Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
W
#72221

NA W  (1985)

rövidfilm

Walter, a munkáját egykedvűen végző bárzenész szerelmétől gyilkosság árán szabadul meg, de emlékezetéből soha nem tudja kitörölni, további élete meghatározójává válik.

Rendező: Sas Tamás

„Magyarok fénye, ország reménye”
#72222

dokumentum

Szent István alakja a magyar történelemben. A műsor a történelem, irodalom, képzőművészet és a jogtörténet segítségével azt mutatja be, hogyan változott Szent István kultusza az... több»

Rendező: Kovács Béla

Christmastime
#72223

családi

Az őszinte imádságok megválaszolásra kerülnek, amikor egy nyolc éves fiú kislány a Mennyekből a Földre érkezik, hogy meggyógyítsa két egymástól teljesen független ember, Marie... több»

#72224

NA Skate God  (2022)

akció | fantasy | sci-fi

A disztópikus jövőben egy gördeszkás, Oren rádöbben, hogy ő a görög isten, Zephyrus leszármazottja. A srácnak meg kell ismernie saját képességeinek határát, hogy megállíthassa a... több»

Széchenyi emlékére 1791-1991
#72225

dokumentum

A műsor Széchenyi István emlékét idézi fel naplójának és leveleinek részleteivel,versekkel és kortársai - Liszt Ferenc és Mosonyi Mihály zenéivel,melyeket az ő személyisége... több»

Visszatérés a Holdra: Másodpercek az érkezésig
#72226

dokumentum

Mérnökök és tudósok számolják vissza az utolsó pillanatokat a világ első magánfinanszírozású Hold-küldetéséig. Sikerül vajon a stabil landolás? több»

Harminchárom névtelen levél
#72227

játékfilm

A harminchárom névtelen levél főhőse, a Bács Ferenc által nagyszerűen alakított Tamás, a gimnáziumi igazgató becsületes, elvekkel rendelkező ember. Úgy tűnik, mégis megalkuvásra... több»

Macskakaland
#72228

dokumentum

Az erdészek költöznek és magukkal visznek egy kosárra való kiscicát is. Az anyamacska sok bonyodalom, kaland után végül is megtalálja családját.

#72229

Három összetartó fivér édesanyjuk temetésén szembesül azzal, hogy egyikük törvényen kívüli gyermek, akinek az apja egy náci SS tiszt. A gond csak az, hogy nem tudják melyikük a... több»

Nyúlkenyér
#72230

játékfilm

1944. márciusa. A németek megszállták az országot. A kommunista bányászok újabb akcióra készülnek...

Hamis Nero
#72231

NA Hamis Nero  (1968)

dráma

A maga korában rendkívül népszerű német író, Lion Feuchtwanger regényének tévéváltozatában az ókori történetben a viharos huszadik századot, Apameia város elárasztásában egy... több»

La nuit est là
#72232

dráma | rövidfilm

Férje három évvel ezelőtti meggyilkolása óta Jeanne élete kezd egyre csendesebben és nyugodtabban telni egy szigeten. több»

#72233

sci-fi

Miután bányászok egy csoportja bejut az IdaBelle nevű, az 1940-es években bezárt és újonnan megnyitott ezüstbányába, lepecsételt robbanóanyagokkal és olyan őskori lényekkel... több»

Rendező: Tommy G. Warren

#72234

horror

Egy férfi csatlakozik egy elit vámpírölőkből álló csoporthoz, ám miközben a vámpírok ellen harcol egyre inkább elveszíti a győzelembe vetett hitét. több»

Elvált asszony - operett dióhéjban
#72235

zenés

Jana asszony válópert indít az ura, Karel udvari titkár ellen amiatt, hogy az megcsalta őt egy Gonda nevű ifjú hölggyel, aki, hogy még izgatóbb legyen az ügy, a Szabad Szerelmet... több»

Rendező: László Félix

MüpArt Classic - Sors-kérdések
#72236

zenés

A koncertfilmben a két kiváló zeneszerző, Johannes Brahms és Antonin Dvořák egy-egy műve hangzik el, melyet a sok hasonló jegyen túl a két zeneszerző barátsága is összeköt. több»

Rendező: Gémes Katalin

A Bermuda-háromszög cápái
#72237

dokumentum

A „Bermuda-háromszög” név hallatán leginkább furcsa, megmagyarázhatatlan balesetek és nyomtalanul eltűnt hajók és repülőgépek jutnak az eszünkbe. Pedig egy további, legalább... több»

A Halálzónán túl: Harc az ebolával
#72238

dokumentum

2014-ben több mint 11 ezer ember életét oltotta ki a történelem eddigi legsúlyosabb ebolajárványa. Most, 2019-ben a kór újra támad. Elég felkészültek vagyunk hozzá, hogy... több»

A csitári hegyek alatt...
#72239

dokumentum

Négy felvidéki falu: Menyhe, Béd, Vicsapáti, Nyitraegerszeg egykor magyar ajkú falvak voltak. Idős emberek mondják el, hogyan hal ki a környéken a magyar nyelv.

Rendező: Kurucz Sándor

Inspiráló Nők Klubja
#72240

Keressük az ország leginspirálóbb nőit! A femcafe.hu már korábban is kutatta azokat az ösztönző női példaképeket, akik pályájuk, tetteik és személyiségük miatt követendők.... több»