Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A szerelem hétköznapjai
#71241

játékfilm

Kamondy László két karcolata közül az első, a „Szempontok a házassághoz” két fivér beszélgetésén keresztül tárja elénk az ifjabbik testvér tervezett házasságával... több»

Huszárik-breviárium
#71242

dokumentum

A filmet Huszárik Zoltán halálának egyéves évfordulójára készítették az alkotók, felidézve a régi beszélgetéseket magával Huszárik Zoltánnal, bejátszva jeleneteket és... több»

Rendező: Kovács László

A fásli, a zokni és a szőr
#71243

dokumentum

A Jedi lovagok korának vége, a Birodalom vaskézzel kormányozza a galaxist. A lázadás szelleme azonban mégsem veszett ki teljesen. Néhányan a legmerészebbek közül bevetik a fáslit, a... több»

#71244

NA Zaire  (2016)

dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy tudós azért küzd, hogy a szerves életet meghonosíthassa egy távoli bolygón, de a kísérletei rendre kudarcot vallanak.

Rendező: Joshua Benson

Szereplők: Eric Kole, Jeff Worden

Az orgona ünnepe II.
#71245

zenés

2006. május 22-én több "beavatási" koncert után, a Művészetek Palotájának Bartók Béla termében avatják fel Magyarország világszínvonalú orgonáját. Néhány héttel később, a... több»

Rendező: Káel Csaba

Huntington
#71246

dráma | thriller | vígjáték

Egy fiatalember gyilkos tervet sző, hogy megörökölje családja vagyonát. több»

Öröklakás
#71247

dráma

Tomori professzor boldog házasságban él, melyet eddig az sem zavart meg, hogy évek óta gyengéd érzelmek fűzik titkárnőjéhez. A teljes harmónia most veszélybe kerül, mert a professzor... több»

Cserfa
#71248

NA Cserfa  (2006)

dokumentum

A LEADER az Európai Bizottság programjának francia elnevezéséből származó betűszó. Magyar jelentése: Akciók a vidék gazdaságának fejlesztéséért. 2004 őszén 14 cserháti falu... több»

Agrármúltunk nagyjai - A törvénybontó
#71249

életrajzi

Romány Pál Szajolban született 1929-ben. Diplomát a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1952-ben szerzett. Mezőgazdaságtudományi kandidátusi értekezését 1970-ben védte meg, 1999... több»

Rendező: Szegezdy János

#71250

NA Graceling  (2017)

akció | dráma | fantasy | kaland

A film története szerint egy fiatal, eszes és gyönyörű nő egy olyan világban kénytelen élni, ahol néhány szerencsés kiválasztott kimagasló képeségekkel születik. több»

Egyszerűen - Koncz Zsuzsa
#71251

életrajzi

Nem véletlenül mondta egyszer Koncz Zsuzsával kapcsolatban Weöres Sándor: "Kitűnő énekesnőből több is lehet, de olyan, aki ha megszólal, bárki tévedhetetlenül tudja: ez Ő, a... több»

Rendező: Kőrösi András

Szereplők: Koncz Zsuzsa

Angelo mester fotografál
#71252

dokumentum | életrajzi

Aligha van érdekesebb személyisége és jelentősebb művésze a magyar fotográfiának Angelónál. Ez így van akkor is, ha ezt még viszonylag kevesen tudják itthon és a világban.... több»

A láp virága
#71253

dráma

A jómódú földbirtokos könnyelmű életet élő fia, Pálfalvy Miklós váltóhamisításba keveredik. A hamis papír leendő apósa, Mihályi bankár kezébe kerül, aki ezzel zsarolja a... több»

Gipsy Side
#71254

NA Gipsy Side  (2006)

dokumentum

Márió, Luigi, Mr. Joker egymás szájából veszik ki a szót egy ecetfáktól árnyékos, romos belső udvarban. Rappelnek, gesztikulálnak és táncolnak, a csajok és a kistesók bámulják... több»

Rendező: Gát Balázs

Cserfő Jazzland - Jam Sassion
#71255

zenés

A jam sassion kifejezés a jazzben az örömzenélést az éjszakai koncert utáni együtt zenélést jelenti. A cserfői Jazzlanden is összeálltak a zenészek és különböző témákra... több»

Rendező: Seregély István

Indián nyár
#71256

dokumentum

Az indiánokhoz nemzedékek végtelen sora óta rengeteg mítosz, romantikus vagy csak egyszerűen torz képzet kapcsolódik. Pedig ha megvizsgáljuk múlt és jelen indián valóságát, komoly... több»

Rendező: Domonkos László

Ebéd
#71257

NA Ebéd  (2004)

játékfilm

Válogatott finomságok és minden ételhez egy aroma, egy jóízű vagy váratlan történet jár, melyet az étellel kell elfogyasztani. "Heten voltak vendégurak, mint a gonoszok. Volt ott két... több»

Így készült: Halálos iramban 8.
#71258

szkeccsfilm

Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni. Ám egy... több»

#71259

dráma

A dokumentumfilm Paul Bern filmrendező, forgatókönyvíró és producer rejtélyes halálát boncolgatja.

Szereplők: Kelly Reiter

Ki volt Gabriel Pascal?
#71260

Pygmalion, My Fair Lady, Barbara őrnagy, Caesar és Kleopátra. Vajon kinek köszönhetjük ezeket a világszerte ismert és kedvelt filmeket? Természetesen, elsősorban írójuknak, G. B.... több»

Rendező: Sipos Pál