Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71261

dokumentum

A Lávabirodalom - Tűzvonalban Hawaii-on című ismeretterjesztő sorozatban a Hawaii-szigetek buja esőerdőinek szomszédságában található vulkánok titkait kutatja. Nem csak arról ad... több»

Rendező: Nick Kennedy

Brandon Thomas – Aldobolyi Nagy György – Szenes Iván: Charley nénje - zenés vígjáték két részben
#71262

zenés

Zenés vígjáték két részben. Az angol Brandon Thomas „Charley nénje” című darabja minden színházi rekordot megdöntött már. Az 1892-es londoni, szilveszteri ősbemutatója óta nem... több»

Homo faber - Fehér mesterség
#71263

dokumentum

A film a kézi papírmerítés titkaiba avatja be a nézőt, s közben megidézi ennek a kultúrtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú anyagnak, az általa hordozott kézírásnak és... több»

Rendező: Kis Klára

A lélek horizontja
#71264

életrajzi

Hengsberger Cecília iparművész, selyemfestő tevékenységét egy divatbemutató-performance keretében ismerjük meg. A művész egy interjúban is megfogalmazza, hogyan születnek valóban... több»

Rendező: Mezey Rozália

Szereplők: Hengsberger Cecília

A klímaváltozás
#71265

dokumentum

A klímaváltozás tagadhatatlan tény. Szigetek tűnnek el, partvonalak rövidülnek meg. Az újságíró Sophie Massieu a globális felmelegedés valódi okát keresi. Franciaország... több»

Még mindig ültetek fákat - Dokumentumfilm édesapánkról
#71266

dokumentum | életrajzi

"Úgy teszek, mint Luther: még mindig ültetek fákat," összegzi a jövőbe vetett töretlen hittel kilencven dolgos esztendő tanulságát a hatgyermekes evangélikus lelkész, aki háromszáz... több»

Rendező: Mátis Lilla

Katie új arca
#71267

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

Béres Alexandra - Lendületben
#71268

táncfilm

"Ezúttal egy olyan edzéstervet dolgoztam ki és ajánlok Neked, amely nem engedi ingadozni a pulzusod és ennek segítségével megpróbállak mindvégig az úgynevezett "zsírégető... több»

Szereplők: Béres Alexandra

Porrajmos - Cigány holokauszt
#71269

dokumentum | történelmi

A cigány holokauszt eseményei az elhallgatott történelem lapjaira tartoztak. A cigány áldozatok sorsa egészen a legutóbbi időkig nem került az érdeklődés középpontjába, az... több»

Délvidéki Trianon
#71270

dokumentum

Délvidék elcsatolása az ott élő magyarság számára nemcsak az anyaország elvesztését jelentette, hanem a kötelező szerb államnyelv bevezetését, s azt is, hogy az értelmiség nagy... több»

Józan babák
#71271

dokumentum

Magyarországon nincs olyan egészségügyi- és szociális szolgáltatás, amely arra szakosodott, hogy gyermekvárás közben vagy szülés utáni szerhasználó nőkkel foglalkozik. Nincs... több»

Vázlat
#71272

NA Vázlat  (1969)

filmetűd

Filmetüd egy gyári munkás egy napjáról.

Rendező: Horváth Lajos

Tolnay Klári, a magyar színjátszás nagyasszonya
#71273

dokumentum

Mohora a Cserhát-hegységben, a Feketevíz-patak völgyében fekszik. Itt született Tolnay Rózsika, akit később a filmgyárban neveztek el Klárikának. Itt nyílt meg a Tolnay Klári... több»

Rendező: Kovács Júlia

Utazás az idők kezdetére
#71274

dokumentum

Ez a kítűnő dokumentumfilm azoknak a tudósoknak a munkájára épül, akiknek sikerült új és hatalmas ablakot nyitni a világegyetemre. Csúcstechnológiával készült teleszkópjaikkal... több»

Élősködő élőlények (Élősködő élőlények)
#71275

életrajzi

A haltenyésztés, halkórtan Magyarországon is keresi az új utakat, új megoldásokat. Ebbe a kevésbé ismert tudományágba nyújt bepillantást a dr. Molnár Kálmán állatorvosról szóló... több»

#71276

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

Búcsú
#71277

NA Búcsú  (2014)

játékfilm

Jól szituál, elegáns középosztálybeli családban halotti tort ülnek. A háziasszony fiatal férjét veszítette el. Rokonok, barátok, férje kollégái veszik körül. A halott kedvenceit... több»

Élete a zene - Dagmar Kollert bemutatja Németh Sándor
#71278

dokumentum | életrajzi

Németh Sándor Dagmar Koller bécsi színésznővel, a Volksoper tagjával beszélget életéről és szerepeiről. Közben közismert operett és musical részleteket láthatunk. több»

Rendező: Herbert Grunsky

A Titanic kincsei
#71279

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

Plutó és Puck
#71280

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»