Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
A láthatatlan ház
#72241

dráma | játékfilm

A kivándorolt problémái megoldhatatlanok. Vagy önmagába bújik, elszigetelődik, valótlannak érzi az új világát ? akkor lassanként bús- komorrá válik, vagy megtanulja az új haza... több»

Bartók Béla: Cantata Profana
#72242

zenés

A magyar zene történetében rendkívül fontos helyet elfoglaló Cantana profana nemcsak zenei értékeivel, hanem a népek testvérré válásának eszméjével az évszázad egyik... több»

Kispárizs
#72243

NA Kispárizs  (2013)

rövidfilm

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó... több»

Ellenpontok
#72244

NA Ellenpontok  (2001)

dokumentum

1981-ben 4 erdélyi értelmiségi úgy érezte, a maguk módján tenni kell valamit a román kommunista rendszer ellen. Mivel a szocialista országban néhány helyen már volt szamizdat, ők is... több»

Rendező: Seregi Zoltán

Ízőrzők: Csór
#72245

dokumentum

Ismerik a csóriak Mátyás-király legendáját? A Székesfehérvár kapujában fekvő település máig megőrizte a történetet, amelyet címerükben is megörökítettek. A falumúzeumban... több»

Rendező: Móczár István

#72246

romantikus

A film története szerint egy középkrú férfivel szakít a tőle sokkal fitalabb gyönyörű barátnője. Ezt követően hősünk belefut abba a lányba, akit már ezer éve nem látott, és... több»

Kréta és Santorini
#72247

road movie

A Földközi-tenger legdélebben fekvő szigete felejthetetlen pihenésre csábítja az odalátogatókat. A kopár hegyoldalak, olajligetek, festői öblök és a homokos tengerpart festői... több»

Rendező: Meronka Péter

#72248

romantikus | rövidfilm

A film egy szerelmi történetet dolgoz fel.

Péter
#72249

NA Péter  (1935)

romantikus

A 17 éves Évát és nagyapját kilakoltatták, mert nem tudják fizetni a lakbért. Utcai énekesként próbálnak boldogulni, nem sok sikerrel. Egy menekülő tolvaj arra kényszeríti a... több»

Mesterkurzus
#72250

dokumentum

Újra indul a Pax TV egyik legnépszerűbb sorozata, a Mesterkurzus, az első adástól kezdve ismét a képernyőn legnagyobb tanítóink.

Rendező: Felvidéki Judit

Művek a maradandóságnak
#72251

dokumentum

A 2000-ben és 2001-ben a Magyar Millennium Kormánybiztos Hivatala és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által meghirdetett pályázatok és megbízások teremtették meg az... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

Stechlin - A kristálytiszta víz birodalma
#72252

dokumentum

A Stechlin-tó messze földön híres kristálytiszta vízéről, valamint a benne és körülötte megtalálható, rendkívüli fajgazdagságot felvonultató élővilágáról. A Németország... több»

Portré Schéner Mihályról
#72253

életrajzi

A 78 éves, Kossuth-díjas Schéner Mihály művészetének egyik tápláló forrása a folklór. Festményeiben, plasztikáiban a népművészet mellett jelen van a konstruktivizmus és a... több»

A Kormos Egyetem
#72254

dokumentum

A dokumentumfilmben Kormos István költészetét és legendás alakját azok a költők idézik fel, akiket ő indított el a pályán. A vallomásokból, versekből és Huszárik Zoltán híres... több»

Rendező: Rudas Gábor

Oszvald képmása
#72255

játékfilm

Oszvald dúsgazdag ember, aki jólétben él szép, fiatal feleségével, Margittal és lányával, Orsolyával. Tihanyi nyaralójukba készülődnek, ahová Orsolya barátját, a Dragon becenevű... több»

Taxisblokád
#72256

dokumentum

1990. október 25. Közeleg a halottak napja, az azonban korántsem biztos, hogy az ország lakossága meg tudja látogatni elhunyt szeretteit a temetőkben. A friss demokrácia próbálgatja... több»

Rendező: Rechnitzer Tamás

#72257

NA Fatuma  (2018)

dráma

Netflix

Egy hagyományőrző vidéki nő története, aki az életét kockáztatta mindenféle jutalom vagy köszönet nélkül, hogy gondozza a férje földjeit, és törődjön a családdal. Rossz... több»

#72258

fantasy

Elszabadul egy ősi erő. Jason-nek  azonban sikerül meggyőznie barátait, hogy fogjanak össze és vegyék fel a harcot a szörny ellen. több»

#72259

dokumentum

A Káli- medence minden évszakban más. A csodás vidék ezer arcát mutatja be ez az érdekes ismeretterjesztő sorozat. Láthatunk eldugott falvakat, borospincéket, virágzó gazdaságokat és... több»

7 nap a világzene körül
#72260

dokumentum

A dokumentumfilm a tavalyi Sziget világzenei sátrának programját mutatja be. Riportokat hallhatunk a fellépő külföldi és magyar zenészekkel, és természetesen részleteket láthatunk a... több»

Rendező: Silló Sándor