Netflix: A 15 legjobb eredeti új film, amit neked is látnod kéne (2022-2023)

A Netflix streaming szolgáltatása egy olyan tartalomkönyvtár, amely tele van blockbusterekkel és indie kedvencekkel, és ezek jó része magától a streaming óriástól származik.

A Netflix eredeti filmjei közt találunk epikus sci-fi akció filmket és sportvígjátékokkal, valamint Oscar-díjas műveket is.

Így, hogy leszűkítsük a bőséges választék svédasztalát, összeszedtük a 2022-es és 2023-as legjobb Netflix-játékfilmes alkotásokat, amelyek megérdemlik, hogy felkerüljenek a listádra.

#15

71 A csoda  (2022)

(9)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Történet két idegenről, akik átformálják egymás életét. Pszichológiai thriller, és egy, a gonosszal szembeszálló szerelem története. több»

Florence Pugh megrázó, mégis finom alakítást nyújt ebben a korabeli drámában, amely mélyen belemerül a vallást körülvevő babonába és elnyomásba egy kis falucskában, az ír Midlandsben. Pugh játssza Libet, a sötét múlttal rendelkező fiatal ápolónőt, akit felbérelnek, hogy vizsgálja ki, vajon egy fiatal lánnyal, aki azt állítja, hogy Isten megérintette, csoda történt vagy csalást ad elő. Ez egy feszült, lassú cselekményű thriller, amely Pugh-nak bőséges teret ad arra, hogy megmutassa képességeit az esős, dombos táj gyönyörű háttere előtt.
#14

81 Pinokkió  (2022)

(7) (3)

animáció | családi | dráma | fantasy | musical

Netflix

A klasszikus mese sötét hangulatú animációs változata az ikonikus rendező, Guillermo del Toro tolmácsolásában. több»

Guillermo del Toro védjegye, a szeszélyesség és a sötét fantázia iránti szeretet csodálatos egyensúlyt teremt a gyermekkorunk egyik kedvelt meséjének adaptációjában - ezúttal stop-motion animációs formában. A két újragondolás közül, amelyet a rajongók idén kaptak, Guillermo del Toro Pinokkiója kétségtelenül a jobb mű, amely a jól ismert cselekményt - egy fából készült bábu életre kel, aki a faragó fiának mása lesz - a második világháború előtti és alatti fasiszta Olaszország hátterébe helyezi. A film komor, magával ragadó és meglepően megindító, még akkor is, ha az animációs film pályájának nagy részét előre megjósolhatjuk.
#13

akció | dráma | háborús | történelmi

Netflix

Egy fiatal német katona az első világháború nyugati frontján borzasztó események tanúja és elszenvedője lesz, melyek során kénytelen megtapasztalni a velőig hatoló szorongás... több»

Néha a legjobb érv a háború ellen, ha teljes egészében megmutatjuk, a maga brutalitásával, szívfájdalmával és elkerülhetetlen pusztításával együtt. Ezt teszi jól ez a film, amely egy fiatal, idealista német fiú történetét követi nyomon, aki az első világháborúba jelentkezik, hogy hazáját szolgálja - és ezt bizonyítja a kilenc Oscar-jelölés is. Ahelyett, hogy a harctéren dicsőséget és becsületet találna, a fiú és barátai elképzelhetetlen borzalmaknak lesznek tanúi, miközben a túlélésért küzdenek egy olyan pusztaságban, amelyet az ember kapzsisága és csillapíthatatlan erőszakvágya teremtett.
#12

79 Mindent egy lapra  (2022)

(19) (5)

dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

Egy kiégett kosárlabdázó felfedez egy tehetséges streetball-játékost Spanyolország utcáin, és meglátja az esélyt, hogy rajta keresztül ismét feljusson a csúcsra.

Adam Sandlernek rengeteg vígjáték-kedvence van a Netflixen, de ezt azért emeljük ki, mert Sandler egy olyan sporttörténetbe tudja belevinni a mindennapi báját, amelyben a komikus érzékenysége irányítja a játékot. Ő alakítja Stanley Sugermant, a 76ers öregedő játékosmegfigyelőjét, aki egy spanyolországi pick-up meccs közben felfedez egy potenciális NBA-sztárt. Stanley kockára teszi a karrierjét és a családja jövőjét, hogy támogassa az ismeretlen játékost, és végül szembeszáll régi főnökével. Mindeközben szembesül saját problémás múltjával, hogy valaki másnak segítsen megvalósítani az álmait a pályán.
#11

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Netflix

Benoit Blanc ismét egy kibogozhatatlan rejtély előtt találja magát, de nincs olyan ügy, amelyre a világ legjobb nyomozója ne tudna fényt deríteni. A 2019-ben megjelent nagysikerű... több»

Rian Johnson egy mámorítóan szórakoztató folytatást szállít a 2019-es áttörő gyilkossági krimihez, amelyben Daniel Craig visszatér a híres nyomozó, Benoit Blanc szerepében. Blanc ezúttal színes új ruhatárral és ugyanazzal a lassú, déli attitűdel felszerelkezve Görögországba utazik, hogy egy gyilkosság ügyében nyomozzon egy szigeti nyaralásra újra összejövő baráti társaság körében. A bűnösök többsége - a végletekig elrugaszkodott elit - olyan sztárokkal, mint Kate Hudson, Dave Bautista, Kathryn Hahn és Edward Norton, akik szupermodelleket, Twitch-streamelőket, politikusokat és tech-mogulokat alakítanak, akik éppoly nevetségesek, mint amennyire korruptak.
#10

dráma | krimi | thriller

Netflix

Két férfi története, akik egy repülőn találkoznak, és beszélgetésbe elegyednek, amely barátsággá alakul. Henry Teague számára, akit az egy életen át tartó fizikai munka és... több»

Joel Edgerton és Sean Harris vezetik ezt a feszült, lassan pergő thrillert egy menekülő bűnözőről és egy férfiról, aki eltökélten keresi az igazságot. Edgerton egy Mark Frame nevű beépített zsarut alakít, aki összebarátkozik a Harris által alakított Henry Teague-gel, hogy vallomást szerezzen egy fiatal tinédzser elrablásával és eltűnésével kapcsolatban. Ahogy Mark egyre mélyebbre vonja Henryt a szervezett bűnözés hamis világába, a kettejük kapcsolatát Henry Mark iránti szexuális érdeklődése és a zsaru küzdelmei is nehezítik, ráadásul mindketten egyedülálló apaként küzdenek.
#9

dráma | thriller

Netflix

Egy férfi betör egy techmilliárdos üres nyaralójába, de a dolgok félrecsúsznak, amikor az arrogáns mogul és felesége megérkezik egy spontán kiruccanásra. több»

Jason Segel egy kétbalkezes betörőt alakít ebben a fordulatos thrillerben, amelyben Lily Collins és Jesse Plemons játsszák a főszerepet. Plemons egy gazdag tech-vezérigazgatót, Collins pedig boldogtalan feleségét alakítja. Ők ketten az utolsó pillanatban elutaznak nyaralójukba, ahol találkoznak Segel karakterével, aki épp ki akarja rabolni azt. Úgy dönt, hogy váltságdíjat követel tőlük, és amíg a pénz átadására vár, kíméletlen igazságokat szed ki mindkettőjükből.
#8

64 Bosszúra készen  (2022)

(7)

vígjáték

Netflix

Drea és Eleanor megegyeznek abban, hogy elintézik egymás zaklatóit, akik pokollá teszik mindennapjaikat. több»

Maya Hawke és Camila Mendes a főszereplői ennek a tinivígjátéknak, amely tele van pimasz kikacsintásokkal a műfaj korai évekbeli klasszikusaira. Mendes alakítja Dreát, egy elit magániskola népszerű diákját, akinek a hírneve romba dől, miután a barátja (az Euphoria Austin Abramsa) kiszivárogtat róla egy intim videót. Bosszút akar állni, és az iskola új lánya, Eleanor (Hawke) segítségét kéri, aki átalakul, hogy beszivárogjon a népszerű klikkbe, amelyhez Drea egykor tartozott, és belülről tönkretegye őket.
#7

80 Sóvárgás  (2023)

(4)

dráma

Netflix

Egy családi tésztaétteremben dolgozó nő lehetőséget kap, hogy egy elismert séf tanítványaként dolgozzon. több»

Sitisiri Mongkolsiri thaiföldi filmrendező a The Menu saját verzióját adja nekünk ezzel a finoman feszült, megmagyarázhatatlanul hátborzongató éttermi thrillerrel. Chutimon Chuengcharoensukying játssza Ayót, egy fiatal nőt, aki a családja tésztaboltjában dolgozik, és többről álmodik. Ezt meg is kapja, miután Nopachai Chaiyanam séf Paul diktátorszerű ételkészítőnél kap munkát. Paul megalkuvást nem ismerő és bántalmazó, és Ayo aláveti magát ennek a bántalmazásnak, hogy feljusson egy képzeletbeli létrán, de amint felér a csúcsra, a kilátás komornak tűnik.
#6

45 Fehér zaj  (2022)

(8) (2)

dráma | misztikus

Netflix

A White Noise egy kortárs amerikai család kísérleteit mutatja be a mindennapi élet hétköznapi konfliktusainak kezelésére, miközben a szerelem, a halál és a boldogság... több»

Mi lehetne tökéletesebb, mint egy történet a modern világ bizonytalanságáról? Közérdekű közleményként kérjük, ne nézze meg ezt a filmet, ha már most is rosszul érzi magát a klímaváltozás és a kialakulóban lévő fasizmus miatt. A Don DeLillo mesteri regénye alapján készült filmben Baumbach a modern kori aggodalomról szóló felkavaró elmélkedést nyújt egy olyan családdal, amelynek több mint elég oka van a pánikra. Jack a Hitler-tanulmányok professzora, Babette titokban olyan gyógyszert szed, amely megfékezi a halálfélelmét, és még a gyerekeiket is kell felnevelniük. Ráadásul mindannyiuknak karanténba kell vonulniuk egy hátborzongató kormányzati táborban, miután egy vonat kisiklását követően mérgező vegyi anyagoknak vannak kitéve. A komédia fekete, a szorongásoldó gyógyszerekre való igény pedig valós.
#5

akció | thriller

Netflix

A Netflix égisze alatt 2020-ban debütált Tyler Rake: A kimenekítés őrült és eszeméletlenül pörgős akciójával azonnal közönségsikerré vált. Chris Hemsworth visszatér... több»

Chris Hemsworth visszatér a nyugdíjas zsoldos Tyler Rake szerepében ebben a folytatásban, amely hihetetlenül felpörgeti az akciót - és őszintén szólva, új, veszélyes - szintre. Miután alig élte túl utolsó küldetését, Rake azt a feladatot kapja, hogy egy szigorúan őrzött börtönből kiszabadítsa volt felesége húgát és annak két gyermekét. A dolgok természetesen balul sülnek el, ami erőszakos maffia leszámolásokhoz, robbanásokhoz és nagysebességű vonatok tetején landoló helikopterekhez vezet. Idegőrlő anyag, és mindez azt bizonyítja, hogy Hemsworth valóban generációjának legjobb akcióhőse.
#4

dokumentum | horror | krimi

Netflix

Ez a sötét dokumentumfilm újrajátszások és házi videók segítségével vizsgálja egy fiatal fiú látszólagos megszállását és az azt követő brutális gyilkosságot. több»

Ez a doku egy vad, true crime történet, amely az egyik Démonok között-film ihletőjeként szolgált, Arne Cheyenne Johnson - az első és egyetlen gyilkossági gyanúsított, aki a "démoni megszállottságot" használta fel védekezésként - perét meséli el. Johnson 1981-ben halálra késelte barátnője főnökét, azt állítva, hogy egy gonosz szellem kényszerítette a tett elkövetésére. A lebilincselő anekdotákkal és néhány meglepő fordulattal teli doku megpróbálja megérteni, hogyan hihette egy egész család, hogy szellemek gyötrik őket, és hogyan tudott egy embert valami állítólagos megszállás gyilkosságra késztetni.
#3

72 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

A Hulu Dopesick és a Netflix Painkillers című filmjei után a nézők már jól ismerik az opioidjárvány kezdeteit - legalábbis a képernyőn. De ez a beszámoló, amely egy másik igaz történeten alapul, Emily Blunt látványos alakításával büszkélkedhet, ami felmenti a kiszámítható befejezést. Blunt egy nehéz sorsú, egyedülálló anyát alakít, akinek az Evans által megformált, simlis gyógyszeripari vezető gyógyszeripari képviselői állást ajánl. Ők ketten olyan jól tudnak házalni a baromságokkal, hogy képesek meggyőzni az orvosokat, hogy írjanak fel elég receptet egy új, gyorsan ható opioidra, ami végül megmenti a céget és meggazdagítja őket. De amikor az emberek elkezdenek meghalni, és a főnökei elkezdenek spórolni, a Blunt által alakított Liza Drake annyira kiábrándul a meggazdagodási tervből, hogy úgy dönt, inkább lerombol mindent, amit addig épített.
#2

68 Luther: A lemenő nap  (2023)

(10) (2)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

John Luther ez alkalommal egy filmben tér vissza nyomozói munkájához, viszont egyelőre börtönben ül, miközben Londont egy sorozatgyilkos tartja rettegésben. A gyilkos már egyszer... több»

Idris Elba visszatér a zseniális, de problémás zsaru, John Luther szerepéhez a Netflix izgalmas krimijében. Segítene, ha a BBC drámáján keresztül megismernéd Luther kegyvesztett-nyomozói útját? Persze. De az is pokolian szórakoztató lehet, ha rögtön beleugrunk ebbe a macska-egér játékba a szökésben lévő antihős és Andy Serkis csavaros sorozatgyilkosa között.
#1

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

Chloe Domont rendezőnő újjáéleszti a rég halott erotikus thrillert ezzel a drámával, amelynek főszereplői a Bridgertonból ismert Phoebe Dynevor és a Solo sztárja, Alden Ehrenreich. Ők ketten egy titokban eljegyzett párt alakítanak, akik egy fedezeti alapnál dolgoznak, ahol a belső irodai románcok szigorúan tilosak. Amikor Dynevor Emilyje megkapja az előléptetést, amire Ehrenreich Luke-ja vágyott, ez megterheli az amúgy is feszült kapcsolatukat, és a töréspontig sodorja őket.