Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#36341

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

Mennyire vagyunk őszinték?
#36342

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

Dr. Stein hihetetlen masinája
#36343

animáció | rövidfilm

Stein professzor kísérletezés közben elveszíti a legjobb barátját. A gyászoló tudós mindenre kész, hogy visszahozza a kutyáját. Fantasztikus keltetőgépet épít, ám hiba csúszik a... több»

#36344

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#36345

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

MüpArt - Illényi Katica 80 nap alatt a föld körül
#36346

zenés

A Magyarországon és külföldön is egyaránt ismert és elismert, Liszt-díjas Illényi Katica újévi koncertjén ismét az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep. A klasszikus... több»

Rendező: Kovács Krisztián

Szereplők: Katica Illényi

Elefántborjú-hadművelet
#36347

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

The Original Richard McMahan
#36348

dokumentum | rövidfilm

A film egy kívülálló művész munkásságát mutatja be, aki miniatűrökben próbálja újraalkotni saját műveit. több»

Rendező: Olympia Stone

Karácsonyi mesevilág
#36349

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

#36350

NA Traces  (2016)

dokumentum | rövidfilm

A történetben egy demens nő emlékszik vissza gyerekkorára. több»

#36351

rövidfilm

Mehmet, a fodrász vágyódik az elhagyott hazája után. A nap végén azonban rájön arra, hogy az otthon ott van, ahol ismerős emberek élnek.

Simon Károly ipari formatervező arcképe
#36352

életrajzi

Simon Károly az ipari formatervezés kevesek által ismert titkairól, módszereiről, a legkülönbözőbb termékek műszaki és formai minőségének szétválaszthatatlanságáról mesél. több»

The Eternal
#36353

NA The Eternal  (2016)

rövidfilm

Egy pizzafutár lány rejtélyes ügybe keveredik. több»

#36354

családi | dráma | fantasy

A film egy sérült családról szól, akik próbálják felnevelni a fiukat, de a helyzet bonyolódik, amikor a gyerek kezd elégedetlen lenni a kommunikációs módszerekkel.

Rendező: Wee-an Choi

Elpusztítani mindent - Az ismeretlen polgárháború 1848/49
#36355

dokumentum

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát... több»

Rendező: Bicskei Éva

Bolygónk, a Föld II.
#36356

dokumentum

A hegyekvidékek bolygónk leglátványosabb vidékei közé tartoznak, de csúcsaik közelében már csak a legszélsőségesebb viszonyokra is felkészült állatok tudnak megélni, mint a... több»

A tökéletes fegyver: agyar
#36357

dokumentum

Az állatvilágban a fogak távolról se csak az elfogyasztandó falat összerágására szolgálnak. Gondoljunk csak a vízilovak hatvan centis agyaraira, melyek akár az ellenség csontjainak... több»

Rendező: Graeme Duane

Cerritos, I Love You
#36358

dráma

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó közösség, a Cerritos belépett egy nagy céghez, a Dairy Valley-hez, 1956-ban. A városban most számos fejlesztést eszközölnek ennek... több»

Meteorveszély
#36359

dokumentum

2013. február 15-e már történelmi dátum: ezen a napon az oroszországi Chelyabinsk felett a Föld atmoszférájában meteorit robbant fel. A hatalmas lökéshullámtól számtalan ablak és... több»

#36360

NA Miles Away  (2021)

dráma | romantikus

Egy szerelmi történet antitézise, amely Vancouver városában bontakozik ki.