Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Méhlegelők
#71241

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

Berlinből Berlinbe
#71242

dokumentum

1989 nyara - tele van keletnémetekkel a magyar-osztrák zöldhatár. Négy vidám, kelet-berlini punk meséli határátlépési kísérletei történetét. Egy év múlva, amikor a két... több»

Rendező: Fekete Ibolya

Élet az Obon túl
#71243

dokumentum

Minden ellenkező híreszteléssel szemben Szibériában nem csak tengődni lehet - élnek ott boldog emberek is. Közéjük tartozik Viktor Csernih hajóáruház-tulajdonos. Az egykori matematika... több»

Rendező: Erdélyi Péter

Rom és virág
#71244

dokumentum | életrajzi

Az úgy történt, hogy egy szép nap Csaba testvér nekiindult a világnak, mert úgy érezte, valahol várják ott. Az útirányt a Jóistenre bízta. Ezek az utak mindig gyermekek sorsának... több»

Visszhangzó dinók
#71245

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Haldokló emlékezet
#71246

dokumentum

Temetőrombolásról, pusztulásról, a haldokló emlékezetről szól a film. Erdély-szerte bemutat megbolygatott, eltüntetett temetőket, templomokat. A rombolás célja eltüntetni a magyar... több»

East Side Jazz Company
#71247

zenés

Az East Side Jazz Company egy új vállalkozás, mely egyéni hangzásvilágát annak köszönheti, hogy megpróbál elszakadni az amerikai hangzású jazz-től, és a hangsúlyt a kelet-európai,... több»

Rendező: Sebők György

Wildorado
#71248

NA Wildorado  (1999)

"Ez az egész az egészről szól" - mondja Robert (a marosvásárhelyi Róbert), aki jelenlegi otthonában, Amerikában kalauzolja végig a film szerzőit egyfajta spirituális úton, amit ő... több»

Don Carp Baits
#71249

dokumentum

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

Egy igazi horgászparadicsomot mutatunk be Önöknek Bicskén. Lenyűgöző természet, méretes halak. több»

Kováts Kriszta műsora
#71250

zenés

Kovács Kriszta 1990-es koncertjéről készült koncertfilm. több»

Költészet és szakralitás
#71251

dokumentum

Jelenünkben sajátos szerepet játszik a szakralitás, úgy is, hogy hiányával szembesülünk, s úgy is, hogy a vallásos emberek számára mindennapi élmény. A szakrális téma a magyar... több»

Rendező: Hevér Zoltán

#71252

NA Szoborfák  (2010)

dokumentum

Noha az első világháborút lezáró békeszerződések értelmezése, a határok átrendezése mind a mai napig történészi és hétköznapi viták tárgya - bele- és bele nem törődések... több»

Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála
#71253

dokumentum

Aribert Heim gúnyneve Dr. Halál volt, és a Mauthausen koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzója volt. A dokumentumfilm megvizsgálja a férfit, akinek erőszakosságát még... több»

Másodosztály
#71254

dokumentum

A cigány kisebbség érdekvédelmi szervezetei egyre erőteljesebben bírálják a közoktatás rendszerét a cigánygyerekeket ért diszkriminációk és az intézmények szintjén... több»

#71255

dokumentum | rövidfilm

A film a haiti vudu szertartásokat vizsgálja, a felvételek mintegy negyedszázada készültek.

Rendező: Larry Gottheim

Az igazság és ami mögötte van: Zombik
#71256

dokumentum

A "zombi" szó hallatán legtöbbünknek – nem kis részben a hollywoodi rémfilmeknek köszönhetően – egy rothadó testű, minden értelmes cél nélkül gyilkoló szörnylény jut az... több»

Alaszkai nyár
#71257

dokumentum

A lenyűgöző HDR-technológiának köszönhetően az Alaszkai nyár feltárja előttünk az Egyesült Államok legészakibb államának vibráló természetét. Ez az utazás a Baranof-sziget... több»

Mr. Bean 3.
#71258

NA Mr. Bean 3.  (2002)

animáció

Mintha nem lenne Mr. Bean elég csapás már önmagában is az emberiségre, most még meg is duplázódik azáltal, hogy rajzfilmváltozat készült belőle. Ha fel tudják idézni, hogy Mr. Bean... több»

Rendező: Alexei Alexeev

Torquato Tasso
#71259

játékfilm

A megdöbbentően modern pszichológiával megírt remekmű az alacsony származású költő vergődését ábrázolja, tehetségének szertelensége és az őt megbecsüléssel körülvevő,... több»

Mélylevegő
#71260

rövidfilm

Kerültél már valaha számodra idegen közegbe? Érezted úgy hogy egyszer csak kifut a lábad alól a talaj? Hogy kíváncsiságod, s a megszokottól való távolodás ideje elérkezett? Ekkor... több»