Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71181

NA Ginette  (2017)

dokumentum

A film Ginette útját mutatja be szülőföljétől, Tunéziából egészen Marseille-ig, ahol végre újra otthonra talált. A nő történetét naplójának bejegyzéseiből és különböző... több»

Rendező: Nathan J. Minsberg

Szereplők: Ginette Yana

Az 1001. kilométer
#71182

játékfilm

A negyvenes maszek leviszi a szeretőjét vidékre a bejáratós nyugati kocsijával. Egy nagy falusi lagziba keverednek, és ez mindkettőjüknek megváltoztatja az életét.

Megnyugvás...?
#71183

filmetűd

A lírai filmetűd a siófoki zsidótemetőt mutatja be. A nyugalom, a megnyugvás képei mellett néhány megdőlt, megrongált sír az élők kötelességét, az embertelen pusztítás elleni... több»

Rendező: Helényi Tamás

The Iron Hammer
#71184

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

Szónokképző tanfolyam
#71185

dokumentum

Ironikus dokumentumfilm sablonos szónoklatokról és ünnepségekről, és arról, hogyan fogalmazzuk bonyolult, értelmetlen körmondatokba gondolatainkat.

Rendező: Ragályi Elemér

#71186

NA 010  (2016)

rövidfilm

A 010-hacker csoport tagjai egy különleges képeségekkel rendelkező személyt keresnek. Egyelőre nem tudják biztosra ki az illető. Még egymásra is gyanakodnak. Egy dologban viszont... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Kata Fodor, Mile Tibor

Régészet - A nagyszentmiklósi kincs
#71187

dokumentum

Kétszázkét éve, hogy rábukkantak a kora középkori Kárpát-medence legnagyobb aranykincsére. Mi az a rejtély, amelyről az eltelt kettőszáz esztendő sem tudta a minden titkok fátylát... több»

A Program (A Program)
#71188

dráma

Fehérruhás, gázmaszkos alakok jelennek meg időről-időre a képen. Ők a Program csoport. Vélhetően az egymás különös álmaiban felbukkanó szereplők - a lakosság - magatartása... több»

Columbo – Fekete etűd
#71189

krimi

TV-ben (Jocky TV, csütörtök 01:33)

A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedictet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben Alexet, hogy nyilvánosságra... több»

Toboz
#71190

NA Toboz  (2001)

rövidfilm

Békaperspektíva. Csak lábak, no meg a cipők rajtuk. Ja! És még egy Budapesten "csellengő" toboz is. Mit mesélhetnek el ők hárman, a toboz, a lány lába, meg a fiúé az emberi... több»

Rendező: Szlamka György

Budapest
#71191

NA Budapest  (1998)

Az 1998-ban készült filmben Hegedüs Géza mesél szeretett fővárosáról. Szaladják István megkapó, kísérletező képsorai teszik a városrajzot egyedivé.

Rendező: Kele Judit

#71192

családi | dráma | rövidfilm

A film a rendező édesanyjának utolsó sétáját mutatja be fiktív módon, ugyanis senki sem volt szemtanúja a nő halálának.

Rendező: Manny Mahal

Szereplők: Manny Mahal

Egyszerű
#71193

NA Egyszerű  (1961)

rövidfilm

Szerelem első látásra egy teherautó platóján.

Rendező: Kígyós Sándor

Szereplők: Fülöp Zsigmond

Halál a hálaadás napján
#71194

dokumentum

1959 késő őszén New York közelében, egy parkban holtan találták Poul Bang-Jensen dán nemzetiségű holland diplomatát. Az öngyilkosságra utaló nyomok mellett más jelek azonban... több»

Harry Potter és a bölcsek köve
#71195

animáció | rövidfilm

A tízéves Harry (Daniel Radcliffe) nevelőszülőknél nőtt fel szülei korai halála után. Vernon (Richard Griffiths) és Petunia (Fiona Shaw) nem bánnak jól a kisfiúval, aki amolyan... több»

Levél anyáinknak
#71196

dokumentum

A műsor lírai önvallomások összessége az anya-gyermek kapcsolatról, e kapcsolat különféle megnyilvánulásairól, a példaadásról, az önmegvalósításról, az áldozatvállalásról... több»

Rendező: Czigány Zoltán

#71197

dokumentum | dráma | vígjáték

A dokumentumfilmet Carolie Ledgin rendezte, akik minden idők egyik legnagyobb Jackson 5 rajongója. A film azt kutatja, hogyan lett Michael Jackson-ból világra szóló szenzáció, örök... több»

Széki keresztelő
#71198

dokumentum

Közreműködik: Serestély István és felesége, Zsoldos István és neje, Ifj. Zsoldos István és neje, Soó József, Török István, Balogh Balázs, Fülemüle Ágnes

...halott lepke száll tova...
#71200

dokumentum

Meditáció és imádság ez a film, jajgatás és kacagás életről és halálról. Lényege nem történetében rejlik, hanem a mögötte hömpölygő érzések ellenállhatatlan erejében.

Rendező: Dettre Gábor