Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69101

NA Sign Space  (2016)

dokumentum

A film egy kiállítás fázisait követi nyomon, a kezdetektől a megnyitóig. több»

A látó ember
#69102

életrajzi

Halála előtt kis idővel keresték fel a film készítői az Egyesült Államokban lévő lakásán az írót, aki mesél életéről, műveiről, erkölcsi hitvallásáról. A portréfilmben... több»

Rendező: Marius Tabacu, Maksay Ágnes

Szereplők: Wass Albert

Üvöltés - A Hobo Blues Band műsora
#69103

zenés

Dalok A. Ginsberg verseire. A Hobo Blues Band koncertje a Lágymányosi Közösségi Házban. több»

Rendező: Fehér György

Temze-parti karácsonyok
#69104

dokumentum

Hogyan ünneplik a Londonban élő magyar családok a karácsonyt.? Mennyire ötvöződik a magyar ünnepkör az angol hagyományokkal? Régi karácsonyokra emlékezvén ismerkedünk meg a két... több»

Rendező: Wonke Rezső

Áldott állapot
#69105

játékfilm

Mai huszonévesek Budapesten. Tamásnak hamarosan kiadják a rock-lemezét. Már csak 100.000 forint kellene. Bemegy az édesapjához a detoxikáló utókezelőjébe, de csak a gépkocsijának a... több»

#69106

dokumentum

Judith és Masa Fukushimába és Hiroshimába utaznak, hogy filmet készítsenek a katasztrófa helyszínein annak veszélye ellenére. több»

#69107

dokumentum

A Káli- medence minden évszakban más. A csodás vidék ezer arcát mutatja be ez az érdekes ismeretterjesztő sorozat. Láthatunk eldugott falvakat, borospincéket, virágzó gazdaságokat és... több»

Mozgóképek cigányokról
#69108

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Fortyogó föld
#69109

dokumentum

Az Atlanti-óceán közepén, 4500 méter mélyen vulkanikus hegylánc kanyarog. Itt húzódik a geológiai határ Európa és Amerika között, és itt találhatók a Föld legaktívabb... több»

Kis mocsok
#69110

NA Kis mocsok  (2001)

romantikus | vígjáték

Joe Dirt árvaságának inkább vidám, mint szomorú története. több»

Kicsi ünnep
#69111

dokumentum

A budapesti tűzijáték ezreket csal ki augusztus 20-án a Duna-partra. A film Andor Tamás szemével, kamerájával láttatja meg velünk az eseményt.

Pesti mese: Óz, a nagy varázsló
#69112

rövidfilm

"Ez a film kicsit másképp dolgozta fel a jól ismert mesét, mint Hollywood. A történet egy Rákóczi téren ücsörgő kislány meséje alapján elevenedik meg. Dorothy ugyan Menzesz Cityből... több»

#69113

vígjáték

Cal élete alaposan felfordul egy képzeletbeli bohóc miatt, aki kirugdossa hősünket a komfortzónájából. Otis, a képzelt bohóc arra készteti Calt, hogy szálljon szembe az elméjén... több»

Adjon Isten!
#69114

dokumentum

Adjon Isten!- így köszöntek a KALOT (Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Testülete) tagjai. Ezt a mozgalmat 1935-ben alapította Kerkai Jenő jezsuita pap. A szegedi tanyákat... több»

Violetta - A koncert
#69115

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai... több»

Világvég-e?
#69116

dokumentum

Reisenbüchler Sándor a magyar animáció aranykorának is tartott 60-as években kezdte pályafutását. Bár a Filmművészeti Főiskola dokumentumfilm-rendező szakán végzett 1964-ben,... több»

Rendező: Kovács Júlia

Így írtok ti
#69117

játékfilm

"Így írtok ti Mr. Karinthy. Európai írónak megvan a véleménye a csődbe menő európai irodalomról, és az amerikairól is, aki megveszi."

A fogadalom
#69118

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Grizzly-birodalom
#69119

dokumentum

Az Alaszkai-félsziget vad partvidékén egy Thor nevű medvebocs küzd a túlélésért. Nincs könnyű helyzetben, mert a zord klímán kívül a többi vadállat is veszélyt jelent rá, s az... több»

Szereplők: Bill Graves

Ki van a tojásban?
#69120

vígjáték

Apjuk és anyjuk mesét néz a tévében: Zeke, az agilis fiatal meteorológus kideríti a Szélervé Meteorológiai Kutatóintézetről, hogy kizárólag titkos baromfiexportra szakosodott. Sőt,... több»