Az X-akták rajongói múlt héten szomorúan értesültek Michael Kopsa színész tragikus haláláról.

A 66 éves, agydaganatban elhunyt férfi Rick Culver szerepében tűnt fel a sci-fi sorozatban olyan nagy nevek mellett, mint Gillian Anderson és David Duchovny.

A színész volt felesége, Lucia Frangione az Instagramon közzétett nyilatkozatában azt írta: "A nagyszerű Michael Kopsa, drága barátom és gyermekem, Nóra apja 2022. október 23-án agydaganatban elhunyt". Hozzátette: "Hihetetlen színpadi és filmszínész, szinkronszínész, asztalos, zenész és festő volt. De ami a legfontosabb, szerető és jelenlévő apa volt".

Nézzük, mi történt Az X-akták színészeivel az eredeti sorozat befejezése óta. Galériánkban találtok egy akkor és most válogatást is róluk!

#5
Annabeth Gish

Annabeth Gish

szül. 1971. 03. 13. (53 éves)
Albuquerque, New Mexikó, Amerikai Egyesült Államok
Annabeth Gish 1971. március 13-án született Albuquerque-ben, Új-Mexikóban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Robert Gish angol professzor volt az észak-iowai egyetemen; édesanyja, Judy Gish általános iskolában volt tanítónő. Középiskolás tanulmányait a Northern University High Schoolban végezte el 1989-ben. A Duke Egyetemen tanult... több»
Annabeth, aki Monica Reyes FBI-ügynököt alakította, az X-akták forgatásán ismerte meg élete szerelmét. A kaszkadőr Wade Allennel 2002 decemberében kezdett randizni, és végül 2003 októberében házasodtak össze. Két közös gyermekük van. Miután a sci-fi sorozat forgatása befejeződött, a CSI: Crime Scene Investigation és a Pretty Little Liars című tinidrámában játszott. Annabeth folyamatosan tagadta, hogy rokonságban állna a hollywoodi ikonokkal, Lillian és Dorothy Gish-sel - de írt Lilliannek, amikor eldöntötte, hogy színészkedni akar. A némafilmsztár arra hivatkozva beszélte le őt a szakmáról: "Túl sok a tehetség és kevés a munka a filmiparban!"
#4
Laurie Holden

Laurie Holden

szül. 1969. 12. 17. (54 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Heather Laurie Holden 1969 december 17-én született Los Angelesben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban, de Torontóban nőtt fel. Édesapja Glenn Corbett színész volt, édesanyja Adrienne Ellis. A szülők a színésznő gyerekkorában elváltak. Anyja ezután ismét férjhez ment a filmrendező Michael Andersonhoz. Laurie-nak van egy öccse,... több»
Laurie Fox Mudler informátoraként csatlakozott a sorozathoz, mielőtt a sorozat egyik antagonistájává vált. Az emberkereskedelem elleni szenvedélyes aktivista, Laurie 2014-ben közvetlenül részt vett 55 ember megmentésében a szexrabszolgaságból. Az Operation Underground Railroad nevű jótékonysági szervezetben betöltött szerepe részeként a kolumbiai Cartagenában rendőrökkel dolgozott együtt, akik megrohamozták az emberkereskedők egyik fellegvárát. A lányokat kellett nyugton tartania és lefoglalnia, miközben a bűnüldöző szervek kamerával rögzítették a pénzváltást végző csalókat. "Amikor először megjelentek, néhányuk nagyon rémültnek tűnt" - mondta Laurie - "Beszéltem néhányukkal, és megkérdeztem, hány évesek. Néhányan 12 évesek voltak. Néhányan 13 évesek. A legtöbbjük 14 éves volt. Az egyik lány bejött, átölelt, sírni kezdett, aztán én is sírni kezdtem." Aktivizmusán kívül romantikus kapcsolatba került a Walking Dead sztárjával, Norman Reedusszal, akivel Andrea szerepében játszott együtt. Egy interjúban tagadta kapcsolatukat, mondván: "Nem, mi nem úgy szeretjük egymást. Olyanok vagyunk, mint a legjobb barátok, de szerintem ő szereti kicsit felkavarni a kedélyeket".
#3
Robert Patrick

Robert Patrick

szül. 1958. 11. 05. (65 éves)
Marietta - Grúzia - Amerikai Egyesült Államok
Robert Hammond Patrick Jr. 1958. november 5-én született a Georgia államban található Mariettában. Clevelandben nőtt fel; ő a legidősebb az öt testvér közül. Gyermekként nem igazán érdekelte a színház, de miután a középiskolában szerepelt egy Pán Péter előadásban, megváltozott a hozzáállása ehhez a hivatáshoz. A Farmingtoni... több»
Robert Patrick John Doggert különleges ügynököt alakította, aki 2000-ben csatlakozott a sorozathoz. Azóta is rendszeres filmes és tévés színész maradt. legutóbb a Békeharcos című DC sorozatban láthattuk. A Terminátor 2-ben végzett munkájáról ismert leginkább, de bevallotta, hogy nem szereti nézni a saját filmjeit. Robert ellentmondásosan ostorozta a George Floyd 2020-as halála után a zavargókat, mert azok hatással voltak az üzletekre. Ezt tweetelte: "Imák Amerikáért ma reggel. George Floyd meggyilkolása szörnyű tragédia, amit egy rossz zsaru követett el. Halálát nem tiszteli meg ez a lázadás és fosztogatás. Nemzetként kell összefognunk. A néhai Rodney King szavaival élve: "Nem tudnánk mindannyian jól kijönni egymással?" Ezt következő tweetjében így fogalmazott: "Üzlettulajdonosként nem a randalírozókkal, hanem azokkal az ártatlan emberekkel szimpatizálok, akik életük jövedelmét fektették vállalkozásukba, hogy aztán a feldühödött csőcselék tönkretegye azt!". 1990 óta él házasságban Barbara Hooper színésznővel, akivel két gyermekük van: Austin lányuk és Samuel fiuk.
#2
Gillian Anderson

Gillian Anderson

szül. 1968. 08. 09. (55 éves)
Chicago - Illinois - Amerikai Egyesült Államok
Gillian Anderson Londonban nőtt fel, de a családjával 1979-ben visszatért az Egyesült Államok béli Michiganbe. A lány vonzódott az extrémitásokhoz, tizennégy évesen pedig énekelt az akkor huszonegy éves barátjának punk bandájában. Nem sokkal később csalódottan távozott a zenekarból, és csatlakozott a középiskolai színjátszó... több»
Gillian először Dana Scully különleges ügynök szerepében vált híressé, aki paranormális összefüggésekkel kapcsolatos ügyekben nyomozott. Mostanra a Netflix Sex/Ed című sorozatában és A korona című ellentmondásos királyi sorozatban nyújtott munkájáról ismert. Amikor az X-akták adásba került, még csak 25 éves volt, de miután 2002-ben befejeződött a sorozat, úgy döntött, hogy elhagyja Hollywoodot, azzal magyarázva, hogy látta az "iparág legrosszabb részét". Gillian nyíltan beszélt mentális egészségéről, és elmondása szerint 14 éves kora óta jár terápiára. "Voltak időszakok" - mondta a The Guardiannek - "amikor nagyon rossz volt. Voltak olyan időszakok az életemben, amikor ki sem akartam menni otthonról". A sztár reméli, hogy három gyermeke nem nézte legutóbbi munkáját, a szexterapeuta Jean-t a Szexuális nevelésben. A lány azt mondta: "Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! "Amikor [a sorozat] először kijött, azt mondtam nekik, hogy nem szabad [megnézniük]."
#1
David Duchovny

David Duchovny

szül. 1960. 08. 07. (63 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
David William Duchovny 1960. augusztus 7-én született New Yorkban. Édesanyja, Margaret Miller iskolai tanár, édesapja, Amram Ducovny, író és publicista. Ereiben orosz és skót vér is csörgedezik. Két testvére van, Daniel, aki szintén színész, és Laurie, aki anyja nyomdokaiba lépve tanár lett. Kisgyerekként régész akart lenni, de... több»
David Fox Mulder ügynököt alakította az amerikai sikersorozatban és rajongók seregét nyerte meg magának. De amikor karrierje az 1990-es években beindult, olyan vádakkal illették, hogy szexfüggő volt, mivel barátnők sorát csalta meg. Az állításokat "bántónak" minősítette és visszautasította. 1997-ben feleségül vette az 56 éves Tea Leoni színésznőt, akivel két közös gyermekük született. 2008-ban nyilvánosan elismerte, hogy szexfüggő, és hogy függőségének a házasságára gyakorolt hatás miatt elvonóra megy. Egy nyilatkozatban a színész így beszélt: "Önként jelentkeztem egy szexfüggőséget kezelő intézménybe. Kérem feleségem és gyermekeim magánéletének tiszteletét, amíg családként kezeljük ezt a helyzetet." Később kiderült, hogy viszonya volt 28 éves teniszedzőjével, Pakay Edittel. "Ez egy szerelmi viszony. Ez egy igazi kapcsolat. Edit szerelmes Davidbe. Azt mondta neki, hogy elhagyja érte a feleségét" - mondták amerikai lapoknak a haverjai.   Dávid és Tea azonban nehezen tudta megmenteni a házasságát, és 2014-ben elváltak.