Az általam készített lista nagymértékben szubjektív, mivel azt saját tapasztalataim alapján gyűjtöttem össze. Nem feltétlenül a kedvenc vagy az igényes vígjátékokat gyűjtöttem ki, hanem amiken tènylegesen a legtöbbet derültem. Igyekeztem, úgy összeállítani, hogy egy franchise-ból vagy egy színésztől lehetőleg csak egy film kerüljön bele. Egyszóval ez egy teljesen egyedi lista, valószínűleg mindenki fejében más és más lista alakult és változott meg az évek folyamán a jelenkori ízlésnek megfelelően.

#10

78 Kavarás  (2014)

(109) (8)

romantikus | vígjáték

Netflix

Jim (Adam Sandler) és Lauren (Drew Barrymore) első randija nem sikerül a legjobban, ezért úgy döntenek, hogy nem is erőltetik a dolgot. A sors viszont úgy hozza, hogy kénytelenek... több»

Egy ilyen listát nem tudnék összeállítani az Arany Málnák királya nélkül. A sok igènytelen filmjei mellett több régi vígjátékja van, ami teljesen élvezhető. Ennek ellenére mégis ezt a filmet választottam, mert akárhányszor megnézem mindig sikerül megnevettetnie. A sablonok ellenére is élvezhető film.
#9

71 Feketék fehéren  (2004)

(17) (10)

krimi | vígjáték

Netflix

Kevin (Shawn Wayans) és Marcus Copeland (32242#), a nyomozó testvérpár elkövetett már néhány baklövést karrierje során. Legújabb bevetésükön álruhában kell teljesíteniük,... több»

A nővé átalakított férfi talán már 2004-ben is elcsépelt volt, de ettől függetlenül egy jól összerakott vígjáték mindig megnevettethet és mi másért készült volna, ha nem ezért. A filmhez rendkívűl sokat tesz a frappáns és fantasztikusan megírt magyar szinkron. Azon kevés filmek egyike a magyarul sokkal élvezhetőbb.
#8

80 Deadpool  (2016)

(174) (47)

akció | kaland | sci-fi | szatíra | vígjáték

HBO Max | Disney+

A Különleges Erők egykori katonája, Wade Wilson zsoldosként ténykedik. Miután átesik egy különleges kísérletet, hihetetlen változásokat tapasztal a testén: rendkívül gyorsan... több»

A groteszk, tapló humor és a képregényvilág tökéletes egyvelege. Azért szerepel a listán a második rész helyett, mert sokkal erősebb és egyedibb film lett belőle, egyfajta kultuszt alakított ki magának igencsak rövid időn belül.
#7

vígjáték

A Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson a kétezres évek egyik legnépszerűbb paródiája. Olyan filmeket állít pellengérre, mint a Mátrix, a Hatodik érzék, a... több»

A 2000-es évek egyik legjobb paródiafilmje, abból a korszakból mikor a film még Wayans-éknál volt és szinte bármit bele mertek rakni a filmbe. 18 karikás!
#6

87 Másnaposok  (2009)

(169) (52)

road movie | vígjáték

HBO Max

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka elvesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és... több»

Ilyen műfajteremtő és ezerszer lekoppintott vígjáték már nem volt a Borat vagy a Csupasz Pisztoly széria óta.
#5

85 Macska-jaj  (1998)

(64) (10)

krimi | romantikus | vígjáték

Grga Pitic - a cigány keresztapa és szemétdombkirály - és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket... több»

Mondhatni lassan már klasszikus. Nem is készülhetett volna el a lista nélküle, mindenképp szükség volt egy európai filmre is. Gondolkodtam azon, hogy ez a Macska-jaj vagy a Torrente legyen, de végül ez maradt a listában
#4

87 Tőzsdecápák  (1987)

(11) (6)

dráma | krimi

Disney+

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig... több»

Egy olyan film a listában, ami nem kifejezetten vigjáték, de mégis annyi humoros és alpárian vicces elem van benne, hogy bőven helye van a listában, de mégsem fér fel a dobogóra. A listában az egyik legigényesebben összeállított film, a humoros elemek nélkül is megállná a helyét, de ez adja meg a film sajátos világát.
#3

87 Csupasz pisztoly  (1988)

(55) (25)

krimi | szatíra | vígjáték

SkyShowtime | TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Los Angeles-i rendőrség ügyetlenkedő detektívje. Frank alighogy hazaért bejrúti nyaralásából, búcsút kell mondania társának, Nordberg (O.J.... több»

A paródiafilmek és vígjàtékok nagy klasszikusa az utánozhatatlan Leslie Nielsennel karöltve.
#2

road movie | szatíra | vígjáték

Disney+

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba... több»

Alpári, gusztustalan szatíra nem sok valóságalappal. Nem mindenki gyomra fogadja be a Boratot, de akié igen, az szakadni fog a röhögéstől, ilyen görbe tükröt még nem tapasztaltam. Kicsit Macskajaj érzésem van a filmmel kapcsolatban, de ki merem jelenteni, hogy a Borat még annál is közönségesebb és gusztustalanabb.
#1

86 Indul a bakterház  (1980)

(114) (7)

vígjáték

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy... több»

Nálam a No.1 Nem mondom azt, hogy nincs ennél jobb filma témában, mert számtalan jobb van. DE! Viccesebb biztosan nincs. Igazi tanyavilági, bunkó, ostoba és egyszerű karakterekkel. Megunhatatlan színészi játékok, igaz, hogy a sztori egyenlő a nullával és nem vezet sehová sem, de ezt a filmet mindig újra és újra elő kell venni.