10 film, ami már az elején feldühítette a nézőket

Egy jó film általában valami jól kitalált, jól felépített bevezetővel indul, ami megteremti az alap hangulatot. Egy jó rendező ezt ügyesen fel tudja használni, hogy felüssék a sztorit és a nézők még nagyobb várakozással ugorjanak bele az események kellős közepébe. De sajnos nem egy olyan mozi akad, amik már rögtön a nyitó képsorokkal vagy legalábbis az első néhány perccel lejáratják saját magukat. Most ezek közül mutatunk tíz filmet, amelyek így vagy úgy, de a nézők arcul csapásával nyitottak.

#10

akció | horror | sci-fi

Disney+

Ellen Ripley és társai űrhajójukkal  lezuhannak a Fiorina 161 nevű bolyóra, a szerencsétlenséget csak a nő éli túl. A bolygót magukra hagyott rabok lakják, akik sokkal nagyobb... több»

A második rész végén nem csak Ripley, de Newt és Hicks is megmenekülnek. A rajongók joggal várták, hogy majd a harmadik részben is nagyobb szerep jut nekik. Ehhez képest a film rögtön azzal nyit, mikor a mentőkompjuk lezuhan a Fiorina börtönbolygón. Itt a helyiek pedig azonnal megállapítják, hogy bizony a kompban mindenki halott, kivéve Ripley-t. Ennyit az aranyos Newtról és a kőkemény katona Hicksről...
#9

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi... több»

Miután a rajongók évtizedeket vártak az előzménytrilógiára, úgy ültek be, hogy ez most aztán hűha, mekkora élmény lesz. Aztán rögtön a franchise jellegzetes szöveges felvezetője úgy lehűtötte a kedélyeket, hogy arra még a messzi-messzi galaxis hideg világűrje is képtelen lenne. A nagy felvezetés helyett dög unalmas sztori képét festik fel, ahol a gaz birodalom épp megadóztatja a kereskedelmi útvonalakat, a szenátusban meg megy a szájkarate. Pont nem erre számítottunk...
#8

61 Mindörökké Batman  (1995)

(14) (33)

akció | fantasy | kaland

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Gotham City újabb gonosztevők játszóterévé válik, amikor megjelenik a városban Kétarcú és Rébusz. Batman azonban minden eddiginél komolyabb felszereléssel veszi fel a harcot... több»

Nem elé, hogy két film után Val Kilmer váltotta le Michael Keatont, még rögtön a film elején elsütnek egy olyan poént, ami legfeljebb Deadpool szájába fért volna bele. A bűnözők rémálma, a nyomozózseni Batman épp küldetésre indul, megvan a piszok menő(nek szánt) beöltözés és felkészülés. A Batmobil csak a startra vár, erre megjelenik Alfred és közli, hogy ura ugyan toljon már be egy szendót indulás előtt... És, hogy még bizarrabb legyen a nyitány, erre az a válasz jön, hogy "majd eszik út közben"... 
#7

akció | sci-fi

John Connornak sikerül megakadályoznia, hogy a Skynet által fejlesztett gépek öntudatukra ébredjenek, és elpusztítsák az emberiséget. Ám a gépek újabb támadásba lendülnek: a... több»

Az első két mozi gigantikus sikere után eleve kockázatos volt leforgatni a harmadikat. Azzal pedig csak tetézték a bajt, hogy a film elején mindjárt viccet is csináltak a terminátorból, amikor beküldték egy melegbárba, hogy ott szerezzen ruhát és motort. Ezzel a készítők az első két rész ikonikus jelenetei előtt akartak talán tisztelegni, de inkább csak elbagatelizálták a film címszereplőjét.
#6

72 Halloween: Feltámadás  (2002)

(2) (1)

horror | szatíra | thriller

Amikor egy csapat egyetemista megnyer egy versenyt, melynek jutalmaként egy éjszakát tölthetnek a brutális sorozatgyilkos, Michael Myers gyermekkori otthonában, számítanak némi... több»

A film elején egy visszaemlékezésben láthatjuk, ahogy Laurie Strode levája Michale Myers fejét. Majd kiderül, hogy valójában nem is az övét, hanem egy ártatlan, Michael által elnémított mentősét. Később Laurie egy szanatóriumban várja, hogy Michael újra rátaláljon, ahol aztán csapdába csalja. De fél, hogy megint egy ártatlant ölne meg, ezért habozik és ez elég is ahhoz, hogy Michael Myers nyerjen. Megöli Laurie-t és ezzel az egész filmet is...
#5

65 Az Igazság Ligája  (2017)

(41) (21)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot... több»

Az egy dolog, hogy a film elején egy alacsony minőségű telefonos felvétellel nyitnak, ez még megbocsátható. Még az is, hogy mindezt álló képernyővel teszik, ami azért fáj a szemnek. Az viszont, ahogy megpróbálták digitálisan eltűntetni Henry Cavil borostáját és bajuszát, na az finoman szóval is gagyi. Ahogy aztán az egész film is az lett. És mindez csak annak volt köszönhető, hogy a Henry Cavillt utólag hívták vissza pár jelenetet újra felvenni, amikor már az új Mission Impossible filmet forgatta, oda pedig kellett a bajusz...
#4

akció | kaland

Disney+ | SkyShowtime

A hidegháború éveiben járunk. Indiana Jonest, a régészprofesszort egyre gyanúsabbnak tartják a hatóságok, az egyetemről pedig ki akarják tenni a szűrét. Jones megismeri a... több»

A film készítői nagyjából mindent elszúrtak, amit el lehetett szúrni. És kezdték ezt mindjárt a nyitójelenettel, sőt, magával a Paramount hegyet ábrázoló logójával. Az ugyanis egy prérikutya odújának kijáratává változik, amit aztán eltapos néhány száguldozó fiatal a kocsijával. Ezzel még nem is lenne semmi gond, csakhogy az egészet olyan gyatra CGI-vel oldották meg, hogy fájdalmas nézni. És ez előre is vetítette a film egyik legtöbbet kritizált részét: a pocsék CGI megoldásokat.
#3

akció | kaland | thriller

HBO Max

A britek egyik hajója elsüllyed a görög szigetek mellett. A hajóval együtt a tengersírba merül egy szupertitkos high-tech eszköz, az ATAC is, amelyet szívesen megkaparintanának az... több»

Kevés James Bond mozi kezdődik annyira bugyután, ahogy ez a rész. James Bond épp a néhai felesége sírját látogatja meg, amikor egy helikopter érte jön. Hamarosan kiderül, hogy azt régi ellensége, Blofeld irányítja egy gyár tetejéről. James Bond persze hamarosan felülkerekedik és átveszi az irányítást a gép felett. Fel is kapja vele a tetőről a kerekesszékes gazfickót és behajítja az egyik gyárkéménybe. Már ez önmagában is súrolja a komédia határát, de az, hogy jogi okokból Blofeldet nem is lehet rendesen látni a filmben, csak a kezét vagy hátulról a tar kobakját, csak még bugyutábbá teszi az egészet.
#2

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az Amanda Waller vezette titkos kormányszervezet, az A.R.G.U.S létrehoz egy szupergonoszokból álló speciális különítményt, az Öngyilkos Osztagot. Az elítéltek életveszélyes... több»

A film nem volt túl nagy siker, de ez első nagyjából húsz perc volt talán a legrosszabb. Itt próbálták meg bemutatni az öngyilkos osztag fura tagjait, de ezt valami olyan szétszórt, kapkodó és követhetetlen formában sikerült megtenniük, hogy néző legyen a talpán, aki tudta, hogy mi van. És sajnos később se lett sokkal jobb a helyzet.
#1

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Shao Kahn megsérti a küzdelem szent szabályait, hogy megkaparinthassa magának a Föld nevű bolygót. Csatasorba állítja rettenetese kegyetlenségükről elhíresült megsemmisítő... több»

Az 1995-ös Mortal Kombat a maga mókásan egyszerű módján kimondottan szórakoztató mozi volt. A végén persze győztek a jók, majd jött a csavar Shao Kahn felbukkanásával. Az 1997-es folytatás viszont már a nyitó jelenetben kiverte a biztosítékot. A film ugyanis a népszerű Johnny Cage halálával nyit. Oké, ezzek sokkolni akarták a nézőket, hogy mindenki úgy utálja Shao Kahnt, ahogy megérdemli, de csak annyit értek el, hogy az egyébként is rém gyenge filmet sikerült még jobban megutáltani a nézőkkel...