Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71261

vígjáték

Egy transzfesztita prostituált balesetből végez a stricijével, ám ezzel a tettével veszélybe sodor mindenkit, akit csak ismer. Hősünknek ügyesen kell navigálni az illékony szerelem, a... több»

Posztkatona
#71262

NA Posztkatona  (2002)

dokumentum | rövidfilm

A "Posztkatona" reakció a háborúk okozta belső és külső pusztulásra, lélek és test megnyomorítására, kegyetlen tettek és tervek elburjánzására. A kezünk közül kiszaladó... több»

A farm, ahol élünk: Áldás minden gyermekre
#71263

dráma

Laura (Melissa Gilbert) és Almanzo (Dean Butler) kétéves kislányát elrabolják, mialatt a család a karácsonyi bevásárlást végzi Mankato-ban. A szülők minden követ megmozgatnak Rose... több»

#71264

dokumentum

Az óceánok legmélyebb régiói a Föld utolsó feltáratlan régiói közé tartoznak. A technika fejlődése azonban ezen a területen is gyökeres változást hozott, hisz a háromdimenziós... több»

#71265

dráma | krimi | sci-fi | thriller

McGuinness és Phoenix néhány szökevény nyomában jár, és kifőznek egy tervet, ami magával rántja az ügyben sáros korrupt politikust is, azonban az eset rövidesen túlnő rajtuk. több»

Szerelemtől sújtva
#71266

dráma | játékfilm

A még kislány Éva egy autóbaleset során elveszíti szüleit. Egy baráti család, Tibor és Klára fogadja örökbe a gyereket, hogy két nagyobb fiuk mellett felneveljék. Néhány évvel... több»

Mathias Rust: landolás a Vörös téren
#71267

dokumentum

Hideg háború csúcspontján járunk. Reagan és Gorbacsov Rejkjavikban találkozik. A nagyhatalmak nukleáris fegyverek leszereléséről tárgyalnak, eredménytelenül. A 17 esztendős Mathias... több»

#71268

vígjáték

Két bandatag egy házban ragad, amelyet képtelenek elhagyni.

Uniós csodák: Országimázs ír módra
#71269

dokumentum

Írország nemcsak gazdaságának, de a külső képének megreformálásával is valóságos forradalmat művelt a kilencvenes években. "Európa zöld szigete" mára világszerte ismert, nemcsak... több»

Rendező: Csontos János

#71270

családi | vígjáték

A legjobb barátok és osztálytársak, Dave, Joe és Danny összehoznak egy pop-punk bandát, a Summertime Dropoutsot. Igyekeztnek megragadni a lehetőséget, hogy felléphessenek a Warped... több»

A kenyereslány balladája (A kenyereslány balladája)
#71271

dokumentum

A történet főhőse és főszereplője Herskó János filmrendező, aki életének egy meghatározó szakaszát eleveníti fel a kamera előtt a történet eredeti helyszínein. 1944-ben ismerte... több»

Áldom a nyüzsgő Rómát
#71272

dokumentum

Itáliai utazás Hubay Miklóssal. Utazás Olaszország azon tájain, ahová Hubay Miklóst évtizedek kötik: Velence, Firenze, Róma és egy friuli tanya az útvonal. több»

Rendező: Czigány Zoltán

Cockroaches
#71273

NA Cockroaches  (2019)

krimi | vígjáték

Bűnözők azon versenyeznek, hogy ki leli meg előbb az elrabolt angol királynőt. De felmerül bennük a kérdés: mi számít a leginkább? több»

Az életemmel pályáztam
#71274

dokumentum

Négy egykori "lelenc" gyerek állami gondozott élete, ahogy ők azt megírták egy novella pályázatra. Vágyódás a család, az anya, a szeretet után, szép és őszinte mondatok, érzések,... több»

Hannibal: Pride of Carthage
#71275

akció

A Kr.e. második században egy különleges vezetői képességekkel ellátott fekete katona a karthágói sereg élére áll. 11 elefánttal és mintegy hatvanezer katonával történelmet írt,... több»

#71276

horror | thriller

Egy eltemetett titkokkal teli család tagjai két évtized után újra találkoznak egy tanyán, hogy megfizessennek a múltbeli bűneikért. több»

Folyékony szilánkok
#71277

dokumentum

Az üvegfúvás mesterségének bemutatása.

Rendező: Zenglitzky Zoltán

Nem várok holnapig...
#71278

vígjáték

"Nem várok holnapig" - énekli türelmetlenül Zalatnay Cini, de a szerelmespár lakás hiányában mégsem tud mást tenni. Vigasztalásul egy üres kertmoziba mennek, ahol... több»

Jane Millen
#71279

NA Jane Millen  (2018)

krimi | thriller

A film története szerint egy veterán rendőrségi nyomozót egy gyilkossági üggyel bíznak meg, ami sokkal több problémát okoz neki, mint gondolta volna. több»

Rendező: Cynthia Mort

Szereplők: Olga Kurylenko

Kréta
#71280

NA Kréta  (1996)

dokumentum

A film végigkíséri a minoszi kultúra történetét.

Rendező: Monostori Károly