Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Nők a tetőkön
#71221

rövidfilm

A filmben három pár életébe pillantunk be. Három pár, három életforma, három világkép. Mi a fontos számunkra, mitől félnek, hogyan boldogok avagy boldogtalanok? A történet... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

Autóban
#71222

NA Autóban  (1999)

kísérleti film

Fél - művész (élet), fél - "Duna Plaza-lovag" fiatalok az autóban.

A közönség a tükröm...
#71223

életrajzi

A színművész megkapó őszinteséggel vezet végig bennünket hosszú – megpróbáltatásokkal, eltiltásokkal, kalandokkal tarkított – pályáján, mely a harmincas évek elején... több»

Rendező: Hegyi Béla

#71224

családi | kaland | vígjáték

A nagyrészt improvizált film egy idős férfiról szól, aki rájön, hogy van egy lányunokája, aki eltűnt. A megtalálásához újra fel kell vennie a kapcsolatot rég nem látott... több»

A vörös vendégfogadó
#71225

dráma

Hermann úr 1831-ben, Párizsban egy úriemberekből álló társaság körében elmesél egy történetet két francia orvos tisztről, akik az osztrák-francia háború idején szálltak meg a... több»

A Kern...
#71226

NA A Kern...  (2002)

dokumentum

Dokumentumfilmünk egy izgalmas riport révén az alkotások tükrében mutatja be a már serdülőkorában közkedvelt sztárrá vált színművész gazdag pályafutását.

Rendező: Sipos István

Szereplők: Kern András

Skatulya
#71227

NA Skatulya  (2008)

kísérleti film

1968 szelleme negyven évvel később, avagy az ember, akire ráragadt az öltönye. (zene: Grencsó Bio Kollektív)

Rendező: Villányi Dániel

Szereplők: Horváth Csaba

Freeport
#71228

NA Freeport  (1999)

kísérleti film

A film egy férfi sok-sok év alatt történt megfigyeléseinek utazásainak lenyomata.

Ásó, kapa
#71229

NA Ásó, kapa  (2010)

rövidfilm

Minden szerelem áldozattal jár.

Nyikita Hruscsov, a vörös cár
#71230

Nyikita Hruscsov sokáig elkötelezett sztálinista volt, végül mégis ő vetett véget elődje terrorjának. Minden erejével azon volt, hogy összebékítse a szembenálló feleket a... több»

Az ördögszántotta hegy
#71231

dokumentum

A Villány melletti nagyharsányi hegyről az a legenda járja, hogy maga az ördög szántotta fel. Az érdekes módon ferdén egymáson fekvő sziklarétegek repedéseiben - miután... több»

Rendező: Sáfrány József

Töretlen látóhatár
#71232

dokumentum

Olyan itt a táj, mintha a föld az égig érne. "Végtelen hortobágyi puszta, nincsen annak se széle, se hossza"- írja egyik népdalunk. A Hortobágy hazánk és Közép - Kelet Európa... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Ideje van a szólásnak
#71233

dokumentum

1948-ban és azt követően a romániai magyar történelmi egyházak iskoláit, kórházait, könyvtárait és egyéb javait államosították. 1989 után mindenki reménykedett a helyzetük... több»

Rendező: Xantus Gábor

Egy egyedi eset
#71234

dokumentum

Dokumentumfilm a Jutalomutazás című játékfilm eredeti szereplőinek életéről, életkörülményeiről, mely egyben keresztmetszete egy társadalmi réteg életének.

Rendező: Szalai Györgyi

Közel
#71235

NA Közel  (2010)

rövidfilm

Patakpart, valahol, egy külvárosi lakótelepen. Délelőtti fények. A kamera egy, a fűben fekvő női lábat pásztáz. A középkorú nőnek csak az egyik lábfején van cipő, az is furcsán... több»

#71236

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Életünk színekkel
#71237

dokumentum

A műsorban olyan tudósokkal találkozhatunk, akiket lenyűgöz a színek érzékelésének mikéntje, továbbá megismerhetünk különleges embereket, akik szokatlan módokon látják azokat. A... több»

Csúnya betegség
#71238

dokumentum | életrajzi

"Ártatlan, kedves szenvedély ez, bár ép ésszel nehezen fölfogható. Hogy miért első a vasút, és csak aztán jönnek a nők. De épp ez az elragadó benne: hogy tisztán, érdek és indok... több»

Magyarok Bukur városában
#71239

dokumentum

Bukaresti magyarok beszélnek a régi és a mai bukaresti életről.

Tune
#71240

NA Tune  (2010)

játékfilm

Hogyan száguld végig egy dallam a vak utcai zenésztől indulva, egy kínai turistán, Totó-Lottó Gusztin, a csalódott feleségen, az elcsábított vízvezeték szerelőn, a botrányos... több»