TOPLISTA: A legjobb sci-fik, amiket MOST nézhetsz az HBO Max-on

Az HBO évtizedek óta szállítja a remek sorozatokat és filmeket, amióta pedig a streaming világát éljük, ez csak felerősödött. Az HBO Maxon rengeteg nagyszerű filmet találunk szinte minden műfajban. Ezek közül most a sci-fié a főszerep. Mi pedig segítünk, hogy a legjobbak között is megtaláld legjobbakat.

Az alábbi listára egy tucat sci-fit gyűjtöttünk össze nektek. Szerepelnek rajta a sci-fi műfajának mindenféle képviselői. A világűr meghódítása, a mesterséges intelligencia, harc egy idegen civilizáció ellen vagy épp egy idegen bolygó meghódításáért. De nem hiányzik a virtuális valóság és az álomvilág sem. Akkor is találhatsz rajta a fogadra valót, ha jobban szereted a földhözragadt filmeket és nem feltétlenül jelent egyet számodra a sci-fi a világűrrel.

#13

71 Tenet  (2020)

(37) (16)

akció | sci-fi

HBO Max

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David... több»

Ember legyen a talpán, aki elsőre megérti, miről is szól valójában Christopher Nolan sci-fije. A főszereplő egy CIA-ügynök, aki megtudja, hogy lehetséges manipulálni az időt. Rá bízzák a küldetést, amelynek célja megakadályozni egy jövőben bekövetkező merényletet. De az idő össze-vissza folyik.
#12

75 Gravitáció  (2013)

(104) (8)

dráma | sci-fi | thriller

HBO Max

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist, ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden... több»

Nem véletlenül kapott Oscar-díjat Alfonso Cuarón sci-fije. A tapasztalatlan űrhajós, Dr. Ryan Stone az űrhajója elpusztulása után a világűrben találja magát. Egyetlen társa a veterán Kowalsky, akivel megpróbálnak eljutni az ISS-re, de nem biztos, hogy túlélik az odáig vezető utat.
#11

78 Ex Machina  (2015)

(71) (15)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Egy fiatal programozót (Domhnall Gleeson) kiválasztanak, hogy vegyen részt a mesterséges intelligencia kutatás áttörő kísérletében. A kísérlet sikeres, talán túlságosan is... több»

Egy nagyszerű történet a mesterséges intelligenciáról. Egy programozót arra kérnek fel, hogy a legnagyobb titoktartás közepette, a világtól elzárva teszteljen egy robotot, Avát. A kísérlet célja kideríteni, hogy tényleg érző és gondolkodó lény vagy csak ügyesen megjátssza magát. A válasz veszélyesebb mint hitték.
#10

82 Érkezés  (2016)

(84) (14)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

HBO Max

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»

Egy idegen civilizáció felbukkanás a bolygónkon nem feltétlenül jár együtt a nagyvárosok pusztulásával. Ehelyett egy titokzatos korong alakú űrhajó érkezik, benne még titokzatosabb lényekkel. Az egyetlen esély, hogy békében megismerjük őket, ha megtaláljuk a közös nyelvet. Ehhez viszont tudósok egész seregére van szükség és a siker így sem garantált.
#9

82 Dűne  (2021)

(72) (17)

akció | dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»

Sokáig azt tartották, hogy Frank Herbert regényeit egyszerűen képtelenség jól mozivászonra vinni. Nos, Denis Villeneuve-nek a jelek szerint mégis sikerült. A film az Arrakis bolygón játszódik, ahol az univerzum legértékesebb kincse, a fűszer terem. Ezért harcol a bolygó feletti uralomért az Atreides és a Harkonnen ház is, az őslakos Fremenek meg csak a pislognak a homokban.
#8

84 Ready Player One  (2018)

(86) (94)

akció | kaland | sci-fi

TV-ben (Viasat3, csütörtök 01:33)

2044-ben az egész világot behálózó, virtuális valóságon alapuló játék, az Oasis nyújt menedéket azoknak, akik a sivár hétköznapokból menekülni szeretnének. Az Oasisben a... több»

Az OASIS az a virtuális valóság, ahol szó szerint mindent és bármit lehet. A valóság már szörnyű, ezért az emberek itt élik a hétköznapjaikat. Amikor a virtuális valóság alkotója, James Halliday meghal, kezdetét veszi egy játék: meg kell találni három húsvéti tojást az OASIS-ben. Aki elsőként oldja meg a fejtörőket, az egész OASIS felett teljhatalmat kap.
#7

85 Szárnyas fejvadász 2049  (2017)

(61) (25)

akció | dráma | misztikus | sci-fi | thriller

HBO Max

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy... több»

A sci-fi filmek egyik alapművét tette le Ridley Scott a műfajon belül, majd jött Denis Villeneuve, és sok évvel később elkészítette a kultfilm második részét, mely méltó folytatása lett az eredetinek.  A Szárnyas fejvadász 2049 nem egy gyors film, de elképesztően hangulatos és látványos, valamint rendkívül bensőséges és gondolatébresztő módon tárja elénk a Ridley Scott által megálmodott világot  K (Ryan Gosling) szemével. Kihagyhatatlan minden sci-fi rajongó számára.
#6

85 A nő  (2013)

(56) (8)

dráma | romantikus | sci-fi

HBO Max

Theodore-t nagyon megviselte a válása, melyet követően teljesen magába zárkózott. Napközben mások nevében fogalmaz leveleket, estéi pedig magányosan telnek. Amikor azonban... több»

Miután Theodore-t elhagyja a felesége, teljesen magába fordul. Egy nap azonban vásárol egy mesterséges intelligenciát, amely női hangon a tökéletes társaként viselkedik. Nem kell sok idő, hogy Theodore mély érzéseket kezdjen táplálni iránta, de adódik a kérdés: lehet-e jövője egy ilyen "kapcsolatnak"?
#5

86 A holnap határa  (2014)

(149) (15)

akció | sci-fi

HBO Max

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti a távoli világűrből. Az elkeseredett és könyörtelen háborúban a tapasztalatlan Bill Cage-et (Tom Cruise) is utoléri a sors, és... több»

Egy idegen civilizáció már szinte győzelmet aratott az emberiség felett, de vannak még különleges képességekkel bíró katonák, akik megfordíthatják a háború kimenetelét. A Tom Cruise által játszott zöldfülű katona szinte azonnal elesik a csatatéren, hogy aztán újra feltámadjon. Egy időhurokba került és rájön, hogy a különleges képességű katonák is egy ilyenben vannak.
#4

90 Csillagok között  (2014)

(263) (35)

dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | TV-ben (Sport1, csütörtök 01:33)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni... több»

Christopher Nolan az örök kérdésre keresi a választ filmjében: a Földet elhagyva is lehet-e esélye az emberiségnek a túlélésre egy másik világban? Ezt kutatja egy csapat űrhajós, akik szeretteiket hátrahagyva indulnak a vélhetően öngyilkos küldetésre. A tét az egész emberiség sorsa.
#3

89 2001: Űrodüsszeia  (1968)

(32) (29)

kaland | sci-fi

HBO Max

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben... több»

Az egyik leghíresebb klasszikus sci-fi még a '60-as évekből. Ehhez képest döbbenetesen jó vizuális megoldásokat használ, amelyek messze megelőzték a korukat. A történet egy monolitról szól, amely előbb az emberszabásúak fejlődését indítja el, majd évmilliókkal később az emberiséget tereli a világűr meghódítása felé. Nem könnyű film, de egyszerűen kötelező minden sci-fi rajongónak.
#2

91 Eredet  (2010)

(325) (33)

akció | kaland | sci-fi | thriller

HBO Max

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan... több»

Azt álmodtam, hogy álmomban álmot láttam. Nagyjából így írható le ez a sci-fi, Christopher Nolan egyik legjobbja. Egy csapata tolvajról szól, akik mások álmaiba férkőznek be, hogy szó szerint az elméjükből lopjanak el értékes információkat. A csapat most egy elsőre lehetetlennek tűnő küldetésre indul.
#1

92 Mátrix  (1999)

(137) (68)

akció | sci-fi

HBO Max

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»

Az emberiséget réges-régen legyőzték az általa termetett gépek, akik élő energiaforrást faragtak belőlük. Az emberek most egy Mátrixnak nevezett virtuális valóságban élik le az életüket mit sem sejtve a valóságról. Kivéve néhányakat, akik képesek voltak kilépni a Mátrixból és felvenni a harcot. Neo az ő egyetlen esélyük a győzelemre.