Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#29181

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#29182

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

A Marriage
#29183

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

Mennyire vagyunk őszinték?
#29184

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

Dr. Stein hihetetlen masinája
#29185

animáció | rövidfilm

Stein professzor kísérletezés közben elveszíti a legjobb barátját. A gyászoló tudós mindenre kész, hogy visszahozza a kutyáját. Fantasztikus keltetőgépet épít, ám hiba csúszik a... több»

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#29186

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

Elefántborjú-hadművelet
#29187

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

#29188

rövidfilm

Mehmet, a fodrász vágyódik az elhagyott hazája után. A nap végén azonban rájön arra, hogy az otthon ott van, ahol ismerős emberek élnek.

Inváziós növényfajok Indonéziában
#29189

dokumentum

A film azt mutatja be, milyen természeti és gazdasági károkat okoznak a Jáva szigetén elszaporodott invazív növényfajok, és miként próbálnak tenni ez ellen a tudósok és a... több»

#29190

fantasy | rövidfilm

Egy titokzatos férfi az emlékek és a valóságon túli képek közötti kapcsolatokra keresi a választ.

Rosamunde Pilcher: Egy orvos és három asszony
#29191

dráma | romantikus

Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus... több»

Vad Ausztrália – kenguruk királysága
#29192

dokumentum

Ausztráliát már a tájképi adottságainak köszönhetően is joggal nevezhetjük a Föld egyik legizgalmasabb kontinensének, ám ha az élővilágát is tekintetbe vesszük, ettől kezdve... több»

Demjén 70
#29193

NA Demjén 70  (2016)

dokumentum

Születésnapi koncert az Arénában. Egy igazi állócsillag, egy igazi legenda 70. születésnapi koncertje az Arénában. Demjén Ferenc 1970 szilveszterén vált országosan ismertté, amikor... több»

Cerritos, I Love You
#29194

dráma

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó közösség, a Cerritos belépett egy nagy céghez, a Dairy Valley-hez, 1956-ban. A városban most számos fejlesztést eszközölnek ennek... több»

#29195

vígjáték

Kid Norton mindig ügyesen bánt a szavakkal, de sajnos nehezen képes megbirkózni a felelősségekkel, ráadásul szenvedélybeteg is, imádja a hazárdjátékokat, legalábbis így ismeri őt... több»

#29196

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm kulcsfontosságú tanúvallomásokon keresztül mutatja be a 2016-os San Fermín fesztiválon történt csoportos nemi erőszakot, amely világszerte tiltakozásokat váltott ki. több»

#29197

vígjáték

A film története szerint két férfinak csokoládét kell szállítania egy erőszakos bűnözőnek. több»

#29198

dokumentum

Egy dokumentumfilm a pennsylvaniai pizza, az ún. "tray" eredetéről és közel 100 éves múltjáról. több»

Rendező: Jeremy Saltry

#29199

dokumentum

A dokumentumfilm egy expedíció útját tárja elénk, amely az utolsó, élő tuskegee-i légierő katonájának az életét kívánja feldolgozni. több»

#29200

dráma | thriller

Egy amerikai család élete teljesen felfordul, amikor egy nap felmerül annak a lehetősége, hogy elveszíthetik az otthonukat. több»