Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Gyermekfilmek - Augusztus 6
#71561

-Száz éve történt: Beugrom a nagybőgőbe Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv és a két edző Rendező: Nepp József

Rettegett Iván
#71562

dokumentum

A korán árvaságra jutott Rettegett Iván szeszélyes uralkodó volt, aki meglehetősen mostoha mód bánt országa főnemességével. Első gyilkosságát mindössze 13 évesen követte el,... több»

Albánia vadvilága
#71563

dokumentum

Albánia természetes élőhelyekben és vizekben gazdag ország Dél-Európában. Itt található Európa legöregebb és legfiatalabb tava, valamint a kontinens legtöbb hegye. Sokszínű... több»

Historia Romani
#71564

dokumentum

A sorozat végigkíséri a romák történelmét az ázsiai kezdetektől napjainkig. A bemutatás módja többrétegű. Az alapot általában a narrátorok által elmondott történelmi,... több»

Rendező: Gábor Péter

Tilos Rádió
#71565

dokumentum

Színes riportfim az illegalitásban tevékenykedő rádióadóról.

#71566

zenés

A MüpArt classic - Magyarok a nagyvilágban című zenés műsorban klasszikus magyar zeneszerzők művei csendülnek fel hazai és külföldi előadók tolmácsolásában.

Egy pikkoló világos
#71567

A film egy aranyszívű, a tánczenét kedvelő terézvárosi lány és egy szükség esetén ütni is tudó története. A konfliktus forrásvidéke a 40 évvel ezelőtti "diszkó", a... több»

Ars Poetica (Ars Poetica)
#71568

Az etűd Weöres Sándor versének tartalmát a mai világunk anomáliáival állítja szembe. A létezés esztétikai határai nem csak túlmutathatnak az elképzeléseinken, hanem sajnos alul is.

Rendező: Vereb Vean András

Szereplők: Turek Miklós

Simone Biles útja az olimpiáig
#71569

dokumentum

Az alig 140 cm magas Simone Biles forradalmasította a gimnasztika sportágat. A kezdeti szárnypróbálgatásoktól a győztes 2016-os riói olimpiáig vezető útja különleges, csakúgy, mint... több»

Komorok
#71570

NA Komorok  (2005)

dokumentum

A film Komor Marcell épületein és hagyatékán keresztül idézi meg a Komor-család történetét. Egyik legjelentősebb épület-komplexuma Marosvásárhely dísze: a Kultúrpalota és a... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Bächer Iván

#71571

akció | fantasy | krimi

Egy évvel azután, hogy Eric Dravent és menyasszonyát meggyilkolták, Ericet egy különleges varjú életre kelti.

Rendező: Corin Hardy

Szereplők: Jason Momoa

Álomhotel - Marokkó
#71572

romantikus

Markus, egy, a szálloda konszern ellenséges kivásárlását meghiúsító akció után rosszul lesz és kórházba kerül. Az orvos szigorú és hosszú pihenést tanácsol neki, ezért... több»

A nagy cápák titkai
#71573

dokumentum

A film a legerősebb, legnagyobb termetű cápák birodalmába viszi a nézőket. Kik ezek a szuperragadozók? Miért vannak itt, mi a sikerük titka, és miért nőnek ekkorára? több»

Miért?! - Egy tragikus szerelem története
#71574

dokumentum | történelmi

Kovács Erzsi táncdalénekesnő és Szűcs Sándor válogatott labdarúgó tragikus szerelmi történetét dolgozza fel a film. 1950-ben kezdődött szerelmük, amelyet a farizeus hatalom... több»

Rendező: Szobolits Béla

#71575

háborús | horror | thriller

Egy fiatal amerikai lány Európába utazik, hogy felkutassa a dédszülei meggyilkolásáért felelős náci őrt.

A Niki Lauda sztori
#71576

dokumentum

Niki Lauda 1976-ban, a Forma 1 egyik leghíresebb balesetében szenvedett életveszélyes sérüléseket. A film vizsgálja a baleset körülményeit és bemutatja Lauda bátor visszatérésének... több»

Destino/Végzet
#71577

életrajzi

Hajdú Eszter Romániában forgatta ezt a filmet. Megismerkedett egy különleges roma közösséggel, és annak a női vezetőjével, Luminita Cioba-val. A költő és írónő több nyelven... több»

Rendező: Hajdú Eszter

A senki szigete
#71578

dokumentum

Móricz Zsigmond az 1920-30-as években körbeutazta Magyarországot. Élményeiről, tapasztalatairól a Pesti Naplóban és a Nyugatban számolt be. Ficsku Pál Móricz nyomában járt a... több»

Rendező: Paczolay Béla

Szereplők: Ficsku Pál

Molto Vivace - Mitsou (Molto Vivace - Mitsou)
#71579

zenés

Juhász Miczura Mónika, azaz Mitsou lenyűgözően egyéni hangjával és kiforrott előadói tehetségével a legnépszerűbb roma előadóművészek közé tartozik. Nyolc éven át az Ando... több»

A Kárpátokból indult
#71580

dokumentum

A Kárpát-medence egyik legjelentősebb folyóját a Tiszát, átfogóan, minden - földrajzi, társadalmi, ökológiai, sőt művészeti - szempontra kitérően mutatja be a film.

Rendező: Árvai István