Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Az újjászületett Farkas utcai templom
#36541

dokumentum

"Semper reformanda" az Egyháznak szüntelenül meg kell újulna, vallják a nagy reformátorok, ami nem csak az emberek alkotta gyülekezetre, hanem a kőből épült egyházra, a templomra is... több»

Rémálom az Everesten: a nepáli földrengés
#36543

A lélegzetelállító Himalája évről évre százezreket vonz Nepálba. Ez a természeti csoda azonban tud pusztító is lenni. 2015 áprilisában heves földrengés és azt követő... több»

#36544

dokumentum

Immár 60. éve, hogy 1958-as “Move it” című dalával Cliff Richard, az egyik legnagyobb brit poplegenda berobbant a zenei világba. Az idén 78. születésnapján október közepén... több»

Rendező: Terence Bulley

Vad Costa Rica
#36545

dokumentum

Fedezzük fel a világ ökológiai szempontból egyik legváltozatosabb országát, Costa Ricát benépesítő fantasztikus élőlényeket, például a rejtőzködő ocelotot és pumát! Van egy... több»

Rendező: Ian Marsh

Készítette: Mad Dog
#36546

A csapat egy utahi mentős kérésére készít egy eszközt, amellyel baleseteknél kiszabadíthatók az utasok az autókból. Elkészítik egy klasszikus kard speciális változatát is. több»

#36547

animáció | családi

Már egy éve, hogy Mic Mic és Oscar visszatértek hihetetlen kalandjukból. És most, miután Keselyű ördögi tervével szabotálni akarja a Grizzly kölyök kiszállítását az amerikai... több»

Rendező: Vasiliy Rovenskiy

Szereplők: Christine Galyean

#36548

dokumentum

A Természetes ellenfény kétrészes portré-dokumentumfilm Nádas Péterről. Az első rész belép Nádas Péter szerzetesi elvonultságába: megmutatja szent-profán hétköznapjait kerti... több»

#36549

NA Cigarette  (2016)

rövidfilm | thriller

Egy nő a randevú után felhívja a férfit a lakására, és meglepetés sztriptízt rendez neki.

Mindennapi kenyerünk – Hagyományos és modern pékségek
#36550

dokumentum

A kenyér évezredek óta alapvető tápanyagforrásunk. Hogyan változott a hagyományos receptúra az ipari gyártás megjelenése óta? Miből készül ma a mindennapi kenyerünk? A... több»

Az álcázás nagymesterei
#36551

dokumentum

 Legyen szó ragadozókról vagy zsákmányállatokról, az állatvilágban mindig hasznos beleolvadni a környezetbe, láthatatlanná válni. Az evolúció számos trükköt fejlesztett ki az... több»

#36552

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

#36553

dráma | rövidfilm | vígjáték

A film cselekménye 2021-ben játszódik, amikor a 13. és a 14. alkotmány-kiegészítés már nincs érvényben.

Mátyás király Kanadában
#36554

road movie

„Mátyás király... Különös, rejtelmes és mégis: derűsen és édesen zengő visszhangja van ennek a két szónak a magyar ember lelkivilágában. Mintha még ma is inkább a népmese... több»

Rendező: Koltay Anna

#36555

animáció | kaland | rövidfilm

Netflix

Egy önző macska (Pud) és egy szerető, hiperaktív kutya (Ham) egy nap arra ébrednek, hogy a gazdájuk és MINDEN ember eltűnt a Földről. A két háziállat kétségbeesetten keresi a... több»

Supersong - Special
#36556

zenés

A SuperSong egyedülálló lehetőséget kínál ambíciózus zeneszerző palántáknak és zenerajongóknak, hogy egy csapásra ünnepelt világsztár válhasson belőlük. A 2014-es FIFA... több»

Sör – Kultusz és kultúra
#36557

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb... több»

KFT Ufoshow
#36558

NA KFT Ufoshow  (2014)

dokumentum

A KFT zenekar a 30. születésnapját 2011. december 28-án a Budapest Sportarénában ünnepelte. A helyenként sci-fi hangulatú koncertet lenyűgöző méretű és képi világú vetítés,... több»

Moving
#36559

NA Moving  (2016)

dráma | rövidfilm | vígjáték

Egy pár szakít, és a barátaik összefognak, hogy segítsenek nekik kiköltözni régi helyükről. több»

Testközelben - Bencsik István szobrászművész - A torzó teljessége
#36560

Bencsik István nemcsak alkotásai invenció- és formagazdagsága, hanem a hatvanas évek közepétől többek között a legendás Fiatal Képzőművészek Stúdiójának elnökeként végzett... több»

Rendező: Dala István