szüntelenül keresik az újabb és újabb kalandokat. Ezúttal Sir Francis Haddock elsüllyedt hajója, az Unikornis nyomába erednek, mely... több»

#25

75 Evil Dead - Gonosz halott  (1981)

(25) (40)

horror

HBO Max

Egy eldugott, erdei faházban öt fiatal tervezi együtt tölteni a hétvégét. Megérkezésüket baljós ómenek kísérik. Rábukkannak egy régi hangfelvételre, amelyen egy öregember... több»

#24

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Egy médiumot meggyilkolnak. A tett elkövetésével egy fiatalembert vádolnak, akinek felesége azonban hisz férje ártatlanságában. Annál is inkább, mert otthonában mind... több»

#23

73 Az utolsó metró  (1980)

(2) (1)

dráma | háborús | romantikus

HBO Max

Párizst megszállják a németek, ezért Montmartre Színház zsidó származású igazgatója menekülni kényszerül. Felesége, Marion Steiner színésznő veszi át az irányítást a... több»

#22

szatíra | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

A vasárnap éjszakánként jelentkező talk show műsorvezetőj John Oliver humorista, aki elmúlt hét politikai és közéleti eseményeiről számol be vicces, ironikus és szatirikus... több»

#21

74 Az emlékmás  (2012)

(46) (7)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Netflix | HBO Max

Nincsenek többé be nem teljesül álmok, a jövőben az emberek egy egyszerű eljárás segítségével bármilyen emlékekre szert tehetnek. Douglas Quaid, az egyszerű gyári munkás nem... több»

#20

75 Venom  (2018)

(79) (37)

akció | sci-fi | thriller

Netflix | HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»

#19

85 Queen Sugar  (2016)

dráma

A sorozat két nővér, Nova Bordelon és Charley Bordelon életét követi nyomon. Charley tizenéves fia Micah Louisianába megy, hogy átvegye nemrég elhunyt édesapja után járó... több»

#18

65 Winchesterék  (2022)

(6) (9)

akció | kaland

HBO Max

János és Mária el nem mondott, epikus szerelmi története arról, hogyan mentették meg nem csak a szerelmüket, hanem az egész világot is. több»

#17

69 Gonosz halott  (2013)

(36) (20)

fantasy | horror | thriller

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

David (Shiloh Fernandez), drogfüggő húga, Mia (Jane Levy), valamint barátaik, Eric (Lou Taylor Pucci), Olivia (Jessica Lucas) és Natalie (Elizabeth Blackmore) kirándulni mennek egy... több»

#16

65 Bohém élet  (2005)

(3)

dráma | musical | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

New York a nyolcvanas évek környékén, a város legszegényebb környékén járunk East Villiage-be. A film története pár bohém fiatal minden napjait és szerelmi szálait követi... több»

#15

70 Pancser police  (2010)

(24) (7)

akció | krimi | vígjáték

HBO Max

Allen (Will Ferrell) egy megbízható, papírmunkát végző rendőr. Társa, Terry (Mark Wahlberg) terepen szeret lenni, de gyorsabban lő, mint gondolkodik. Példaképeik Danson és... több»

#14

horror | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Az előzményfilm története még a Lambert családdal történt szörnyű események előtt játszódik. Elise Rainier vonakodva vállalja, hogy arra használja fel különleges... több»

#13

57 Végtelen vihar  (2022)

(6)

dráma | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Amikor egy hegymászó hóviharba kerül, találkozik egy ismeretlennel, így együtt talán nagyobb esélyük nyílik arra, hogy lejussanak a hegyről. több»

#12

dráma | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix | HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

Roy McBride asztronauta merész utazásra indul a Naprendszer peremére, hogy fényt derítsen édesapja eltűnésének rejtélyére, és megoldja az emberiség létét fenyegető... több»

#11

67 Az árva: Első áldozat  (2022)

(17) (4)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

A pszichés zavarokkal küzdő Leena Klammer szökést szervez egy észt elmegyógyintézetből, majd egy gazdag család eltűnt lányának személyazonosságát ellopva az Egyesült... több»

#10

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Noha Elise Reiner a sötétség elleni harcra tette fel az egész életét, minden egyes küzdelemmel fogytán az ereje, ez pedig oda vezet majd egyszer, hogy az asszony teljesen eltűnik... több»

#9

sportfilm

HBO Max

Bomani Jones, aki napjaink egyik legkülönlegesebb újságírója, a sport világában felmerülő időszerű kérdéseket boncolgatja műsorában. több»


Szereplők: Bomani Jones
#8

65 Igaz dolgok  (2021)

(1)

dráma

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

A film egy fiatal, a társadalom peremén élő nőt követ, akit egy idegen megrészegít, majd felborítja nyugodt életét. több»

#7

55 A zöld lovag  (2021)

(8) (2)

dráma | fantasy | horror | kaland

HBO Max

Sir Gawain, az Artúr király mondakörből ismert legendás lovag vakmerő kalandja elevenedik meg. Sir Gawain önfejű férfi hírében állt, aki nekivágott a világnak, hogy legyőzze a... több»

#6

dráma

HBO Max

Megismerhetjük egy ígéretes, fiatal teniszjátékos és egy elit kosárlabdás történetét, akik a főiskolás sportolók világába kalauzolnak el minket. több»

#5

53 Az átok háza  (2020)

(13) (8)

horror | misztikus

Netflix | HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Egy egyedülálló rendőrnő  (Andrea Riseborough) kénytelen szembenézni egy misztikus démonnal, aki képes bárkit mészárlásra késztetni. A kegyetlen halál elő senki sem... több»

#4

56 Micsoda buli!  (2022)

(2)

vígjáték

HBO Max | Netflix | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Egy középiskolás diák úgy dönt, hogy házibulit rendez, amíg a szülei távol vannak. Az 1990-es vígjáték, a Micsoda buli! remake-je. több»

#3

57 Kung Fu  (2021)

akció | dráma | kaland

HBO Max

Egy életbeli krízis oda juttatja Nicky-Chent, hogy otthagyja az egyetemet, és megvilágosító utazásra indul egy félreeső kínai kolostorba. Visszatérése után szomorúan látja,... több»

#2

thriller

HBO Max

Hat idegen egy végtelen kukoricás csapdájában ébred fel, majd felfedezik, hogy valami rejtélyes dolog vadászik rájuk.

#1

60 Ázott kutyák  (2022)

(1)

dráma | vígjáték

HBO Max

A zseniális és friss hangú Cash Carraway által írt Rain Dogs egy szokatlan szerelmi történet egy munkásosztálybeli egyedülálló anya, az ő 10 éves lánya és egy kiváltságos... több»