Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Való élet
#29521

NA Való élet  (2019)

Szerelem, intrika, hazugság, árulás, megbékélés, boldog-boldogtalanság. Családon, párkapcsolaton belül még fájdalmasabb sebet okoznak a mindennapi élet kegyetlen játszmái. több»

Ízőrzők: Szentkirály
#29522

dokumentum

Szentkirályra, az ásványvíz hazájába helyi különlegességekkel vártak bennünket. Első nap a forgatás a Faluház mögötti kemencéknél zajlott. Itt elsőként Kökényné Erzsike... több»

Rendező: Móczár István

#29523

dokumentum

Időről-időre minden sportban felbukkan egy sportoló, aki újraírja az adott sport történelmét. Adam Ondra, a 25 éves cseh mászó teljesen új alapokra helyezte a gondolkodásunkat... több»

Serpentine
#29524

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

XXereLem
#29525

NA XXereLem  (2016)

dokumentum

Egy esztendővel ezelőtt még több mint százhúsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor Adrian ráállt. A kövérség megnehezítette az életét, ezért belevágott a fogyókúrába. A... több»

ember arccal néz rám, s elhiszem a kőnek - születésnapi látogatás Hunyadi Lászlónál
#29526

életrajzi

A marosvásárhelyi művész történelmi személyiségekről készült köztéri szobrok, mellszobrok és plakettek alkotója, de neki köszönhető a korondi székely kerámiakészítés... több»

Rendező: Babiczky László

A szépségipar kulisszatitkai (Az igazság a szépségiparról)
#29527

dokumentum

Sokunk a megszállottja annak, hogy hajszoljuk a fiatalabb, vonzóbb, fényesebb változatunkat. Ám a több ezer szépségipari termék közül, melyeket buzgón megvásárolunk, soknak kevés,... több»

One More Cigarette
#29528

dráma | rövidfilm

Egy 24 éves, cinikus lány átgondolja az életét, és rájön, hogy meg kell ölnie magát ahhoz, hogy a világ jobb legyen.

Rendező: Caterina Salvadori

Szereplők: Cecilia Bertozzi

Rejtett kód a Bibliában
#29529

dokumentum

Oroszországban, Szentpéterváron kulcsra zárt ajtók mögött található a Leningrádi Kódex, amely az Ószövetség legrégebbi teljes héber–arámi szövegét tartalmazza. Timothy Smith... több»

#29530

dráma | horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy kislány nővére eltűnik egy kempingezés során, és a lányka elgondolkozik azon, hogy talán igazak az új otthonukról szóló rémisztő történetek.

#29531

NA Hold Empty  (2016)

dráma

Antont kiteszik az otthonából. Az utcán sétálgatva találkozik az exe egyik barátjával, akivel összebarátkozik. több»

#29532

rövidfilm

Mehmet, a fodrász vágyódik az elhagyott hazája után. A nap végén azonban rájön arra, hogy az otthon ott van, ahol ismerős emberek élnek.

Sok mindenfélébe belekaptam - Portréfilm Deim Pál képzőművészről
#29533

életrajzi

Deim Pál (1932-2016) Szentendrén élt és dolgozott. A szentendrei festészet klasszikus hagyományainak (Vajda Lajos, Barcsay Jenő) szerves folytatásaként az 1960-as években induló magyar... több»

#29534

horror | misztikus | thriller

Egy gyászoló tinédzser elborzadva fedezi fel, hogy apja új barátnője ugyanúgy néz ki, mint halott édesanyja.

Fesztivál Stage Pass - HURTS
#29535

dokumentum | zenés

A Hurts a nagysikerű Volt Fesztiválos koncertje után 2016-ban Zamárdiban lépett fel a Strand Fesztiválon. A szintipop zenét játszó manchesteri duó dalait a magyar rádiók is... több»

#29536

NA Kezdetek  (2021)

dráma

Max

Egy középkorú házaspár letelepedik egy elszigetelt házban, egy alig megközelíthető hegygerincen. Ana egészségi állapota vezetett ehhez az életmódváltáshoz, és a házaspár... több»

A gyöngyök titkos élete(Az igazgyöngyök titkos élete)
#29537

dokumentum

A déltengeri gyöngyök a legritkább és legdrágább igazgyöngyök közé tartoznak, melyek méregdrágán cserélnek gazdát New York, London és Párizs előkelő ékszerüzleteiben - idáig... több»

Pásztorének
#29538

dokumentum

A Kárpát-medence természeti értékeinek legnagyobb részét az emberi tevékenység, és ezen belül is a legeltető állattartás biztosítja. A pásztorok a legjobb gazdái ezeknek az... több»

Rendező: Sáfrány József

Szereplők: Berecz András

#29539

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

#29540

dokumentum | zenés

Netflix

Ez a dokumentumfilm a Racionais MC's nevű befolyásos hip-hop csoport történetét meséli el, akik az utcai költészetet erőteljes mozgalommá alakították Brazíliában és világszerte. több»

Rendező: Juliana Vicente

Szereplők: Edi Rock, Ice Blue, Mano Brown