2019.03.14   szerző: ArpiHajdu és Réci   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A listán olyan filmeket gyűjtöttem össze, amelyek bár nem musicalek, de a történetükben fontos szerepet kap a zene.

#15

50 A meztelen dobos  (2008)

vígjáték | zenés

Rock'n' Roll! Van, ami tényleg örök és elpusztíthatatlan: Fish (Rainn Wilson) isteni dobos, szent extázissal veri a bõröket, számára a hangos, vad zene, a bõrnadrág és a... több»

Hát ilyen ez a popszakma: egyszer a tenyerén hord, aztán megrág és kiköp. Így jár Robert Fishman is, aki nem tudott eljutni az ígéret földjére a Vesuviusszal, ám az unokaöcs zenekarába épp egy dobos kell, amivel az öreg, de nem vén rocker visszatérhet arra az útra, amelyen végig szeretett volna menni.
#14

70 Dübörög a szív  (2015)

dráma | vígjáték | zenés

Az idősödő rocksztár, Ricki Rendazzo telefonhívást kap ex-férjétől, Pete Bummeltől, melyben a férfi közli vele, hogy lányuk nehéz időszakon megy keresztül. Ricki repülőre... több»

Meryl Streep bebizonyította, hogy az énekléshez, és egy kiégett rockeranyukaként is elbűvölő a mozivásznon/képernyőn, s még egy közepes filmet is képes sokkal jobb fényben feltüntetni.
#13

családi | fantasy | romantikus

Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) egy fiatalos anyuka, mégsem képes zöld ágra vergődni kamasz lányával, Annával (Lindsay Lohan). Tess közelgő esküvőjére készülődik, amit lánya nem... több»

Lindsay Lohan egy (még) józan pillanatából származó film, amely egy klasszikus fogással operál, ám Jamie Lee Curtis közreműködésével egy kedves családi szórakozást nyújt, amihez még ráadásként dögös rockzene is párosul.
#12

kaland | musical | vígjáték

Jack (Jack Black) világ életében rock zenész akart lenni, de szülei nem értették meg. Útra kelt hát Hollywood felé, hogy a sztárgyár elvégezze rajta a teendőket. Hollywoodban... több»

Rendező: Liam Lynch
Forgatókönyvíró: Jack Black, Kyle Gass
Szereplők: Ben Stiller, Tim Robbins, Amy Adams, Jack Black, Amy Poehler
A listán szereplő filmek javarészében valamilyen fiktív zenekar, vagy zenész kap szerepel, jelen film viszont a kivételével erősíti a szabályt: egy létező zenekarról is lehet jópofa játékfilmet csinálni, még úgy is, hogy helyenként már-már a musicalbe hajlik.
#11

66 High School Rock  (2009)

családi | dráma | romantikus

A tinédzser Will magának való srác, csak a zene érdekli. Az édesanyja egyedül neveli. Karen új állást kap, ezért New Jerseybe költöznek, így Will is új iskolában kezdi a... több»

Will Burton nagyon ért a zenéhez. A csajokhoz kevésbé, de a zene ehhez egy jó segítség ebben a kissé alulértékelt filmben, ahol a levelek címzettje az a bizonyos David Bowie, aki már sajnos nem lehet köztünk.
#10

70 Flashdance  (1983)

dráma | romantikus | zenés

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez... több»

A film, ami összefoglalja a '80-as évek klip és zenei világát. Nem is kell több, csak élvezni, valamint újra és újra átélni azt a varázst, amivel Jennifer Beals elvarázsolja a nézőt!
#9

romantikus | vígjáték

1929-ben két munkanélküli zenész, Jerry (Jack Lemmon) és Joe (Tony Curtis) elhatározza, hogy felvételizik egy női zenekarba. A nőimitátor szerep annyira jól áll nekik, hogy... több»

Mire jó egy csak nőkből álló zenekar? Például arra, hogy férfi létünkre elrejtőzzünk azok elől, akik meg akarnak ölni minket (bizony ehhez magassarkú cipó és elvékonyított hang is kell, dehát valamit valamiért). Billy Wilder időtlen klasszikusában nemcsak a három főszereplő emlékezetes, hanem az a szép dalocska, Marilyn Monroe előadásában.
#8

82 Sakáltanya  (2000)

dráma | romantikus | vígjáték

Violet álma, hogy befutott zenész legyen, akit világszerte ünnepelnek. Ezért útra kel, hogy a nagyvárosban próbáljon szerencsét. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy az élet... több»

Ismerjük a sztorit a vidéki lányról, aki elmegy a nagyvárosba szerencsét próbálni, de aztán kiderül, a popszakmában sajnos az élet nem fenékig tejfel. Nos ez az alap itt is megvan, de valami olyan érdekes és egyedi módon prezentálva, amely minden klisé ellenére egy nagyon egyedi filmmé teszi a Sakáltanyát.
#7

akció | romantikus | vígjáték

A szerelemért meg kell küzdeni, ezt Scott Pilgrim (Michael Cera) is tudja, viszont amikor megismeri Ramonát (Mary Elizabeth Winstead), olyan feladattal találja szembe magát, ami... több»

Szerelemben, háborúban és zenében mindent szabad. Scott Pilgrimnek nemcsak egy király névre keresztelt (Sex Bob-Omb) zenekarban kell helytállni, de a hét gonosz exet is le kell győznie álmai nőjéhez. Mindezt nagyszerű képi és zenei aláfestéssel.
#6

85 Tökéletes hang  (2012)

romantikus | vígjáték | zenés

Beca a főiskolán úgy érzi, valahogy egyik klikkbe se tartozik bele. Végül kisebb nyomásra csatlakozik az iskola acapella csapatába, új ötleteire azonban nem bizonyul mindenki... több»

Nem vitás, 2012 egyik meglepetésfilmje a Tökéletes hang volt, amelynek sikerült a (szinte) lehetetlen: az a capellát a középpontba állítva egy remek, pörgős és az elejétől a végéig élvezhető filmet hozott össze!
#5

dráma | zenés

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors... több»

Ha már meglepetés: a nagyszerűen sikerült fordítás ellenére a Szerelemre hangszerelve egy kiváló film a zenéről, a zeneiparról, s egy olyan alkotás, ahol még popsztárt is sikerült szerezni, hogy még autentikusabb legyen az egész.
#4

85 Rocksuli  (2003)

családi | vígjáték | zenés

Dewey Finn önfeledten a nézők közé veti magát az egyik koncertjén, de senki nem kapja el. A zenekar kidobja őt, a lakásából is ki akarják tenni a szűrét, ráadásul több havi... több»

A zenei nevelés nagyon fontos... főleg ha rockzenéről van szó, és általános iskolásokról. Szerencsére Jack Blacknek megvannak a maga pedagógia módszerei, hogy megtalálja azt, miképp lehet egy csapat kisiskolásból egy páratlan rockzenekart létrehozni.
#3

80 Szombat esti láz  (1977)

dráma | zenés

A Szombat esti láz főhőse Tony Manero (John Travolta), a helyi diszkó táncos sztárja. Tony napközben egy festékboltban dolgozik, de amikor elérkezik a szombat, csőnadrágot húz,... több»

A diszkókorszak sem maradhat ki, amit egy jól sikerült film képvisel, az akkor még ereje teljében lévő John Travoltával, no meg a Bee Gees zenéjével.
#2

78 Majdnem híres  (2000)

dráma | kaland | vígjáték

Egy fiatal srác, a 15 éves rockrajongó egy helyi újságnak ír, azonban életében óriási változás áll be, amikor a neves magazin, a Rolling Stone felkéri, hogy írja meg a... több»

Egy rendkívül aranyos és egyben nagyszerű film, amely egy egész generáció zenei ízlésvilágát vegyíti és adja át a nézőnek. Bizony, azok a '70-es évek (show helyett rockmuzsikája).
#1

90 Whiplash  (2014)

dráma | zenés

Egy fiatal és tehetséges dobos felvételt nyer egy rendkívül színvonalas zeneakadémiára, ahol az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő professzor veszi a szárnyai alá. A tanár... több»

Egy átütő erejű film, átütő erejű alakításokkal, átütő erejű dobossál és zenével. Erről a filmről csak szuperlativuszokban lehet beszélni! Mint egy tökéletesen sikerült dobszólóról.