Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Amit csak a madár lát
#36321

dokumentum

A dokumentumfilm célja, hogy bemutassa az ember hatását a Tisza menti ökológiai környezetre, a folyó szabályozása kapcsán. A Nyíres-tó, a Bátorligeti ősláp, A Berettyó, az... több»

Rendező: Széles Tamás

Mátyás éve
#36322

dokumentum

Pontosan 575 éve született Kolozsváron Hunyadi Mátyás magyar király és 560 éve választották királlyá. Ezért 2018 Mátyás király emlékéve. Ebből az alkalomból Mátyás király... több»

Így is épült a szocializmus
#36323

dokumentum

A sokat emlegetett és kutatott ÁVH nem csak a kínzásokban, kényszerítésekben, de a gazdasági területen is törvénytelen módszereket alkalmazott. Mivel a szerv működése igen... több»

Rendező: Tősér Ádám

A túszejtő
#36324

játékfilm

Egy városi kék busz pilótája és utasai mintha egymással szembefordított tükörben bámulnának egymásra, amikor pillanatnyi hatalmával visszaélve a buszsofőr fegyvertelenül... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Szereplők: Szabó Tünde

Florida, a napfényes állam
#36325

dokumentum

Florida, a napfényes állam. A nyüzsgés mögötti vad oldala híres fajok otthona. De az édennek ára van: Floridának minden évben tomboló erőkkel kell szembenéznie. Ráadásul már a... több»

#36326

NA Batgirl  (2022)

(1)

akció | kaland | krimi

A DC szuperhősfilmje a gothami nyomozó, James Gordon (J.K. Simmons) lányának történetét mutatja be. Barabara Gordon, vagyis Batgirl maszkot ölt, hogy leszámoljon a Gothamet fenyegető... több»

Az üvegfestő - Róth Miksa művészete
#36327

dokumentum

A 150 éve született Róth Miksa a valaha élt legkiválóbb magyar üvegfestő- ill. mozaikművész volt, a maga korában s napjainkban is az egyik legismertebb, nemzetközi hírű alkotó. A... több»

#36328

dokumentum

A dokumentumfilm egy olajvezeték kapcsán elemzi az amerikai őslakosok és a kormányzat konfliktusát. több»

Rendező: Brian Malone

Szereplők: Steven Jeffrey Chrisjohn

Rockenbauer Pál öröksége
#36329

dokumentum

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok 2020. több»

Barátság tanúi – A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója
#36330

dokumentum

2019-ben ünnepeljük a modern kori Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóját. Eme barátság tanúin keresztül éles képet kaphatunk a két nép közötti... több»

#36331

vígjáték

Cameron Cool, a feltörekvő színész folyamatosan csalódásokat él át, s megtanulja, hogy az önző célokból végrehajtott cselekedetek csak boldogtalansághoz vezetnek.

Rendező: Braeden Ayub

#36332

dokumentum

A csillagászok szerint a Föld egén 2013 végén láthatóvá váló ISON az utóbbi idők leglátványosabb üstököse lesz, melynek fénye a teliholdéval vetekszik majd – amennyiben a Nap... több»

Nicky, a másik fiú
#36333

dokumentum

Közismert, hogy Horthy kisebbik fia inkább szenvedélyeinek élt, mint a politikának. Élvezte az életet, fontos szereplője volt a pesti társasági elitnek. Szerette a sportot, a versenyeket... több»

Rendező: Borsody István

Kalandozók klubja
#36334

kaland

Kornel és Maks, mint a legtöbb tini, ideje nagy részét a számítógép előtt tölti. Egy nap betoppan a bolondos Dionizy bácsi, aki csodás kincsről mesél nekik, amit még a dédapjuk... több»

Kína elfeledett uralkodónője
#36335

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#36336

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

Serpentine
#36337

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

#36338

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»

Dubai csodálatos állatvilága
#36339

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

A lipicai
#36340

NA A lipicai  (2016)

dokumentum

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A filmünk bemutatja, hogy Magyarország milyen fontos szerepet játszik a lipicai lótenyésztésben az 1800-as évektől kezdve egészen... több»

Rendező: Pintér András