Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Ez volt a divat, ez lett a divat
#69161

dokumentum

Divat és politika összefüggéseit mutatja be a film könnyed, szórakoztató formában 1945-től a kilencvenes évekig, elsősorban magyarországi példákon.

#69162

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

Animare necesse est...
#69163

dokumentum

A sorozat célja a kortárs magyar animációs művészet néhány kiemelkedő személyiségének bemutatása műveik tükrében, s egyúttal a műfaj technikai sajátosságainak, érdekes... több»

Rendező: M. Tóth Éva

Szulamit
#69164

NA Szulamit  (2008)

dráma | rövidfilm

A Szulamit női név jelentése: békességet lelő, tökéletes. A főhős megmenti Szulamitot, aki különleges képességgel bír: rég elfeledett vagy tán sosemvolt emlékképeket hoz elő a... több»

Halottak Napja
#69165

dokumentum

Ezer évnél régebben ünnepli a keresztény egyház a mindenszentek napját és a halottak napját. Az ünnepet egész Európában tartják, s a katolikusokon kívül valamennyi valláshoz... több»

Rendező: Rudas Gábor

Falusi udvarlás
#69166

játékfilm

A kevéssé ismert mű témája a férfi-nő viszony. A páratlan emberismeret, a sziporkázó dialógusok sora, tehát minden, ami Shaw-ra oly jellemző, megtalálható e rövid egyfelvonásosban.

Hidegzuhany
#69167

NA Hidegzuhany  (2010)

dráma | rövidfilm

Amikor Róbert, a gimnazista szinjátszócsoport lelkes, naiv tagja megpróbálja visszahozni az előítéletek miatt elszökött roma fiút a nyári táborba, saját tudatlanságával és... több»

Csoóri Sanyi történetei
#69168

dokumentum

Ifj. Csoóri Sándor egész életét és művészi tevékenységét meghatározó széki élményeiről, az ottani értékek, emberek iránti szeretetéről vall.

Rendező: Viczkó Tibor

Zürich, a béke szigete
#69169

dokumentum

A 15 perces film Zürich életébe enged bepillantást.

Rendező: Horváth Tamás

Legyek én az áldozat
#69170

dokumentum

Egy bátor és másokért tenni tudó XX. századi nő volt Salkaházi Sára, az ő életútját ismertetik a filmkészítők. 1899-ben született Kassán szállodatulajdonos szülőktől.... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Porcukor
#69171

NA Porcukor  (2010)

rövidfilm

Zsolt egy kisállat-kereskedésben dolgozik. Egyik este arra megy haza, hogy barátnője összecsomagolta a cuccait és szakít vele. Miután nincs hova mennie, beköltözik a... több»

Portréfilm Szenes István belsőépítészről - Humánus terek
#69172

életrajzi

Szenes István munkássága nemcsak a magyar építészet/belsőépítészet anyagi és szellemi lehetőségeit, hanem saját generációja történetét is pontosan illusztrálja a közelmúlt... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

A főügyész felesége
#69173

játékfilm

A történet középpontjában egy fiatal ügyész áll, akinek sorsa, karrierje szorosan összefügg az 1956 utáni koncepciós perekkel. Az ügyészt megyei főügyésszé nevezik ki, s e... több»

Elégia Huszárik Zoltánról
#69174

dokumentum | életrajzi

Elégia Huszárik Zoltánról a filmköltőről és munkáiról 26 percben, Durkó Zsolt filmzenéjére.

Rendező: Mátis Lilla

Páneurópai Piknik 1989
#69175

dokumentum

A határok lebontása, egy világrendszer végleges felbomlása és Európa egyesülése 20 évvel ezelőtt Sopron mellett kezdődött. Az akkori események elindítóit, résztvevőit keresték... több»

#69176

akció

A hasonló című webes sorozat filmváltozata, amelyben a gyilkosság és a bosszúállás a fő téma.

Lenyűgöző óriások
#69177

dokumentum

Világunk tele van óriásokkal, melyek csodálattal vegyes tiszteletet váltanak ki belőlünk. Mi emberek valamiféle különös vonzalmat érzünk e lények iránt. Minden állatcsaládnak... több»

Gumiember
#69178

NA Gumiember  (2002)

dráma | rövidfilm

Norbi alszik. Norbi alszik és álmodik.Olyan világba álmodja magát, ahol a rendes, hús-vér embereken kívül szomorú, elnyomott, másodlagos állampolgárokként gumiemberek is élnek. A... több»

Gogo és George
#69179

dokumentum

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Rendező: Konecsny Emőke

Szereplők: Döry Ádám

#69180

dráma | sportfilm

Rosa és Luna mindenre készek azért, hogy a lányaik előrébb jussanak az életben, akár még bokszmeccseken is ringbe szállnak.