A legjobb filmdrámák, amiket MOST nézhetsz a Netflixen

Az ember nem mindig vágyik látványos akcióra, nincs mindig kedve nevetni, a borzongáshoz meg egyébként is olyan hangulat kell. Van olyan, hogy az ember komoly filmekre vágyik. Elgondolkodtató történetekre, mélyenszántó gondolatokra vagy épp igaz történetekre, amik egy picit más megvilágításba helyezik a világot.

A Netflixen nagyszerű drámákat lehet találni, nem is keveset. De, ahogy tettük már korábban más műfajokban is, megpróbálunk segíteni kimazsolázni a tömegből azokat a filmeket, amiket szerintünk érdemes megnézni. Jöjjön tehát 15 dráma a Netflixről, amelyeket egyébként azonnal meg is nézhetsz, ha a Lejátszás a Netflixen gombra kattintasz!

Legutóbbi frissítés: 2022. 09. 21. - Egykor híres voltam

#14

dráma | romantikus | sportfilm

Netflix

Roxana Aubrey úgy dönt, hogy abbahagyja tanulmányait, és elmenekül a párizsi életéből egy dél-franciaországi ingyenes búvártanfolyamra. Hamarosan az élete megváltozik és... több»

Amikor Roxana találkozik a világbajnok szabadúszóval, Pascal Gauthierrel, akibe fülig beleszeret. Egyszerre lesz szeretője és tanítványa, miközben Pascal beavatja őt egy olyan extrém sportba, amely legalább annyira magával ragadó, mint amennyire veszélyes. Roxana versenyről versenyre tart, az egyik határt a másik után kezdi feszegetni, és teljesen belefeledkezik a szenvedélyes viszonyba... de hol lesz ennek vége? A filmet egy igaz történet ihlette.
#13

dráma | vígjáték | zenés

Netflix

Vince, egy kétségbeesett, egykori popsztár története, aki a visszatérésről álmodik. Egy rögtönzött jam session az autista fiatal dobossal, Stevie-vel váratlan barátságot... több»

Vince a legmenőbb fiúbandában játszott. Most a bajba jutott egykori popsztár egyedül van és kétségbeesett. A visszatérésről álmodik, és Peckham utcáin kezd el fellépni, abban a reményben, hogy valaki, bárki meghallgatja. Egy rögtönzött jamelés Stevie-vel, egy autista fiatal dobossal, akinek hihetetlen ritmustehetsége van, váratlan barátságot szít a két meg nem értett zenész között. Együtt a zene ereje révén egyedülálló kötelék alakul ki közöttük. A film nagyszerű nézői és kritikai fogadtatásban részesült, egy olyan szívhez szóló, megható történet, melyet a drámák rajongóinak nem szabad kihagyniuk.
#12

65 Ha tudnád  (2020)

(7)

romantikus | vígjáték

Netflix

A suli legjobb tanulójának számító Ellie segít az iskola legjobb sportolójának a tanulásban. Ellie titokban szerelmes a srácba; rövidesen szoros kapcsolat szövődik közöttük. több»

Az eminens lány segít a suli legmenőbb sportolójának, hogy felszedje a suli legszebb lányát. Tanácsokat és tippeket ad neki, megmondja, hogy mit mondjon, így a srác sikerrel jár. Csakhogy az eminens lány titkon szintén szerelmes a suli legszebb lányába...
#11

67 Mank  (2020)

(6) (4)

dráma | életrajzi

Netflix

Herman J. Mankiewicz megírta a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusa, az Aranypolgár forgatókönyvét. Ez a munka azonban nem kevés viszontagsággal járt. több»

A legendás Orson Welles mozi, a Citizen Kane, vagyis az Aranypolgár megszületésének története. A filmet David Fincher rendezte, a fontosabb szerepekben pedig Gary Oldman, Amanda Seyfried, Tom Burke, Lily Colins, Charles Dance és Tom Pelphrey látható. A filmet azért forgatták fekete-fehérben, hogy visszaadja Orson Welles sajátos stílusát.
#10

77 A látszat ára  (2021)

(4) (3)

dráma | thriller

Netflix

Két középiskolás barátnő hosszú évek után ismét találkozik, új kapcsolataik azonban teljesen megváltoztatták mindkettőjüket. több»

Rebecca Hall ezúttal a rendezői szerepet vállalt, és ehhez olyan világsztárokat sikerült megnyernie a főszerepekre, mint Alexander Skarsgård és Tessa Thompson. Egy drámai történet a barátságról és az újrakezdésről, fekete-fehér képi világgal.
#9

75 Roma  (2018)

(6) (4)

dráma

A film egy középosztálybeli mexikói család mindennapjait követi nyomon egy éven keresztül, a hetvenes években. több»

Az egyik első Netflix-film volt, amelyet széleskörűen elismertek a kritikusok is. Ez meglátszott a több Oscar-jelölésben és a három megnyert díjban (plusz még egy rakás más gála díjaiban). A fekete-fehér film Alfonso Cuarón félig önéletrajzi ihletésű alkotása, amely a '70-es évek Mexikóvárosában játszódik. A főhős egy tehetős család házvezetőnője, de nem is a cselekmény, mint inkább az ábrázolásmód az, ami nagyszerűvé teszi a filmet.
#8

77 Megbocsáthatatlan  (2021)

(35) (4)

dráma

Netflix

Ruth Slater hosszú évek elteltével visszatér az otthonába. Távollétének oka egy erőszakos bűncselekmény volt, ami miatt börtönbüntetésre ítélték. Letölti a kiszabott... több»

Miután egy erőszakos bűncselekmény miatt leülte a rá kiszabott börtönbüntetést, Ruth megpróbál visszailleszkedni a társadalomba, de ez finoman szólva sem megy könnyen. Közben a húgával is megpróbál jobb kapcsolatot kialakítani, de talán az még nehezebb lesz.
#7

79 V. Henrik  (2019)

(7) (6)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | történelmi

Netflix

Hal, akit V. Henkrikként ismer a történelem, az angol trón jogos örököse. Apja zsarnoki uralkodása alatt az ország háborúba sodródott. A fiú tapasztalanul néz szembe a politika... több»

Shakespeare drámái alapján készült a film V. Henrik királyról, akit Timothee Chalamet alakít. Bár elsőre egy látványosan mocskos és véres háborús filmnek tűnik, valójában sokkal több rejlik benne, főleg Timothee Chalamet, Robert Pattinson és Joel Edgerton alakításainak köszönhetően.
#6

dráma | zenés

Netflix

1927-ben Chicago egyik stúdiójában kezdenek elszabadulni az indulatok egy fehér menedzser, egy sikerre éhes trombitás (Chadwick Boseman) és a blues nagyasszonya, Ma Rainey (Viola... több»

1927-ben Chicagóban áll össze Ma Rainey, Toledo és Levee, hogy albumot készítsenek, ám mindenkinek mások az elképzelései. A legendás bluesénekesnő története.
#5

79 Mindent egy lapra  (2022)

(19) (5)

dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

Egy kiégett kosárlabdázó felfedez egy tehetséges streetball-játékost Spanyolország utcáin, és meglátja az esélyt, hogy rajta keresztül ismét feljusson a csúcsra.

Adam Sandler újra megmutatja, hogy drámában is erős, nem csak az ökörködésben. Egy lecsúszott játékosmegfigyelőt alakít, aki Európában az utcán bukkan rá a jövő egy nagy reménységére. Úgy dönt, hogy magával viszi Amerikába, holott erre nem kapott engedélyt a csapatától.
#4

dráma | thriller | történelmi

Netflix

Hét ember története, akiket különböző vádakkal állítottak bíróság elé az 1968-as chicagói Demokrata Párti konvenciót övező tüntetéssorozat kapcsán. Az... több»

Igaz történet alapján. A '60-as évek végén hét férfit bíróság elé állítottak egy vietnámi háború ellenes nagyszabású tüntetés után. A filmet rendező Aaron Sorkin egy interjúban elárulta, hogy tizenkét évig tartott, mire az ötletből ténylegesen film lett. És bár egy fél évszázaddal ezelőtti háború és per történetét meséli el, mondanivalója sajnos ma is pont ugyanolyan aktuális.
#3

84 Házassági történet  (2019)

(21) (8)

dráma | romantikus | vígjáték

Lebilincselő és megrázó történet egy házasság felbomlásáról és a család összetartó erejéről. több»

Egy válás egyre zűrösebb, egyre keményebb és egyre szomorúbb története, amely három Oscar-jelölést és egy díjat érdemelt. Utóbbit Laura Dern kapta a legjobb női mellékszereplő kategóriában. A filmben egyébként is igazi sztárparádé van: Scarlet Johansson és Adam Driver alakítják a főszerepeket.
#2

81 Tick, Tick... Boom  (2021)

(7) (8)

dráma | életrajzi | musical

Netflix

Jon, a színházi zeneszerző története, aki pincérkedik, és közben írja a művét Superbia címmel... és reménykedik, hogy ez lesz a következő nagy amerikai musical, ami elhozza... több»

Egy musical Lin-Manuel Miranda rendezésében. A törétnet Jonathan Larson életpályáját követi lazán, aki a '90-es években New Yorkban próbálja meg megírni a következő nagy amerikai musicalt. Larsont Andrew Garfield alakítja, mellett olyan színészeket láthatunk, mint Vanessa Hudgens, Alexandra Shipp, Jordan Fisher, Robin de Jesus vagy Bradely Withford. 
#1

87 Az Ír  (2019)

(27) (25)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»

Robert De Niro, Al Pachino, Joe Pesci és persze Martin Scorsese újra összeállt, hogy egy utolsó nagy és hamisítatlan gengszterfilmet forgassanak. A film Jimmi Hoffa 1975-ös rejtélyes eltűnésének törétnetét meséli el. A középpontban a veterán katonából lett bérgyilkos, Frank Sheeran áll, akit Robert De Niro alakít.