Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Tükör előtt
#71601

dokumentum

Beszélgetés Illyés Kingával Dsida Jenő, Majtényi Erik és Weöres Sándor verseivel.

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Illyés Kinga

Melbourne 1956
#71602

dokumentum

Az 1956-os Melbourne-i Olimpiai Játékok hangulatát a magyarországi események jelentősen befolyásolták. A megnyitó ünnepségen versenyzőink fekete szalaggal átkötött Kossuth-címert... több»

Rendező: Sibalin György

Köz-ség
#71603

NA Köz-ség  (1983)

dokumentum

A film bemutatja az új választási törvénytervezet ónodi lakossági vitáját, és vizsgálja az emberi, társadalmi hátteret.

Rendező: Zombori Katalin

Taigetosz
#71604

NA Taigetosz  (2006)

kísérleti film

Egy mozgássérült ember lelki képeit elevenítem meg, ahogyan ő érzékeli a világot. Mint kísérleti film naturalisztikus, de mégis szürreális képekkel próbálja meg illusztrálni ezt.... több»

Rendező: Keller Valéria

Szereplők: Seres Péter

Rálátást szeretnék a dolgokra...
#71605

dokumentum

Portréfilm Véssey Gábor festőművészről.

Rendező: Gulyás János

Cserekapus
#71606

NA Cserekapus  (2017)

játékfilm

Márton, a harmadosztályú foci csapat cserekapusa arról álmodik, hogy profi karriert futhat be. Ennek a szenvedélyének hódol heti kétszer, mikor munka után, nem rögtön a családhoz... több»

Iskola határok nélkül
#71607

dokumentum

A Pécsi Tudományegyetem Magyarország egyik legrégebbi tudásközpontja. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar jelenleg a felnőttoktatás egyetlen kar szintű intézménye. A kar a... több»

Rendező: Harcsa Béla

#71608

dráma

Masato mentálisan gyengébb másoknál, amiért sokan csúfolják. Találkozik a hasonló képességű Sakurával, akivel később összeházasodnak. Hogy a nőt megvédje, a férfi részt vesz... több»

Varjúröptetés - 1956 Bukarestben (Varjúröptetés - 1956 Bukarestben)
#71609

dokumentum

Kevéssé ismeretes, hogy nemcsak erdélyi magyar, de bukaresti román diákok is százszámra kerültek börtönbe 1956-ban, a forradalom iránti rokonszenvük, szolidaritásuk miatt. A film... több»

Perfidious
#71610

NA Perfidious  (2017)

akció | thriller

A film története szerint egy politikától inspirált író magánynomozásba kezd, miután mggyilkolják cseh származású menyasszonyát. A kutakodás eredményeként valami olyasmira derít... több»

Termékeny káosz
#71611

dokumentum

A két részes film a fazekas mesterség rejtelmeiben kalauzolja a nézőket, nagyon megragadó szellemiséggel. Danielle de Montuallin a taize-i szerzetes rend tagja s úgy véli Szent Ágoston... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#71612

animáció

Bebörtönzött rab, vagy féltve őrzött személy? Luther Márton nehezen viseli a szobafogságot. Magányában latin, görög és héber írások felhasználásával német nyelvre fordítja az... több»

Rendező: Richly Zsolt

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül IV.
#71613

Meglepetés (Tóth Barnabás, Simonyi Balázs, 10')Balázs bazmeg! (Tősér Ádám, 11')The Screen Game (Bernáth Milán, 9')Alkony (Csernák Boldizsár, 7')Buka (Csernák Boldizsár,... több»

#71614

NA Malibu Road  (2021)

misztikus | romantikus | thriller

Dr. Raymond Forrester híres pszichológus, az UCLA professzora, aki az egyik tanítványával, Dorothy Crowderrel Malibura utazik egy kétes hírű hotelbe. Ketten együtt nagy mennyiségű LSD-t... több»

Nem zárjuk kulcsra az ajtót
#71615

játékfilm

Anna, egy fonógyári munkás meghívott a családi házukba egy újságírót,Kelmen Pétert, aki riportot akar vele készíteni a gyári helyzetről. A riport végeztével a család gyanakvásba... több»

(terep) SZEMLE
#71616

road movie | rövidfilm

Helyszínkeresés. Mindig izgalmas feladat. Különösen érdekes, ha két főiskolás indul el, egy rendező és egy operatőr együtt készülő filmjükhöz megtalálni az igazi, a... több»

#71617

zenés

A Star Warstól Schindlerig - John Williams-gálakoncert középpontjában napjaink egyik legismertebb és legnagyszerűbb zeneszerzője, John Williams áll. A művész olyan kultikus filmekhez... több»

Szereplők: Gustavo Dudamel

A mester filmzenéi fülbe mászóak. Kevés zeneszerző van, aki fel tudja venni vele a versenyt.
#71618

animáció

Épp fél évszázada lépett Európa földjére az a híres rinocérosz, amely Dürer metszete révén a művészettörténet legnevezetesebb állata lett. A lisszaboni partraszállás (1515... több»

A csipkék királynője
#71619

dokumentum

1902 karácsonyán a magyar iparművészek országos tárlatán a kiskunhalasi jótékony nőegylet "a szegény lányok által készített szép mintájú halasi csipkéket a művészi szépért... több»

Rendező: Matula Ágnes

Máté Péter: Zene nélkül mit érek én?!
#71620

zenés

Elhangzó dalok:- Zene nélkül mit érek én- Hull az elsárgult levél- Hívlak én jóbarát- Várj reám- Maradj még- Ott állsz az út végén- Még meg sem köszöntem- Minden szónál... több»

Szereplők: Máté Péter