Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Isten veletek, barátaim!
#72261

játékfilm

Jelenetek egy pesti bérház életéből: 1938, 1942, 1944. A lakók életét fokozatosan megváltoztatja a mindennapokba beszivárgó történelem.

Népzenebiológia
#72262

dokumentum | életrajzi

Lajtha László, Kossuth-díjas zeneszerző Bartók Béla és Kodály Zoltán nyomdokain elindulva, nemzetközileg is elismerten kiemelkedő új eredményekre jutott a népzenekutatás terén.... több»

Édenkertünk Írországban - Új idők
#72263

romantikus

Doktor Martin Winter háromból két lányával fél éve Írországban él. Falusi praxist vállalt és többéves gyász után végre újra boldog. Összejött Erinnel, a birkatenyésztővel.... több»

S/he
#72264

NA S/he  (2003)

filmetűd | rövidfilm

...és megteremté néki a nőt. Megteremté a férfi vágyából. De ezt a mesét már hallottad. És ő mindig is létezett.

Rendező: Skultéti Róbert

Szereplők: Janicsek Péter

Nyáresti medvenézőben
#72265

játékfilm

Az erdélyi hegyek között élő nagypapa városlakó unokájának, Emőkének hosszas könyörgésére megmutatja, milyen is az erdők legendás vadja, a medve. Emőkének a medvenéző előtt... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

#72266

dráma | rövidfilm

Ben fájdalmat érez, amikor a volt barátnőjét mással látja. A férfi különböző forgatókönyveket gyárt le a fejében, hogy hogyan tudná visszanyerni a nőt.

Egy primadonna portréja - Egy este Domonkos Zsuzsával
#72267

zenés

Operett slágerek a MOM Művelődési Ház színpadán. A dalokból egy primadonna portréja rajzolódik ki. több»

A gyöngyök titkos élete(Az igazgyöngyök titkos élete)
#72268

dokumentum

A déltengeri gyöngyök a legritkább és legdrágább igazgyöngyök közé tartoznak, melyek méregdrágán cserélnek gazdát New York, London és Párizs előkelő ékszerüzleteiben - idáig... több»

Tarka képzelet
#72269

dokumentum

Párizs, az 1870-es évek közepe. A Montmartre dombja: muzsika, gránátalmaszörp, kalács, üstdobkalapok és a kalácsmalom lányai... August Renoir szerelmei öt képben (Moulin de la... több»

Történelmi séta Csorba Lászlóval Pest-Budán, Pozsonyban és Bécsben
#72270

dokumentum

Az 1848 márciusában forradalmi lázban égett Európa több városa. A nevezetes események helyszíneit mutatja be a neves történész, korabeli dokumentumok és relikviák segítségével.

Rendező: Kázsmér Kálmán

Citromdisznó
#72271

szatíra

A Citromdisznó - diktafonba mondva kommentárjait - külföldi rokonainak üzen, így meséli el egy vidéki, amatőr színjátszócsoport életét, érzékelteti a próbák hangulatát,... több»

Vidnyánszky Attila rendező
#72272

életrajzi

Van egy társulat Beregszászon. Az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata. Felejthetetlen előadások. A csapat rendezője, művészeti vezetője: Vidnyánszky Attila. A társulat... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A tér művészete
#72273

családi | dokumentum

A sorozatban olyan modern és hagyományos megoldásokat ismerhetünk meg, amelyekkel a legkülönfélébb módszerekkel használják fel és formálják a teret. Láthatunk számos... több»

Szereplők: Emily Calandrelli

Pásztorének
#72274

dokumentum

A Kárpát-medence természeti értékeinek legnagyobb részét az emberi tevékenység, és ezen belül is a legeltető állattartás biztosítja. A pásztorok a legjobb gazdái ezeknek az... több»

Rendező: Sáfrány József

Szereplők: Berecz András

Paramicha vagy Glonci, az emlékező
#72275

játékfilm

Glonci Miklóson, az idős cigányemberen orvosi kísérletet végeznek: egy gép segítségével kivetítik az emlékképeit. A géphez csatlakoztatott monitoron láthatóvá válik az... több»

#72276

dokumentum

Az élő próbababa nem más, mint Louise Wedderburn, aki egy ritka betegségben szenved. Az FOP miatt a fiatal, életvidám és modell külsejű lány hamarosan tolószékbe kényszerül majd,... több»

Rendező: Pip Banyard

#72277

dokumentum

A film bepillantást enged a közösségi média világába. Arra a kérdésre is keresi a választ, hogy előbbi miként alakult át igazsságszolgáltatási és véleményformáló eszközzé? A... több»

Rendező: Sean Flanagan

Hanna, Anna meg a mammut
#72278

dokumentum

A 200 éves Magyar Természettudományi Múzeum Egy múzeum; nemcsak épület és gyűjtemény, hanem szellemi közösség is. Összekapcsolja az évszázadok óta földben porladó névtelen... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Szereplők: Végvári Tamás

Természetfilmesek és egyéb állatfajták
#72279

A természetfilmes azon ritka fajok egyike, amelyik az északi és a déli sarok között szinte bárhol, Földünk legextrémebb helyein is előfordul. Fagyos hómezőkön, száraz sivatagokban,... több»

A Sipsirica
#72280

NA A Sipsirica  (1980)

játékfilm

Idilli környezetben kezdődik: a Lengyelhonból ideszakadt Jahodovszka asszony tabáni kertvendéglőjében, a Fehér Pávában, ahol a kvaterkázó törzsvendégek asztalai körül ott... több»