2018.08.16   szerző: redcolibry   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Remélem tetszik a lista, mert szerintem tökéletes lett!

#15

87 A sötétség kora  (2013)

dráma | fantasy | horror

Sok évvel ezelőtt egy vámpír család boldog életet élt New Orleans-ban. Egy napon azonban minden megváltozott, így rajtuk a sor, hogy visszaszerezzék mindazt, amit egykoron... több»

Az eredeti, a spin-off re The Vampire Diaries , köré három Mikaelson testvérek : Klaus ( Joseph Morgan ), Illés ( Daniel Gillies ), és Rebeka ( Claire Holt ). A Mikaelson családot "Originals" -nek hívják, mivel ezek az első vámpírok, amelyek valaha léteznek. Niklaus "Klaus" Mikaelson egy boszorkány és egy vérfarkas leszármazottja , és a hibrid természetének felszabadítására irányuló törekvése a The Vampire Diaries- ben részletezett . A 2013. április 25-én sugárzott hátsó pilóta azt is feltárta, hogy Hayley farkasember ( Phoebe Tonkin) terhes Klaus gyermekével. A sorozat kezdődik az eredeti testvérek, hogy visszatérjen a város New Orleans először 1919 óta, ahol egy terhes Hayley is telepedett le. A város eredetileg megépítették, ezért kénytelenek voltak elhagyni, amikor kiszabadultak a bosszúálló apjáról. A távollétükben Klaus védője, Marcel ( Charles Michael Davis), vállalta a várost. Klaus úgy dönt, hogy le kell vonniuk Marcelet, és vissza kell vonulnia a városba, amelyik régen tartozott. Miközben ezt meg kell védeniük a várost a vámpírok, vérfarkasok és boszorkányok közötti háborús sörfőzéstől. Idővel új és régi barátságok alakulnak ki, a szeretet a levegőben van, a halál körülveszi őket, és az Originálok többet tanulnak saját családjuk múltjáról. Az első évad leírja, hogyan fog születni Klaus misztikus gyermeke, és arról beszél, hogy a származóknak együtt kell tartaniuk a biztonságot. A második évad Klaus és testvérei szüleinek visszatérésével, valamint egy nagynénti érkezéssel foglalkozik, aki veszélyezteti a baba életét. A harmadik évad azt mutatja, hogy a Mikaelsons egyaránt egy próféciával néz szembe, amely a bukásukról szól, és az elsőszülött vámpírokról, akik már évezreden át bosszút akartak lenni. A negyedik évad öt évre ugrik, a Mikaelsons pedig New Orleans-ba visszatér, és szembenézett egy újjáélesztett ısi fenyegetéssel, amely megsemmisíti az útját. A sorozat ötödik és utolsó szezonja hét évvel a negyedik évad után zajlik, a Hope most tizenéves korában a természetfeletti gyermekek iskolájában, a Fiatal és Tehetséges Salvatore Boarding School-ban.
#14

fantasy | horror | misztikus

Valerie (Amanda Seyfried) egy fiatal szemrevaló lány, akinek a kezét a szülei Henrynek (Max Irons) ígérték, ám a lány sokkal inkább szeretné életét Peter (Shiloh Fernandez)... több»

Daggerhorn falu lakosai évtizedeken át állatáldozatokkal csillapították a közeli erdőben lakó vérfarkas étvágyát. A teliholdkor portyázó fenevad azonban most saját zsákmányt ejt, megöli Valerie nővérét. Valerie-t a szülei a gazdag Henrynek szánják, ő azonban a szegény favágóba, Peterbe szerelmes. El is határozták, hogy elszöknek, ám a vérfarkas tette mindent megváltoztat. A falusiak felfogadják a hírhedt vadászt, Salamon atyát, hogy szabadítsa meg őket a fenevadtól. Salamon nem kevesebbet állít, minthogy a szörny napközben emberalakot öltve közöttük él.
#13
Nina Martin (Nathalia Ramos), aki eddig a nagymamájával az Amerikai Egyesült Államokban élt a szülei halála óta, elmegy az Egyesült Királyságba és beköltözik az Anubisz házba. Azonban ezzel egyidejűleg, egy már régebb óta ott lakó lány, Joy Mercer (Klariza Clayton) hirtelen és különös módon eltűnik, anélkül, hogy társait erről értesítené. Victor Rodenmaar (Francis Magee) próbálja Joy létezését kitörölni az iskola történetéből. Patricia Williamson (Jade Ramsey), Joy legjobb barátnője, felfedezi hogy Joy elhagyta az iskolát úgy, hogy őt erről nem tájékoztatta. Ez számára igen furcsa, összefüggést sejt Joy eltűnése és Nina Martin érkezése között, ráadásul Nina lesz Patricia új szobatársa (Joy helyett). Nina később találkozik egy kissé zavarodott idős hölggyel, aki azt mondja, Sarahnak hívják, azonban mikor Nina visszakíséri őt az öregek otthonába, az ápoló azt mondja a nőt Emilynek hívják és nagyon keveset tudnak róla. Sarah azt állítja, régebben a házban élt. Mivel Patrica kivételével mindenki kezdi lassan elfelejteni Joyt, úgy tesz, mintha ő is megbarátkozna Ninával, majd kitalálja, hogy egy beavató ceremónián kell átmennie Ninának. Az a feladata, hogy ellopja a padlás kulcsát Victortól (ahova tilos felmenni), majd lehozzon onnan valamit. Nehezen, de sikerül teljesítenie a feladatot, és a feladat során rátalál egy titkos szobára a padláson, ahol talál egy festményt, ami elvezeti őt és Fabian Ruttert (Brad Kavanagh) a ház kincsének első darabjához. Második évad Miután a diákok visszatérnek az Anubis házba, Nina egy különös szellemmel álmodik, majd ez a szellem, Sankhara megjelenik a Sibuna klub többi tagjának álmában is, és megbélyegzi őket Anubis jelével. A küldetésük az, hogy különböző veszélyes feladatok elvégzésével megtaláják a maszkot, különben az életükkel lakolnak.
#12

dráma | sci-fi

A vámpíroknak nincs többé szükségük emberi vérre, ugyanis napi szükségleteiket fedezi a tömeggyártott szintetikus vér, így szabadon élhetnek az emberek között. Az emberek... több»

A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik. Sookie Stackhouse pincérként dolgozik a kicsi, ámde otthonos Merlotte's bárban. Bár Sookie első pillantásra hétköznapi lánynak tűnik, nem éppen átlagos képességgel bír: képes olvasni mások gondolataiban, s ez folyamatosan felforgatja a lány életét. Ha ez nem lenne elég hátrány ahhoz, hogy egy louisianai kisváros szűk közösségébe beilleszkedjen, egyszer csak betoppan életébe a Merlotte's első vámpír vendége, a 173 éves Bill Compton - s a két kirekesztett között azonnal komoly vonzalom alakul ki.
#11

71 A hírnökök  (2015)

dráma | fantasy | misztikus

Egy rejtélyes tárgy csapódik a Földbe, melynek következtében néhányan életüket vesztik. Miután megmagyarázhatatlan módon újraélednek, rá kell jönniük, hogy arra... több»

Az Új-mexikói sivatag közepén a fiatal tudósnő, Vera Buckley érdeklődve figyeli, ahogyan egy titokzatos tárgy becsapódik a Földbe, és vakító sugarakat kibocsájtva felrobban. Vera szíve néhány pillanatra megszűnik dobogni, ám hamarosan újra verni kezd. A tudósnő nem az egyetlen, akire a becsapódott tárgy hatással volt. Öt másik személy is meghal, majd újra feléled a sugárzás hatására: Raul Garcia, beépített szövetségi ügynök, Erin Calder, a gyermekét egyedül nevelő anya, Joshua Silburn, a karizmatikus tévés prédikátor és Peter Moore, a problémás tinédzser. Újjászületésüket követően mind az öten különleges képességekre és gyógyító erőre tesznek szert. Hamarosan azt is megtudják, hogy rendkívüli feladatnak néznek elébe. Közös erővel meg kell állítaniuk az apokalipszis öt pusztító lovasát, és megakadályozniuk a közelgő világvége bekövetkeztét.
#10

akció | kaland | sci-fi

Panem az egykori Észak-Amerika romjain fekszik. Az ország a fényűző Kapitóliumból és 12 körzetből áll. Minden évben kisorsolnak egy 12 és 18 év közötti fiút és egy lányt... több»

A nem túl távoli jövőben Amerika már a múlté, a helyén Panem országa található az azt irányító zsarnoki Kapitóliummal és tizenkét távoli körzetével. A történet középpontjában a tizenhat éves, talpraesett Katniss Everdeen áll. Anyukájával és tizenkét éves húgával él Panem tizenkettedik körzetében. A minden évben megrendezésre kerülő "Éhezők Viadalára" Panem minden körzetéből egy-egy 12 és 18 év közötti fiút és lányt választanak ki, hogy azok élet-halál harcot vívjanak a fényűző, és a körzeteket irányító Kapitólium városában. A kiválasztás reggelén Katniss húgát, Prim nevét húzzák ki a tarsolyból, ám ekkor Katniss önként jelentkezik arra, hogy húga helyett ő vegyen részt a Viadalon. A másik kiválasztott, Peeta Mellark, a helyi pék fia, aki egyszer megmentette Katnisst és családját az éhhaláltól. A kiválasztás után bevezetik Katnisst egy szobába, ahol a családja és Gale elköszönnek tőle. Vonattal viszik őket a Kapitóliumba, az út alatt megismerkednek Haymitch Abarnathy-vel, az iszákos mentorukkal. A mentor dolga, hogy felkészítse a körzete kiválasztottait arra, hogy mi vár rájuk az arénában. Mikor megérkeznek a Kapitólimba, mindketten kapnak egy felkészítő csapatot, akik a megjelenésükről gondoskodnak a Kapitóliumban töltött idő alatt. Katniss Cinnát kapja, akivel hamar összebarátkoznak. A Caesar Flickermannal készített interjúban Peeta hirtelen bevallja, hogy szerelmes Katnissbe, amitől Katniss nagyon feldúlt lesz, mert azt hiszi, hogy a fiú ezzel akarja őt szabotálni. Haymitch szerint ez még jól fog jönni a későbbiekben, mert az emberek megkedvelik őket, és különböző tárgyakkal, étellel és gyógyszerekkel segítenek majd nekik. A versenyzők részt vesznek egy bemutatón, ahol meg kell mutatniuk a szponzoroknak hogy mi az erősségük, és azok teljesítményük alapján pontozzák őket. A viadal reggelén Katnisst egy szobába kísérik, ahol Cinna előkészíti és elbúcsúzik tőle, aztán a lányt felengedik a többi versenyző közé. Az aréna egy erdőben van, és egy pár méterre tőlük található a Bőségszaru, ahonnan a visszaszámlálás után fegyvereket és egyéb felszerelést szerezhetnek, de már itt többen egymást kaszabolják le. Katniss rohan a felszerelésért, de mivel a 2. körzet kiválasztottja, Clove megtámadja, ezért csak egy táskát tud felvenni, mert menekülnie kell az erdőbe. A táskában egy üres fémpalackot, mászókötelet és hálózsákot talált. Katniss elkezd vizet keresni, majd az éjszakát egy fán tölti el. Eközben egy lány a közelében tüzet gyújt, mire megjelennek a Hivatásosak. Ekkor rájön Katniss, hogy Peeta is beállt közéjük. Később a lány megsebesül egy tűzben, és a Hivatásosak is üldözőbe veszik. Katniss egy fára menekül fel, azok utolérik őt. A csapat úgy dönt, nem szalasztják el a lehetőséget Katniss megölésére, ezért a fa alatt töltik az éjszakát. Ezen az estén kapja meg Katniss első csomagját Haymitchtől, amit a szponzoroktól sikerült szerezni. A csomag egy krémet rejt, amit égett lábának kezelésére küldtek. Reggel meglátja Rue-t az egyik szomszédos fán, aki egy darázsfészekre mutat Katniss feje fölött. Katniss felmászik a fészekhez, és látja, hogy azok nem átlagos darazsak, hanem nyomkövető vadászdarazsak, amiket génmódosítással hoztak létre. Ezeknek a darazsaknak a csípése hallucinációt, de halált is okozhat. Katniss elkezdi levágni azt az ágat, amin a fészek van, hogy az leessen az alvók közelében. Mire sikerül levágnia a fészket tartalmazó ágat, ő is kap a csípésekből. Miután a fészek lezuhan, a Hivatásosok menekülni kezdenek, de az egyik lányt, Glimmert megölték a darazsak. Katniss a csípésektől kábultan ér földet, és elveszi a halott lánytól a nyilakat és az íjat, majd kábán menekülni kezd. A hallucinációk akadályozzák, Peeta rákiált, hogy meneküljön, majd nem sokkal később a lány összeesik. Mikor Katniss felébred, a csípések helye levelekkel van betakarva, majd meglátja Rue-t, aki elmondja neki, hogy két napig eszméletlen volt, és hogy Peeta kiszállt a Hivatásosok közül, és a pataknál van. Katniss szövetséget köt a lánnyal, és majd kitervelik, hogy elpusztítják a Hivatásosok élelemkészletét. Megbeszélik, hogy hol fognak találkozni, majd elindulnak. Rue több helyen tüzet gyújt, hogy odacsalja a többieket. Katniss oda megy, ahol a Hivatásosok gyülekeznek, és tárolják az ételt. Mivel az étel körbe van aknázva, ezért Katniss két nyíl kilövésével felrobbantja a raktárat. Ezután elindul a megbeszélt helyre, hogy találkozzon Rue-val. De mikor odaér, hallja a kislány kiáltását, a lány egy csapdába esett. Amikor kiszabadítja, megjelenik Marvel, és dárdával leszúrja Rue-t, még mielőtt végezne a fiúval Katniss. Miután a lány meghal, Katniss virágokat gyűjt, és körbe rakja velük a holttestét. Katniss elindul az erdőbe, de ekkor bejelentést kapnak. A Viadalnak mostantól két győztese lehet, ha a két játékos ugyanazon körzetből való. Ezután elindul Peeta keresésére. A fiút a pataknál találja, ahogy azt Rue mondta. Peeta lába nagyon megsebesült, meglehet, hogy haldoklik. Cato megvágta a lábát, mielőtt Peeta eljött a Hivatásosok közül. Keresnek egy búvóhelyet, amit egy barlangban találnak meg. Itt maradnak éjszakára és Haymitch küld nekik ételt azzal az üzenettel hogy: „ Ezt nevezed te csóknak? ” Ezzel arra utalt, hogy Katniss a barlangban arcon csókolta Peetát. Katniss egyből rájön, hogy ha enni akarnak, mit kell tennie. Másnap este újabb bejelentést kapnak. Arról értesítik az életben maradt versenyzőket, hogy egy lakoma keretében a Bőségszarunál minden körzet életben maradt kiválasztottja megtalálja, amire most leginkább szüksége van. Katniss közli Peetával, hogy ő elmegy, mert biztos benne, hogy nekik a gyógyszerre van szükségük a legjobban. A fiú ellenkezik, és megkéri Katnisst, hogy maradjon vele. A lány marad, de mivel reggel látja, hogy Peeta rosszabbul van, elindul a gyógyszerért. Mikor odaér a Bőségszaruhoz, Katniss megpillantja a négy táskát, amiken 12-es, 11-es, 2-es és 5-ös számok vannak. A rókaképű lány gyorsan elveszi a neki szánt 5-ös táskát, és eltűnik vele a fák között. Katniss is elindul a táskájáért, de ekkor Clove megtámadja. A lány tudja, hogy Katniss a Peeta életét megmentő gyógyszert viszi, ezért elkapja, hogy végezzen vele. Ám mikor már Katniss minden esélye elszállt, Thresh elkapja Clove-ot, és végez vele, ezzel megbosszulva Rue halálát. Katnisst hagyja futni, mert tudja, hogy védelmezte Rue-t. Katniss visszatér a barlangba, és ellátja Peetát. Másnapra Peeta sebéből már csak egy kis vágás maradt. Katniss és Peeta elindul ételt keresni, nem sokkal azután, hogy kettéválnak, Katniss hallja az ágyúdördülést, ami egy kiválasztott halálát jelzi. A lány kétségbeesetten keresi Peetát. Amikor megtalálja, észreveszi, hogy a fiú mérges bogyót, „éjfürtöt” gyűjtött. A közelben a Rókaképű lány evett belőle, és rögtön meghalt. Elindulnak vissza a barlangba, de hirtelen beesteledik, ami azt jelzi, hogy a Kapitóliumban úgy döntöttek, hogy felgyorsítják az eseményeket. Az erdőből furcsa hangok jönnek, majd hallják az ágyú hangját, ami ezúttal Thresh halálát jelzi. Hirtelen kutyára hasonlító lények támadnak rájuk, és ők elkezdenek menekülni. A Bőségszaruhoz érve felmásznak a tetejére, ahol Catóba ütköznek. Miután Catót letaszították a lények közé, Katniss végez vele, hogy ne kelljen szenvednie. Az ágyúdördülés után kisüt a nap, és újabb bejelentés érkezik. Az előző szabálymódosítást, miszerint már két versenyző is megnyerheti a Viadalt, visszavonták. Peeta felajánlja, hogy ölje őt meg Katniss, és menjen haza, mert így ő lesz a győztes. Katniss ebbe nem egyezik bele, majd Peeta kezébe adja a nála lévő éjfürtök egy részét, a másikat magánál hagyja. A fiú érti a célzást. Nem lesz a versenynek győztese, vagy mindketten életben maradnak, vagy egyikük sem. Mikor már a szájukhoz emelik a gyümölcsöt, újabb bejelentés érkezik, amiben közlik, hogy ők a 74. Éhezők Viadalának nyertesei. Haymitch elmondja Katnissnek, hogy nem tetszett Snow elnöknek a kis trükközése az éjfürtökkel. Két békeőr egy szobába kíséri Seneca Crane-t majd bezárják őt oda egy tál éjfürttel. Ez Snow elnök akaratát tükrözi. Az utolsó interjú előtt Haymitch felkészíti Katnisst, hogy ha Caesar Flickerman kérdezi, mi ösztönözte arra, hogy inkább megölje magát, mint hogy nyerjen, akkor azt kell mondania, hogy nem tudott volna Peeta nélkül élni. Katniss tudja, hogy nagy bajba kerültek a kis trükkjével. A hazavezető úton Peeta megkérdezi Katnisst, mi fog történni, ha hazaérnek, mire a lány azt feleli, hogy próbálják meg elfelejteni, amivel arra utal, hogy nem szeretné tovább az "elátkozott szerelmespárt" játszani.
#9

65 A burok  (2013)

akció | dráma | kaland

A földet nem várt ellenség támadja meg. Idegen lények egy csoportja beköltözik az emberek elméjébe, testüket pedig burokként használja. A Lelkek névre hallgató támadók ellen... több»

A burok a szerelem és az áldozathozatal története a közeli jövőben, amikor az egész emberiség sorsa veszélybe kerül. A Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el. A Lelkek átveszik az irányítást a legtöbb ember elméje fölött, testüket azonban érintetlenül hagyják, és beleköltözve buroknak használják. A kevés emberi ellenálló egyikét, Melanie-t (Saoirse Ronan) elfogja a Hajtók egyike (Diane Kruger), akik az utolsó emberektől védik az új fajt. Kétségbeesett csata után Melanie testébe beleoperálnak egy Vándor nevű Lelket. Vándort figyelmeztetik, hogy a heves érzelmek, a szenvedély és az élénk emlékek miatt nem könnyű egy emberben élni, ám van valami, amire nem számított: teste korábbi lakója nem hajlandó átadni az elméje fölötti uralmat.
#8

93 Trónok harca  (2011)

akció | dráma | fantasy

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

A Starkok délre indulása előtt Eddard középső fia, Brandon súlyos sérüléseket szenved, mert tanúja lesz a királyné és az ikertestvére, Jaime közötti vérfertőzésnek. A gyermek gyógyulása közben egy bérgyilkos próbál véget vetni a gyermek életének, ez ráébreszti Catelynt, hogy férje veszélyben van, ezért Királyvárba indul figyelmeztetni férjét. A városban Petyr Baelish, más néven Kisujj, gyermekkori csodálója, bordélyában találkozik férjével. Itt Baelish a gyermek ellen elkövetett merényletnél használt tőrben, Tyrion Lannisternek, a királyné törpe testvérének, tulajdonát ismeri fel. Catelyn elfogja Tyriont, és a Sasfészekbe viszi testvéréhez Lysához, aki hajlandó lenne kivégezni a törpét, azonban Tyrion bajvívást követel, ahol egy marcona külsejű zsoldos, Bronn megnyeri helyette az összecsapást, így Tyrion szabadon távozhat. Ezalatt Lord Eddard Királyvárba tart lányaival, Sansával és Aryával. A tizenhárom éves Sansát eljegyzik Robert király fiával és egyben trónörökösével, Joffreyval még Deresben. Királyvárban Eddard leteszi a segítő esküjét, és ráeszmél, hogy Robertet nem érdekli a kormányzás. Eddard rájön, hogy Robert gyermekei nem a királytól származnak, hanem a királyné testvérétől, azonban a király egy vadászaton meghal, mielőtt Eddard elmondhatná neki a királyné titkát. Renly, Robert öccse azt javasolja Eddardnak, hogy a városban tartózkodó emberei segítségével használja fel erejét a királyné hatalmának megdöntésére, mielőtt a királyné végleg magához ragadja azt. Eddard ezt visszautasítja, mert véleménye szerint ez a cselekedet nem lenne becsületes. Ehelyett Kisujjhoz és a városi őrséghez fordul segítségért, hogy tartóztassák le a királynét. A városi testőrség parancsnoka elárulja Eddardot, akit bebörtönöznek, Sansát fogva tartják, Aryának azonban sikerül elmenekülnie. Cersei és Jaime gyermekét Joffreyt megkoronázzák, aki - ígérete ellenére - azonnal kivégezteti Eddardot. Ezzel kirobban a polgárháború, melyet később az öt király harcának neveztek el. Lord Tywin Lannister háborút indít a Stark- és a Tully-ház ellen. Eddard idősebb fia, Robb Stark vezeti az északi emberek seregét Folyóvidékre, hogy támogassa nagyapját Lord Hoster Tullyt, akit éppen ostromgyűrűbe fogtak a Lannister seregek, illetve, hogy megbosszulja apja halálát. Jaime Lannister sereget vezet Zúgó ellen, eközben Lord Tywin hatalmas seregével a Trident folyó mentén délre vonul, hogy megakadályozza Robb Királyvárba jutását. Robb az Ikreknél kettéosztja a sereget: ő maga lovassága élén Zúgó felmentésére indul, a főként gyalogság alkotta fősereget pedig Roose Bolton vezetése alatt Lord Tywin serege ellen küldi. A fősereg vereséget szenved a túlerőben lévő Lannisterektől (ebben a csatában már Tyrion is ott harcol apja oldalán), de kellő ideig leköti őket ahhoz, hogy már ne siethessenek a Zúgót ostromló Jaime segítségére. Robb szétveri Jaime seregét, őt magát pedig elfogja. Renly eközben illegitimmé nyilvánítja Joffreyt, magát pedig Westeros királyává nevezi ki, ezzel ő lesz a második, aki részt vesz az öt király csatájában. Robbot Észak Királyává koronázzák, ezzel ő is az öt király egyikévé válik.
#7

akció | dráma | fantasy

Scott McCall egy teljesen átlagos középiskolás srác, aki csak azt szeretné, ha a többiek észrevennék, és elismernék őt. Ezért önkéntesként csatlakozik egy éjszakai... több»

Scott McCall (Tyler Posey) egy átlagos diák. Amíg meg nem változik az élete egy alfa harapástól és át változik vérfarkassá.Legjobb barátjával Stiles Stilinski-vel (Dylan O’Brien) és az alig kedvelt Derek Hale-el (Tyler Hoechlin) azon vannak hogy megkeressék az alfát és megöljék. Derek megtudja hogy az alfa a nagybátyja (Peter Hale) aki 6 évig a bolondját járatta vele. Lydia Martint (Holland Roden) is sikerült megharapnia Peter-nek de kiderül hogy immúnis a harapásra ezért nem változik át. De attól a naptól fogva neki is megváltozik az élete hiszen médium (Banshee) lesz. Aki akarata ellenére megtalálja a holttesteket.
#6

71 Alkonyat  (2008)

dráma | fantasy | romantikus

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új... több»

A sorozat alapötletét egy 1992-ben forgatott, a sorozattal azonos címet viselő mozifilm adta, amelynek főszerepét Kristy Swanson alakította. A történet egy lányról szólt, aki egy misztikus hatalom birtokába kerül: ő lesz a Vadász, akinek feladata megvédeni az emberiséget a vámpíroktól és más démonoktól. Joss Whedon ennek a történetnek a felhasználásával elkészített egy 25 perces pilot részt, amelyre a Warner Brothers megbízást adott – így készült el a Buffy, a vámpírok réme első, tizenkét epizódból álló sorozata, amelyet hat másik, huszonkét epizódból álló évad követett. A főhős Buffy Summers-t alakító színésznő szerepére a már gyerekkorától forgató, és az USA-ban egy nagyon népszerű családi sorozatban (All my children) híressé vált és Emmy-díjat nyert Sarah Michelle Gellar-t választották. Mivel a történet szereplői többségében középiskolás, később főiskolás diákok, a sorozat ugródeszka volt több feltörekvő fiatal színész számára is, mint Alyson Hannigan (az Amerikai Pite Michelle-je), Amber Benson (pincérnő a Latter Days (Az utolsó napok) című homoszexuálisokról szóló filmben), Seth Green (az X-akták, a CSI: A helyszínelők, a Vészhelyzet, és más sorozatok epizodistája), vagy Eliza Dushku (a Hajrá, csajok! egyik pomponlánya). A történetet az eredeti Buffy-filmhez képest némileg átalakították, értelemszerűbbé tették. A legenda szerint minden generációban születik egy Vadász, aki minden esetben lány – és általában nem éri meg azt, hogy családot alapítson és békésen megöregedjen. A Vadász állandó küzdelmet folytat a sötétség erőivel, erre ösztönös késztetés hajtja – ahogy a démonokat, vámpírokat, és más túlvilági lényeket is mozgatja, hogy végezzenek a vadásszal. Buffy Summers egy átlagos, szőke amerikai gimnazistalány – a szülei elváltak, az édesanyjával – aki egy galériát vezet – egy kaliforniai kisvárosba, Sunnydale-be költöznek. A Sunnydale gimnázium akkori könyvtárosa közli Buffy-val, hogy a legenda szerint ő az új „kiválasztott”, a következő Vadász (Slayer). Buffy mindezt nem veszi komolyan, amíg vámpírok meg nem támadják, ő pedig felfedezi, hogy természetfeletti ereje, gyorsasága és ügyessége révén könnyedén végez velük, minden félelem nélkül. A könyvtáros, Rupert Giles lesz Buffy Figyelője (watcher), aki tudása és a démonok, varázstárgyak, átkok fölötti ismerete lévén segíti Buffy küzdelmeit. Buffy két osztálytársa, a félénk Willow (Alyson Hannigan) és a csetlő-botló Xander (Nicholas Brendon) is csatlakoznak a vámpírvadász-kommandóhoz, legtöbbször több bajt okozva, mint amennyit segítenek.
#5

akció | fantasy | horror

A Buffy, a vámpírok réme című film főhőse Buffy Summers, akinek mindene megvan, amire egy fiatal lány csak vágyhat. Közkedvelt pomponlány, a kosárlabda csapat kapitányával... több»

A sorozat alapötletét egy 1992-ben forgatott, a sorozattal azonos címet viselő mozifilm adta, amelynek főszerepét Kristy Swanson alakította. A történet egy lányról szólt, aki egy misztikus hatalom birtokába kerül: ő lesz a Vadász, akinek feladata megvédeni az emberiséget a vámpíroktól és más démonoktól. Joss Whedon ennek a történetnek a felhasználásával elkészített egy 25 perces pilot részt, amelyre a Warner Brothers megbízást adott – így készült el a Buffy, a vámpírok réme első, tizenkét epizódból álló sorozata, amelyet hat másik, huszonkét epizódból álló évad követett. A főhős Buffy Summers-t alakító színésznő szerepére a már gyerekkorától forgató, és az USA-ban egy nagyon népszerű családi sorozatban (All my children) híressé vált és Emmy-díjat nyert Sarah Michelle Gellar-t választották. Mivel a történet szereplői többségében középiskolás, később főiskolás diákok, a sorozat ugródeszka volt több feltörekvő fiatal színész számára is, mint Alyson Hannigan (az Amerikai Pite Michelle-je), Amber Benson (pincérnő a Latter Days (Az utolsó napok) című homoszexuálisokról szóló filmben), Seth Green (az X-akták, a CSI: A helyszínelők, a Vészhelyzet, és más sorozatok epizodistája), vagy Eliza Dushku (a Hajrá, csajok! egyik pomponlánya). A történetet az eredeti Buffy-filmhez képest némileg átalakították, értelemszerűbbé tették. A legenda szerint minden generációban születik egy Vadász, aki minden esetben lány – és általában nem éri meg azt, hogy családot alapítson és békésen megöregedjen. A Vadász állandó küzdelmet folytat a sötétség erőivel, erre ösztönös késztetés hajtja – ahogy a démonokat, vámpírokat, és más túlvilági lényeket is mozgatja, hogy végezzenek a vadásszal. Buffy Summers egy átlagos, szőke amerikai gimnazistalány – a szülei elváltak, az édesanyjával – aki egy galériát vezet – egy kaliforniai kisvárosba, Sunnydale-be költöznek. A Sunnydale gimnázium akkori könyvtárosa közli Buffy-val, hogy a legenda szerint ő az új „kiválasztott”, a következő Vadász (Slayer). Buffy mindezt nem veszi komolyan, amíg vámpírok meg nem támadják, ő pedig felfedezi, hogy természetfeletti ereje, gyorsasága és ügyessége révén könnyedén végez velük, minden félelem nélkül. A könyvtáros, Rupert Giles lesz Buffy Figyelője (watcher), aki tudása és a démonok, varázstárgyak, átkok fölötti ismerete lévén segíti Buffy küzdelmeit. Buffy két osztálytársa, a félénk Willow (Alyson Hannigan) és a csetlő-botló Xander (Nicholas Brendon) is csatlakoznak a vámpírvadász-kommandóhoz, legtöbbször több bajt okozva, mint amennyit segítenek.
#4

77 Bíborhegy  (2015)

dráma | fantasy | horror

A fiatal ambiciózus írónő, Edith Cushing nem tud dűlőre jutni érzelmei tekintetében, ugyanis gyermekkori barátja iránti érzett szerelmét kezdi elhomályosítani egy rejtélyes... több»

1887. A fiatal Edith Cushingot anyja halála után egy éjjel meglátogatja annak szelleme, és figyelmezteti lányát, hogy „amikor eljön az idő, óvakodjon a Bíborhegytől”. 14 évvel később Edith (Mia Wasikowska) írónőként szeretne elhelyezkedni, méghozzá szellemtörténetek írásával. Apja, Carter Cushing (aki jómódú mérnök) munkahelyén összefut Sir Thomas Sharpe baronettel (Tom Hiddleston), aki agyagbányászati vállalkozásához keres befektetőket. Bár az öreg (Jim Beaver) elutasítja az ajánlatát, a brit nemesnek megtetszik a lány, el is hívja egy nemesi bálba, ahol a lány apja, valamint Sharpe nővére, a titokzatos Lucille (Jessica Chastain) is részt vesz. Edithet gyermekkori barátja, dr. Alan McMichael (Charlie Hunnam) óva inti a Sharpe testvérpárhoz való közeledéstől, ám a lány és Thomas egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Miután apja magándetektívet fogad fel, megzsarolja Thomast, hogy törje össze lánya szívét és hagyja el az országot. Bár ez látszólag meg is történik, az idős Cushingot a mosdóban brutálisan meggyilkolják. Edith rájön, hogy bár Lucille visszatért Angliába, Thomas ott maradt, majd apja temetése után feleségül megy a férfihoz. A helyi megbízottak elkezdik a szükséges procedúrát Cushingék vagyonának Sharpékra ruházásáról, Edith és Thomas pedig friss házasokként érkeznek meg a brit vidéken található Allerdale Hall-ba, a Sharp birtokra. A birtokon Thomasék vörös agyagot bányásznak, amely télidőn a havon keresztül vörösre festi a ház környékét, innen a Bíborhegy elnevezés. A birtok közepén áll Sharpék óriási, ódon gótikus kastélya, amely erőteljesen lepusztult állapotban van, belseje azonban megannyi titkot rejt. Edith furcsállja, hogy férje nem igazán akar közeledni hozzá, annak nővére pedig még nála is hidegebben és megmagyarázhatatlanabbul viselkedik. Éjszaka Edith egyre több megmagyarázhatatlan zajt hall, és az az érzése, hogy alakok járkálnak a házban. Egyre többször tűnnek fel vöröslő, démoni kísértetek, amelyek az őrületbe kergetik a lányt, ezért Thomasszal a postai állomás egyik szobájában töltik a következő éjjelt a nagy hóviharra tekintettel, ahol a nászéjszakát is elhálják. Mikor visszatérnek a kastélyba, Lucille haragra gerjed, és titkon elkezdi mérgezni a lányt teájával. Edith eközben talál egy gramofont, valamint hangtekercseket, melyekről rádöbben, hogy Thomas már három nőnél is férjnél van, akik közül az utolsó hangfelvételén felfedi az igazságot, mely szerint a Sharpeknak csak a lányok vagyona kellett, és megölték a három nőt, valamint az utolsó nő gyermekét is (az ő szellemeik kísértik a kastélyt). Edith egyre betegebb, ám Thomas elárulja hogy a teában van a méreg, így a lány állapota nem romlik tovább. Egyik éjjel a szellemek egy tetőtéri szobába irányítják, ahol annak lesz tanúja, amint Thomas és Lucille egymással szeretkeznek. Lucille ezek után lelöki Edithet az emeletről, aki súlyos sérüléseket szerez. Megérkezik Amerikából McMichael, aki haza akarja vinni a lányt, ám Lucille leszúrja a férfit, majd arra utasítja öccsét, hogy végezzen a férfival, de egy csellel a doktor életben marad. Ezután a haldokló lányt Lucille a vagyonosodási dokumentumok aláírására kényszeríti, írói munkájának kéziratait elégeti. Edith vállba szúrja a nőt egy tollal, majd lemenekül a pincékbe, ahol a hullákat tartják. Lucille és Thomas veszekedni kezdenek, majd a nő öccse szeme alá szúr egy kést, aki hamarosan meghal. A két nő ezután az agyagtól vérvörös, havas udvarra kerül, ahol Edith végül kivégzi Lucillet egy ásóval, és találkozik halott férja szellemével is. McMichael ezután visszaviszi őt Amerikába.
#3

dráma | fantasy | horror

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel... több»

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen. A szerelmespárt váratlanul meglátogatja Eve felelőtlen és bajkeverő húga (Mia Wasikowska), aki nemcsak, hogy irritálja Adamet, de veszélybe sodorja az egyetlen embert, akivel a zenész jó kapcsolatot ápol.
#2

84 Vámpírnaplók  (2009)

dráma | fantasy | horror

A Mystic Falls Gimnázium egyik diákja, Stefan Salvatore egy vámpír, ezt azonban senki sem sejti. A fiú beleszeret Ellába, aki a közelmúltban elhunyt szüleit gyászolja. A két... több»

A sorozat egy 17 éves lány, Elena Gilbert (Nina Dobrev) életét követi, aki szerelmes lesz egy Stefan Salvatore (Paul Wesley) nevű 162 éves vámpírba. A kapcsolatuk egyre inkább bonyolulttá válik, amikor visszatér Mystic Fallsba Stefan gonosz és rosszakaratú bátyja, Damon (Ian Somerhalder), aki azt tervezi, hogy elpusztítja a várost, és vérbosszút áll az öccsén. Mindkét testvér érdeklődni kezd Elena iránt, főként a múltbéli szerelmükkel, Katherine-nel (Nina Dobrev) való hasonlósága miatt. Kiderül, hogy Elena, aki Katherine távoli rokona, Katherine hasonmása is egyben. Katherine végül visszatér a városba a testvérek és a lány elleni tervekkel. A sorozat egy Virginia állami kitalált városban, Mystic Fallsban játszódik. A város természetfeletti történelemmel rendelkezik, mióta a 17. század végén új-angliai bevándorlók telepedtek le a területén.
#1

akció | dráma | fantasy

A Shadowhunters című sorozat története Cassandra Clare A végzet ereklyéi című regényciklusán alapul. Az események főhőse Clary Fray, aki 18. születésnapján ráébred, hogy az... több»

Clary Frey nemrég jelent meg a Brooklyn Művészeti Akadémián. A tizennyolcadik születésnapján megtudja, hogy ő egy ányvadász, egy angyali vérrel született ember, aki megvédi az embereket a démonoktól. Aznap éjjel Clary édesanyját, Jocelyn-t elrabolja egy olyan csoport, akiket a régi Kör tagokból hívott össze Vezetőjük Jocelyn volt férje, Valentine Morgenstern. Anyja hiányzik, Clarynek, aki Lukehoz fordul, akiben megbízott, csak látszólag elárulta a lányt. Clary csatlakozik egy Árnyvadászok nevű csoporthoz hogy megmentse az anyját, és felfedezhesse a képességeit, amikről soha nem tudott. Clary a démonvadászat világába segítségül hívja a titokzatos, nárcisztikus és vonzó árnyvadász Jace-t, valamint Simont hűséges és barátságos barátját. Most a démonok, varázslók, tündérek, vámpírok és vérfarkasok között élő, Clary elindítja az önmegismerés útját, miközben többet tanul a múltjáról és arról, hogy mire lehet a jövője.