Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Millennium szobrásza
#71201

dokumentum

Holdvilág, lámpafények. Éjszakai fotózáson pózolnak a vezérek lovaikkal, a magyar királyok, a Háború, a Béke, a Jólét és Tudomány hírvivői. Helyszín: a Millenniumi Emlékmű.... több»

Se künn, se benn
#71202

dokumentum

A Csiki havasok eldugott kis telepei nagy kultúrkörök határán jöttek létre az utóbbi két évszázad folyamán: katolicizmus és ortodoxia, Erdély és Moldva, a magyar és román nyelv a... több»

Rendező: Mohi Sándor

SK H
#71203

NA SK H  (2009)

rövidfilm

Egy magyar és egy szlovák autós találkozik egy benzinkútnál. A felnőttekbe rögzült ellentétet csak az ifjabb generáció képes leküzdeni.

Amazónia - Dorothy Staang harca
#71204

dokumentum

Brazíliában, az amazóniai erdő szívében élt Dorothy Stang nővér, aki a legszegényebbek mellé állt és egész életében harcolt a teremtés tiszteletéért. 2005. február 12-én halt... több»

A titok
#71205

NA A titok  (1993)

családi

Mese egy nyusziról, aki szeretné meggyógyítani barátját.

Rendező: Cs. Szabó István

Udvardi Erzsébet (Udvardi Erzsébet)
#71206

életrajzi

A portréfilm a festés öröméről, az alkotás teremtő erejéből és csodájáról szól. A Magyar Örökség díjas Udvardi Erzsébet badacsonytomaji műterem-lakásában mesél fél... több»

Városok, történetek - Gyula
#71207

dokumentum

Gyula híres-neves fürdőváros. Így ismerik a 33000 lakosú települést idehaza, de az ország határain kívül is. Pedig több mint "csak" egy fürdőhely. Ötszáz évig volt Békés megye... több»

Rendező: Ivanics Andrea

Az Atlanti-óceán óriásai – Az Azori-szigetek
#71208

dokumentum

Az Atlanti-óceán aljzatáról feltörő bazaltos magmából keletkezett hegyek közül csak néhány csúcsa töri át a víztükröt. Kilenc ilyen zöld „drágakő” alkotja az Európa és... több»

Kiss Vakond
#71209

NA Kiss Vakond  (1993)

vígjáték

Irén és Béla lakótelepi lakásban élnek, hétvégén a telekre mennek. Itt él a föld alatt a Vakond, akinek egyetlen társasága a családi fotóalbuma. Amikor Béla felássa a kertet, a... több»

1 és a Semmi
#71210

dráma | rövidfilm

Világunkban eluralkodott a Van és a Nincs - a digitalizáció segítségével. Ezeken kívül nem ismerünk más lehetőségeket. Talán ezért nem értékeljük a köztük lévő utat. Lehet,... több»

Bad Boys II. - Már megint a rossz fiúk
#71211

akció

A rosszfiúk Miami legjobb rendőrei. Ők a legjobbak, ha veszélyes helyzetet kell megoldani, és ők a legrosszabbak, ha csendben, feltűnés nélkül kell végrehajtani a parancsot. Mert... több»

Rendező: Michael Bay

Pápai különkiadás
#71212

dokumentum

Az 1956-os forradalom mártírjai között több egyházi személyt is találunk, köztük Gulyás Lajos református lelkészt, akit 1957 februárjában szervezkedés vezetése és gyilkosság... több»

Rendező: Szakács Sára

Márai Sándor két egyfelvonásosa: Szerep
#71213

dráma

Don Casello, Piccolo Donna Maria Teresia Mayo grófnőnek udvariasan elújságolja, hogy védencei megmenekültek, majd "csendőr-pertura" vált, megparancsolja, kezdje meg a munkát! A "grófnő"... több»

Hoffmann Mónika és barátai a MOM-ban
#71214

dokumentum

Hoffmann Mónika Malmöben született és nőtt fel. Hegedült és énekelt kicsi korától kezdve. Tanulmányait a Berklee College of Musicban, majd a Malmöi Zeneakadémián folytatta. Magyar... több»

Rendező: Sebők György

Kalah
#71215

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

Veréb utcai csata
#71216

játékfilm

Nagy gond van a termelőszövetkezetben: a tagság egyik fele, a volt zsírosparasztok sehogyse jönnek ki a tagság másik felével, a volt szegényparasztokkal. Még szerencse, hogy a fiatalok... több»

A Tékozló Szindbád - Huszárik Zoltán
#71217

dokumentum | életrajzi

Grunwalsky Ferenc költőkről, festőkről, kortárs művészekről készített portréfilm-sorozatának egy újabb darabja. Huszárik Zoltán, a Szindbád, a Csontváry, az Elégia rendezője... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

Szereplők: Huszárik Zoltán

Három dobás hat forint
#71218

játékfilm

Három magányos kisnyugdíjas egy nagyvárosi bisztróban találkozik össze. Az ismerkedésből aztán barátság, gyengéd érzelmek születnek, s évődésükből kibontakoznak álmaik... több»

Rendező: Radó Gyula

A tehén nadrágja
#71219

animáció

Mi történik akkor, ha a verítékes munkával megszerzett nadrágunknak lába kél? A film egy tehén heroikus küzdelmét mutatja be egy nadrág megszerzéséért és visszaszerzéséért.

Rendező: Pál Balázs

A fejenincs Írástudó
#71220

dráma

Egy rettegett és kegyetlenkedő nagyurat holtan találnak szobájában szolgái egy átlagos reggelen. A lakosztályát őrző őrök sem értik a történteket. Az eset kivizsgálását vezető... több»