Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#50341

dokumentum

A jubileum alkalmából egy dokumentumfilmet is készíttettünk, amely megszólaltatja a jelen és a múlt meghatározó alakjait: táncművészeket, alkotókat, munkatársakat, vezetőket,... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

#50343

NA Térj haza!  (2019)

dokumentum | rövidfilm

Duan Chang-wen 1949-ben hagyta el szülővárosát, a kínai Szecsuánt, és követte a Kínai Köztársaság kormányát Tajvanra. Duan Tsai Tsai-csiung, egy fiatal tajvani nő, szorgalmasan... több»

Rendező: Pei-yao Duan

#50344

NA Reflect  (2024)

sci-fi | thriller | vígjáték

Öt nő eklektikus utazást tesz Sedona örvényeibe, ahol kénytelenek szembesülni traumatikus emlékeik újraéledésével. több»

A nép szolgája
#50345

dokumentum

A film bemutatja Zelensky sikerének anatómiáját, és megmutatja a nemzetközi következményeit is annak, hogy mi történik, ha hatalmat adnak egy olyan embernek, aki Európa... több»

Imák, apokrif mámorok
#50348

dokumentum

Erdélyi Zsuzsa archaikus imádság gyűjtése. Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató gyermekkorában sokszor hallotta édesanyjától a következő mondatokat: „Nem azért vagy fiam a világon,... több»

Rendező: Halmy György

Eric Clapton: Hölgy a karzaton
#50349

zenés

021 februárjában a világjárvány miatt lemondták Eric Clapton élő előadásait a Royal Albert Hallban. Elhatározta, hogy játszani fog, és inkább az angol vidéken, az angliai West... több»

Rendező: David Barnard

Agónia
#50350

NA Agónia  (2020)

dokumentum | zenés

A film az eltűnőben lévő, autentikus lengyel népzene nyomába ered. Adam Strug maga is zenész, jól ismeri a műfaj utolsó − az első és a második világháború előtt született... több»

#50352

horror | sci-fi | thriller

Egy félresikerült rablás után két férfi egy távoli és élettelen tudományos létesítményben keres menedéket, és akaratlanul felébresztik a bennük lakozó szörnyeteget. több»

#50355

NA The Outrun  (2024)

dráma

Több mint tíz évnyi távollét után Rona visszatér a távoli Orkney-szigeteken lévő otthonába, Skóciába. Ahogy újra felfedezi a különleges, vad tájakat, ahol felnőtt,... több»

Versenyfutás a tengerek megmentéséért
#50356

dokumentum

Mi vagyunk az első nemzedék, amelyik felismeri, hogy súlyosan káros hatással vagyunk a bolygó egészére. Az emberek hosszú ideig úgy gondolták, hogy az óceán egy végtelen erőforrás,... több»

Rendező: Tim Gallagher

Székely fonó
#50357

zenés

A háziasszony kérője búcsút vesz kedvesétől, azonnal el kell hagynia, mert üldözik a csendőrök. A háziasszony magára marad, keserű bánat gyötri szívét. Földijei, a kis székely... több»

Dying in Plain Sight
#50359

dráma

A film Morgan Cruz, egy túlsúlyos középiskolás diák és édesanyja, Kim megrendítő történetét mutatja be, akik mindketten baljós titkokkal rendelkeznek, amelyek végül pusztító... több»

#50360

zenés

Zenés ünnepi játék három felvonásban A Parsifal Richard Wagner utolsó operája. Wagner 1845-ben, marienbadi kúrája idején tanulmányozta először Wolfram von Eschenbach Parzival című... több»