Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71221

NA Gymnasia  (2019)

horror | rövidfilm

Vérfagyasztó amerikai horror-rövidfilm. több»

A tehén nadrágja
#71222

animáció

Mi történik akkor, ha a verítékes munkával megszerzett nadrágunknak lába kél? A film egy tehén heroikus küzdelmét mutatja be egy nadrág megszerzéséért és visszaszerzéséért.

Rendező: Pál Balázs

A fejenincs Írástudó
#71223

dráma

Egy rettegett és kegyetlenkedő nagyurat holtan találnak szobájában szolgái egy átlagos reggelen. A lakosztályát őrző őrök sem értik a történteket. Az eset kivizsgálását vezető... több»

Csók
#71224

NA Csók  (2001)

rövidfilm

A rendező játékfilmet szeretett volna forgatni az irodalmi alkotásból. Ahhoz, hogy pénzt és támogatókat szerezzen, leforgatott hozzá egy "ajánlóanyagot". A nagyjátékfilmből nem lett... több»

Áradat után
#71225

dokumentum

A rendező felkeresi anyja Fukusima közeli szülővárosát, hogy feltárja az atomenergia bűvöletében élő múltat és a katasztrófa utáni jövőt. Történetek, amelyeket nem láthatunk a... több»

Rendező: Kyoko Miyake

15 esztendeje
#71226

dokumentum

Díjak:1961 - II. Magyar Rövidfilmszemle: dokumentumfilm kategória I. díj

Rendező: Bokor László

Hátszíj szövőszék
#71227

dokumentum

Ecuadorban, az Andok hegyláncai között a kecsua nyelvű indiánok helyenként még használják a hátszíj szövőszéket. Ez a néprajzi őskövület a világ egyik legősibb... több»

Rendező: Letenyei László

#71228

dokumentum

A tény, miszerint az ember tehetetlen a természet erőivel szemben, leginkább a hegyvidéken mutatkozik meg. Az Alpok töretlen vonzerejét is a négy elem, a levegő, a föld, a tűz és a... több»

#71229

dokumentum

Amikor az ember híján van az alapvető szükségleteknek, akkor ugyan mi lehet emberséges megoldás? Uganda egyik városában, Nansanában éppen vizhiány van és csak nem érkezik az eső. A... több»

Rendező: Julian Nabunya

Kónya & Conia
#71230

dokumentum

Cremona a hegedűkészítés fellegvára. Itt él egy magyar származású hegedűkészítő dinasztia, a Kónya család, akiknek neve azonban már olaszosan hangzik. Az ő történetükön... több»

Rendező: Cselényi László

Wiener Walzer
#71231

"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A... több»

Az 1001. kilométer
#71232

játékfilm

A negyvenes maszek leviszi a szeretőjét vidékre a bejáratós nyugati kocsijával. Egy nagy falusi lagziba keverednek, és ez mindkettőjüknek megváltoztatja az életét.

Recsk 1950-53 - Egy titkos kényszermunkatábor története
#71233

dokumentum

A recski internálótábor közvetlenül az Államvédelmi Hatóság felügyelete alatt működött 1950 és 1963 között. A politikai, történelmi gyökerekig hatoló elemzésben volt rabok,... több»

Megmaradni
#71234

NA Megmaradni  (2001)

dokumentum

Kárpátalján a II. világháborút követően a görög-katolikus egyházat adminisztratív úton megszüntették. Ám Tódor püspök kezdeményezésére még negyven éven át illegalitásban... több»

Rendező: Seregi Zoltán

Miniatűr vadászok
#71235

dokumentum

A természetfilmek tele vannak nagy, erős és híres ragadozókkal, igazságtalanul elvéve a rivaldafényt apróbb társaiktól. A film most ezt a mulasztást pótolja, olyan miniatűr... több»

#71236

NA Courage  (2016)

Egy férfi próbálja összeszedni a bátorságát a nőkkel kapcsolatban, amikor hirtelen rátalál egy nagy bölcsességre.

Szónokképző tanfolyam
#71237

dokumentum

Ironikus dokumentumfilm sablonos szónoklatokról és ünnepségekről, és arról, hogyan fogalmazzuk bonyolult, értelmetlen körmondatokba gondolatainkat.

Rendező: Ragályi Elemér

Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában (Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában)
#71238

dokumentum

A film bemutatja II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét, a borsi kastélyt. Az épület a fejedelem születését követően többször cserélt gazdát, szinte teljesen tönkrement. Felújítása... több»

A muzsikás kismalac
#71239

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

Columbo – Fekete etűd
#71240

krimi

TV-ben (Jocky TV, csütörtök 01:33)

A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedictet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben Alexet, hogy nyilvánosságra... több»