Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Veréb utcai csata
#71201

játékfilm

Nagy gond van a termelőszövetkezetben: a tagság egyik fele, a volt zsírosparasztok sehogyse jönnek ki a tagság másik felével, a volt szegényparasztokkal. Még szerencse, hogy a fiatalok... több»

A titkos háború
#71202

játékfilm | történelmi

James McCargar regénye alapján! James McCargar, alias Felix Christopher amerikai hírszerző tiszt, 1947-től 1948-ig a Szövetséges Ellenőrző Bizottság amerikai missziójának tagjaként... több»

Mert a Berta... - Képek és képtelenségek a magyar némafilm és mozi történetéből
#71203

dokumentum

Bernáth László filmkritikus műsora a magyar némafilm születéséről és a mozi kezdetéről sok-sok archív filmrészlettel, és 1980-as, új "némafilm" jelenetekkel. több»

Rendező: Ottó Solymosi

A többire már van recept...
#71204

dokumentum

Dr. Kollár Dezső gégerákban szenvedő betegeket operált és visszaadta nemcsak képességüket a beszédre, de életkedvüket is. Orvos és beteg kapcsolatán nagyon sok múlik még a... több»

Cannes 2001
#71205

NA Cannes 2001  (2001)

dokumentum

Stábunk az 54. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon járt. Az erről készült exkluzív riportfilmben többek között olyan sztárok szólalnak meg, mint Jean-Paul Belmondo, Faye Dunaway és... több»

From Hans to Frozen: A Disney Documentary
#71206

dokumentum

Egy egész estés film a Disney egyik legsikeresebb animációs filmjéről, a Jégvarázsról. több»

Rendező: Bradley Bjornstad

Fitness kickbox 2.
#71207

táncfilm

MÍNUSZ 1000 KALÓRIA - RIÓI HANGULATBANEgyszerű, könnyen követhető, emberközeli gyakorlatok minden súlycsoportnak. A leghatásosabb szálkásító és zsírégető gyakorlatok!

15 esztendeje
#71208

dokumentum

Díjak:1961 - II. Magyar Rövidfilmszemle: dokumentumfilm kategória I. díj

Rendező: Bokor László

Hazakeresők
#71209

dokumentum

A szatmári svábok ősei kétszázötven évvel ezelőtt érkeztek Ulm környékéről gróf Károlyi Sándor birtokára. Mára a vándorlás iránya megváltozott. A szatmári sváb falvak... több»

Rendező: Schneider Tibor

#71210

dokumentum

A műsor Dr. Ben Longmier és csapata nyomába szegődik, hogy szemtanúja legyen egy úttörő fejlesztésnek, amely forradalmasíthatja az űrkutatást. A csapat célja nem más, mint hogy... több»

A tanítónő
#71211

játékfilm

Bródy Sándor falusi életképében egy fiatal, szegény sorban élő tanítónő és a falu leggazdagabb nemesi családjának fia között szövődő reménytelen szerelem történetét írja... több»

Természetellenes kiválasztódás
#71212

dokumentum

Egy emberöltő alatt is megfigyelhető változások zajlanak le a természetben: Amíg a nebraskai szirti fecskék szárnyai zsugorodnak, addig a Chesapeake-öbölben őshonos nőstény... több»

#71213

NA Ginette  (2017)

dokumentum

A film Ginette útját mutatja be szülőföljétől, Tunéziából egészen Marseille-ig, ahol végre újra otthonra talált. A nő történetét naplójának bejegyzéseiből és különböző... több»

Rendező: Nathan J. Minsberg

Szereplők: Ginette Yana

Az 1001. kilométer
#71214

játékfilm

A negyvenes maszek leviszi a szeretőjét vidékre a bejáratós nyugati kocsijával. Egy nagy falusi lagziba keverednek, és ez mindkettőjüknek megváltoztatja az életét.

Megnyugvás...?
#71215

filmetűd

A lírai filmetűd a siófoki zsidótemetőt mutatja be. A nyugalom, a megnyugvás képei mellett néhány megdőlt, megrongált sír az élők kötelességét, az embertelen pusztítás elleni... több»

Rendező: Helényi Tamás

The Iron Hammer
#71216

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

Szónokképző tanfolyam
#71217

dokumentum

Ironikus dokumentumfilm sablonos szónoklatokról és ünnepségekről, és arról, hogyan fogalmazzuk bonyolult, értelmetlen körmondatokba gondolatainkat.

Rendező: Ragályi Elemér

#71218

NA 010  (2016)

rövidfilm

A 010-hacker csoport tagjai egy különleges képeségekkel rendelkező személyt keresnek. Egyelőre nem tudják biztosra ki az illető. Még egymásra is gyanakodnak. Egy dologban viszont... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Kata Fodor, Mile Tibor

Régészet - A nagyszentmiklósi kincs
#71219

dokumentum

Kétszázkét éve, hogy rábukkantak a kora középkori Kárpát-medence legnagyobb aranykincsére. Mi az a rejtély, amelyről az eltelt kettőszáz esztendő sem tudta a minden titkok fátylát... több»

A Program (A Program)
#71220

dráma

Fehérruhás, gázmaszkos alakok jelennek meg időről-időre a képen. Ők a Program csoport. Vélhetően az egymás különös álmaiban felbukkanó szereplők - a lakosság - magatartása... több»