Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Magyar filmek új köntösben
#69081

dokumentum

Péntekenként azokat a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzuk, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető... több»

A világ legnagyobb milleniumi pörköltje
#69082

dokumentum

2000 a Millennium éve volt Magyar-országon. A film kicsit ironikus formában ábrázolja Budapest XVIII. kerületének próbálkozásait, hogy valamiben elsők legyenek az országban, sőt az... több»

Rendező: Szobolits Béla

#69083

sci-fi

Ashton 27 éves, de nem épp úgy alakult az élete, ahogy azt korábban elképzelte. Bár az élet 2091-ben, New Yorkban meglehetősen kényelemes, azonban pénz, munka és barátnő nélkül... több»

Repülj, madár, repülj
#69084

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A magyar Táncházmozgalom – Történelem, politika és zene Simon Broughtonnal. Simon Broughton, a Songlines világzenei újság főszerkesztője, neves londoni újságíró mutatja be a magyar... több»

Megbélyegzetten – 1968
#69085

dokumentum

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz. László és barátai egy levélben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan... több»

Rendező: Varga Ágota

#69086

dráma

Egy nő – miközben megpróbálja megtalálni a helyét az életben – megtudja az igazságot az édesanyjáról, s megismeri a testvéreit is, akiket sosem látott. több»

Rendező: Teneale Bender

Szereplők: Teneale Bender

Ahogy az Isten elrendeli... - Olga filmje
#69087

dokumentum | életrajzi

A fekete-fehér dokumentumfilm egy kászonújfalui cigány közösség életét mutatja be egy fiatalasszony sorsán keresztül. A nagy család belső kapcsolatait, érzelmi változásait, az... több»

Rendező: Mohi Sándor

#69089

vígjáték

Michael Anton és Michael Monsour látványos paródiája arró, hogy hogyan készül egy látványos akciófilm. több»

A nagy könyv
#69090

szkeccsfilm

A Nagy Könyv program célja az volt, hogy az embereket visszavezesse az irodalom világába a televízió segítségével. Egy szavazás keretében a nézők megválaszthatták, hogy mi ma... több»

Ízőrzők: Kerekegyháza
#69091

dokumentum

Ízőrzők Kerekegyházán, ebben az árnyas, szépen virágosított alföldi kisvárosban. Amilyen tiszta, rendezett a település olyan dolgosak, közvetlenek, kedvesek a lakói is. A... több»

Rendező: Móczár István

#69092

zenés

Ginette Reno, kanadai énekesnő koncertje.

Szereplők: Ginette Reno

A jégkorszak elveszett bestiái
#69093

dokumentum

Phil Torres és Dr. Tori Herridge nekivágnak Szibériának, a történelem eddigi legnagyobb jégkorszaki ásatásának, feltárva a több ezer éve felszín alatt lévő állatok maradványait. több»

Ikonosztáz
#69094

NA Ikonosztáz  (2000)

játékfilm | történelmi

Ideológiákat vesztett korunkban, amikor polyvát vetünk, hogy készpénzt arassunk, talán nem haszontalan számba venni, hogy a portánkra lőcsölődő fogyasztói rend előtt mikor mit... több»

A mester tanítványai
#69095

dokumentum

A Párhuzamos töredékek című film forgatására érkezett rendező a forgatás előtti estét Hattula Moholy-Nagy (a művész lánya) és Andreas L. Hugh (a művész unokája) társaságában... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Miffy kis és nagy kalandjai
#69096

animáció

Leesik a hó, és Miffy egy kismadarat talál kint a kertben. Szeretne gondoskodni róla a nagy hidegben, ezért egy kis kenyérmorzsával behívja a házba a madárkát. A madarak azonban nem a... több»

Mostohák
#69097

NA Mostohák  (2000)

dokumentum

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt... több»

Rendező: Csillag Ádám

Katie új arca
#69098

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

Brigád Blues
#69099

dokumentum

Dokumentumfilm egy szocialista brigádról, amely állami gondozott gyerekeket patronált a hetvenes-nyolcvanas években. Ezek a fiatalok ma már megkeseredett felnőttek, akik csalódottan... több»

Szardínia, a sokarcú sziget
#69100

dokumentum

Szardínia sokszínű vidék. Vad rengetegek, hóval fedett hegyoldalak. Egy sziget, ahol színpompába öltöznek a rétek, és ahol pusztító tüzek tarolnak le mindent. Sötét, föld alatti... több»