Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
#66901

NA The Uncanny  (2022)

horror | thriller

Egy szociális munkásra hárul a feladat, hogy megmentsen egy általa felügyelt családot egy démoni lény közelségétől.

#66902

NA Nagaravadhu  (2001)

dráma

Sukanya politikai pályára lép, és habár számos megrázkódtatás éri, nem adja fel, hanem határozott tervekkel áll elő. több»

#66903

vígjáték

Joe Kingnek az a problémája, hogy nem képes megölni magát, pedig egészen komolyan próbálkozik a dologgal. A halála pillanatában lepereg a szeme előtt a jövője, ahol Tallulah-t látja... több»

1848 -1849 Legendák és valóság
#66904

dokumentum

Vannak történések, és vannak az azokról készült utólagos megfogalmazási kísérletek. Így van ez az egyén esetében, de közösségek életében is. Ezen a módon tarja meg... több»

Rendező: Soós Árpád

Szereplők: Téri Sándor

Sergeant X
#66905

NA Sergeant X  (2017)

sci-fi

2121-ben járunk. Egy távoli bolygón hajótörést szenved egy ismeretlen űrhajó. Egy fiatal lány a helyszínre siet, ahol egy rejtélyes túlélőre talál. több»

Rendező: Justin Steele

Mátrai képek – Kodály-emléktúra
#66906

dokumentum

A Mátra természeti szépsége mindig is vonzotta a művészeket, tudósokat, természetjárókat. Itt találta meg második otthonát Kodály Zoltán. Őrá emlékeznek a Kodály emléktúra... több»

Bollywood Superstar Monkey
#66907

Két majom megpróbálja megakadályozni, hogy egy ősi démon meghódítsa a világot. több»

A mi kis Európánk
#66908

dokumentum | életrajzi

Ózd a munkanélküliség, a reménytelenség szimbólumává vált Magyarországon a rendszerváltás utáni években. 2003. április 12-én népszavazást tartottak az Európai Uniós... több»

Rendező: Almási Tamás

The Brontes
#66909

NA The Brontes  (2017)

életrajzi

1820-at írunk. Miután édesanyjuk korai halála után Haworth-be költöznek, a Bronte nővérek, Charlotte, Branwell, Emily és Anne egyre jobban kezdenek belefeledkezni saját regényeikbe,... több»

A honfoglalók hagyatéka
#66910

dokumentum

Ma már a tudomány által is bizonyított tény, hogy az Etelközből a Kárpátok hágóin keresztül érkező magyarság uralkodó nagyfejedelmei a Felső-Tisza vidéken építették ki első... több»

Rendező: Linzenbold Attila

Lights Out
#66911

thriller

Egy vak kínai kislány egy top-secret orvgyilkossági program kellős közepén találja magát. több»

#66912

NA Zaire  (2016)

dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy tudós azért küzd, hogy a szerves életet meghonosíthassa egy távoli bolygón, de a kísérletei rendre kudarcot vallanak.

Rendező: Joshua Benson

Szereplők: Eric Kole, Jeff Worden

A sárkány menyegzője
#66913

játékfilm

A film fiatal főszereplője, családjával együtt csinos lányokat ver át és pénzt csal ki tőlük. De mi történik, ha egy lány okosabb és nem hagyja magát átverni? több»

Árpád népe
#66914

zenés

Szörényi Levente zeneszerző és Pozsgai Zsolt librettóíró operája (Fonyódi Tibor drámája nyomán) a magyar történelem egyik legvitatottabb, legérdekesebb és mégis legkevésbé... több»

Balladák filmje I.
#66915

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (bemérés, csíksomlyói búcsú, énekesek, balladamondók) Ceaucescu Romániájában.

Csend - Héjja Sándor
#66916

dokumentum

Az 1980-as évek kárpát-medencei színházi életének koronatanúi Héjja "Sunci" Sándorra emlékezve vallanak a kellőképpen fel nem tárt korszakról. Arról, hogy például a... több»

Rendező: Cselényi László

Az én évszázadom
#66917

dokumentum

Csáki-Maronyák József, a 2002-ben elhunyt festőművész vall a XX. századról.

Rendező: Balogh Zsolt

#66918

akció | thriller

Egy csapatnyi tengerészgyalogost küldenek a kolumbiai dzsungel mélyére egy mentőexpedícióra, ám a vadonban kontrollálhatatlan természetfeletti erőkkel találják magukat szemben. több»

#66919

NA Statárium  (1989)

dokumentum

A film az ötvenes évek békésmegyei ún. "gyújtogatási" koncepciós pereit idézi fel, az elítélteket, a kivégzettek családtagjait, az ítélkező bírókat, és egy aprótermetű,... több»

Rendező: Sipos András

Elsodort falvak
#66920

dokumentum

Ma már nincs létalapjuk a falvaknak. Ebben az új világban már nem a falu termeli a városnak az élelmet, hanem a gazdaságok, a farmok, amelynek a dolgozói - traktorosok, állattenyésztők... több»