A 10 leghírhedtebb filmes bukás, amit mindenki szeretne elfelejteni (mi is)

Hiába az őrületesen magas költségvetés, időnként még ez sem képes garantálni egy film sikerét, és persze a jól kiválasztott színészgárdáról még nem is beszéltünk.

Alábbi listánkon tíz olyan szuperprodukciót válogattunk össze, amelyek enyhén szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ang Lee valami egészen nagy dobásra készült a Gemini Mannel, a produkciót egyébként Budapesten forgatták, és már a megjelenés előtt tudni lehetett, hogy korszakalkotó vizuális megoldásokat láthatunk benne. Will Smith megfiatalítása azonban kevésnek bizonyult a sikerhez, az eredmény pedig inkább volt mondható lehangolónak, mint egy ütős akciófilmnek.

Mondani se kell, hogy a Joss Whedon-féle Igazság Ligájáját is hatalmas várakozás előzte meg, a Marveltől átigazolt rendezőtől a Bosszúállók után valami igazán remekműre lehetett volna számítani. Whedon Snyder váratlan távozása után vette át a stafétát a projekt élén, a már meglévő anyaggal azonban szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni. Aztán végül csak megérkezett a Snyder-cut, így talán nyugodt szívvel ki is jelenthetjük, hogy a 2017-es változat a feledés homályába merült.

Nem szeretnénk azonban tovább húzni az időt, ajánljuk figyelmetekbe az alábbi összeállításunkat. Lemaradt volna valami? Írjátok meg a véleményeteket hozzászólások formájában!

#10

61 Gemini Man  (2019)

(17) (14)

akció | dráma | sci-fi | thriller

Az Ang Lee rendezésében készült akcióthriller főszereplője, Henry Brogan (Will SMith) nincs könnyű helyzetben, ugyanis egy titokzatos férfi folyton a nyomában van, mi több, a... több»

Ang Lee kétségtelenül mindent beleadott, hogy visszahozza Will Smith fiatalságát, a közel 138 millió dolláros költségvetés és a látványos vizuális trükkök azonban még így sem garantálták a Gemini Man sikerét. A film lapos és érdektelen volt, és anyagilag is nagyon-nagyon elmaradt a várakozásoktól.
#9

65 Az Igazság Ligája  (2017)

(41) (21)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot... több»

Bár a film rendezői változata meghozta azt az elismerést, amely igazán kijárt neki, Joss Whedon rendezését viszont alighanem mindenki szeretné véglegesen mellékvágányra helyezni. Ez a film egyébként is túl korán jött, a DC univerzuma még nem állt rá készen, és a tény, hogy ennyire összecsapták, a rajongókat is leginkább csak feldühítette.
#8

64 A múmia  (2017)

(39) (30)

akció | fantasy | kaland | thriller

Netflix

Az ókori királynő, kinek életét igazságtalanul oltották ki, évezredek óta nyugszik kriptájába temetve; mélyen a sivatag kérlelhetetlen homoktengere alatt. Legalább is eddig... több»

Ezen a filmen még Tom Cruise sem tudott segíteni, pedig a színész tényleg beleadott apait-anyait. Ha másra nem is, arra remek példa arra, miként végezzünk ki egy korábban működő franchise-t potom 195 millió dollárból, ráadásul egy olyat, melyre hosszú távon építeni akartak. A Universal szörnyfilmes univerzuma a születésének pillanatában halt el.
#7

67 Terminátor - Megváltás  (2009)

(26) (22)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max

A világvége után az emberiség maradéka küzd a túlélésért. John Connor tudja, hogy ő lesz az emberi lázadók vezetője, de nem ilyen jövőre számított. Nem váltak valóra... több»

Kevés franchise okozott annyiszor csalódást a rajongóknak, mint az új Terminátor-filmek, ide sorolhatjuk még a Genisyst és a Sötét végzetet is. A széria számtalanszor kapott új esélyt a nézőktől, és legalább ennyiszer méltatlannál is vált a bizalomra. Talán végleg eljött az idő, hogy a Terminatort meghagyjuk a múltnak.
#6

68 Evan, a minden6ó  (2007)

(11) (9)

családi | fantasy | vígjáték

Evan Baxter (Steve Carell) politikus, épp a kongresszusi választásokra készül. Nagy tervei vannak, szándéka, hogy megváltoztatja a világot. Úgy tűnik, Isten felfigyelt Evanre, s... több»

Jim Carrey A minden6ó című filmje után akár azt is hihetnénk, hogy lenne igény egy hasonló kaliberű produkcióra, Steve Carell főszereplésével a film szinte semmit nem hozott a konyhára a rendkívül magas, 175 millió dolláros költségvetése mellé. A kritikusok és a nézők is elég keményen fogalmaztak a filmmel kapcsolatban.
#5

69 A vadon hívó szava  (2020)

(21) (10)

családi | dráma | kaland

Disney+ | Telekom TVGO

A Jack London legnépszerűbb regénye alapján készült film újra feleleveníti az elragadó szánhúzó kutya történetét. Buck kénytelen búcsút inteni a kedvencek áloméletének,... több»

Hiába a 150 millió dolláros költségvetés, a rajongók gyomra nehezen vette be, hogy Jack London klasszikus történetét CGI technológiával turbózták fel. Az eredeti mű tisztasága, izgalma és szíve sehol nem köszönt vissz a filmben.
#4

69 Dolittle  (2020)

(19) (13)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Hét évvel felesége halála után Dr. John Dolittle (Downey), a viktoriánus Anglia híres orvosa és állatorvosa kastélya falai közé zárkózva él egy állatsereglettel. Ám amikor a... több»

Ez volt az a film, amelyben Robert Downey Jr. végre nem Tony Starkot alakította. A színész érezhetően alaposan felkészült a szerepére, az a bizonyos jelenet a sárkánnyal azonban végérvényesen elkaszálta a produkciót. Azt talán nem is kell mondanunk, hogy ez is egy potenciális franchise első része lett volna, de ilyen gyenge teljesítmény mellett még a folytatásról szóló pletykák is azonnal elhaltak.
#3

73 A magányos lovas  (2013)

(31) (9)

akció | kaland | western

Disney+

Egy csapat ranger a minden hájjal megkent bandita, Butch Cavendish bandája után ered, azonban csapdába  esnek, és mindegyiküket kivégzik. John Reid a fehér szellemlónak hála... több»

Kétségtelen, a Disney hatalmas árat fizetett A magányos lovassal azért, hogy megtanulja, időnként még Johnny Depp szerepeltetése sem garancia a sikerre. Látvány az volt, de azon kívül szinte semmi, és az is rettentesen unalmas.
#2

75 47 ronin  (2013)

(42) (11)

akció | dráma | fantasy | kaland

Netflix | SkyShowtime

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a... több»

Hollywood a japán kultúra rendkívül izgalmas mitológiáját akarta feldolgozni, de Keanu Reeves főszereplésével a film azonban enyhén szólva se váltotta be a reményeket, amelyet még pocsék CGI technológiával is megfejeltek a készítők. Ez a film is több tízmilliós bukással zárt a mozikban.
#1

akció | dráma | fantasy | kaland

Arthur egy ravasz, nagyszájú csirkefogó, aki Londonium sikátoraiban vezeti a bandáját, és megpróbál életben maradni a riválisai ellenében. Születése azonban titkot rejt. A... több»

A film egy teljes filmes univerzum alapjait volt elhivatott lefektetni, a végeredmény azonban egyszerűen sokkolóan hatott a kritikusok számára, de a nézők sem kimondottan rajongtak érte. Iszonyú sok pénzt költöttek rá, de végül még a gyártási költségeket sem tudta fedezni, sőt, több tízmilliós mínusszal zárt.