2018.06.18   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A Pixar animációs filmje köröket vert az eddigi rekorderre. Új király született.

A Pixarnál sem hisznek a szemüknek, minden rekordot megdöntött A hihetetlen család 2

Elképesztően magas összeggel, 180 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését A hihetetlen család 2.. Amellett, hogy ezzel nagyon könnyen utasította maga mögé a kihívóit, a Pixar alkotása lett minden idők legmagasabb nyitóhétvégét produkáló animációs filmje. Hogy szemléletesebb legyen ez az összeg, az eddigi rekorder, a Szenilla nyomában 135 milliót produkált ugyanennyi idő alatt. És, ha ez még mindig nem lenne elég, A hihetetlen család 2 a valaha készült nyolcadik legmagasabb nyitóhétvégi bevételével büszkélkedhető film. Tudjuk még fokozni, ugyanis ezzel olyan szuperprodukciókat utasított maga mögé, mint az Amerika kapitány: Polgárháború vagy A szépség és a szörnyeteg. A már most megdöntött rekordokat (legnagyobb júniusi nyitás, legjobb első napi bevétel stb.) gyakorlatilag naphosszat lehetne sorolni. A film a nemzetközi piacokon is remekül teljesített, így mindent egybeszámolva három nappal a bemutatása után már 231,5 milliónál jár. Ami pedig a kritikusokat illeti, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 94 százalékos értékelése magáért beszél.

A dobogó második fokát az Ocean's 8 - Az évszázad átverése szerezte meg, mely múlt héten a franchise legjobb bevételi mutatóit produkálta. Bár a 19,5 milliós második hétvége nem annyira erős, A hihetetlen család 2 mellett ez sem lebecsülendő.

A harmadik helyen a Warner korhatáros vígjátéka, a Haverok harca végzett 14,6 millióval, amivel egy hajszálnyival a stúdió előzetes becslései felett teljesített, bár a kritikusok fogadtatása meglehetősen vegyes képet fest.

Ami a premierfilmeket illeti, az említettek mellett egyedül a SuperFly fért be a top10-be. 6,3 milliós hétvégi bevétele a hetedik helyre volt elegendő. Ennyire sem járt jól a kritikusok által porba döngölt, John Travolta nevével fémjelzett Gotti, melyre mindössze 1,67 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon.

A Solo: Egy Star Wars-történet a dobogóról lecsúszva 9 millióval zárta a hétvégét a Deadpool 2 és az Örökség előtt. A Bosszúállók: Végtelen háború nyolc héttel a bemutatását követően továbbra is tartja magát az élmezőnyben, ezúttal a nyolcadik helyen végzett 2 milliárd összbevétellel a háta mögött.

 A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.   

#10

70 Könyvklub  (2018)

dráma | romantikus | vígjáték

Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők... több»

$1,850,000    
#9

78 Sodródás  (2018)

akció | dráma | életrajzi

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad... több»

$2,100,000    
#8

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

$5,296,000    
#7

36 SuperFly  (2018)

akció | krimi | thriller

Egy atlantai kokaindíler, Priest (Trevor Johnson) rájön, hogy minél előbb szeretne kiszállni a mocskos üzeltből - de ehhez meg kell csinálnia élete legnagyobb, utolsó... több»

$6,300,000    
#6

68 Örökség  (2018)

dráma | horror | misztikus

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony... több»

Rendező: Ari Aster
Forgatókönyvíró: Ari Aster
Szereplők: Toni Collette, Gabriel Byrne, Ann Dowd, Alex Wolff, Zachary Arthur
$7,026,000    
#5

80 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»

$8,800,000    
#4

akció | fantasy | kaland

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

$9,081,000    
#3

72 Haverok harca  (2018)

vígjáték

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a... több»

$14,600,000    
#2

akció | krimi | thriller

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és... több»

$19,555,000    
#1

akció | animáció | családi

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

$180,000,000