Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Emlékkoncert George Harrison születésének 60.évfordulójára
#72321

zenés

Gerendás Péter és zenésztársai, nagyszabású emlékkoncertet szerveztek George Harrison az ex-Beatles születésének 60. évfordulójára. A műsorban elhangzanak Harrison és Lennon -... több»

Párbeszéd a zenében - V4 jazz est
#72323

zenés

Négy ország között a legrövidebb út a zene. Ezen a koncerten a Visegrádi Csoport négy országa beszédbe elegyedik egymással és a közönséggel egy olyan nyelven, amely mindenki... több»

Haraszty István mobiljai
#72324

dokumentum

Az operatőri vizsgafilm Haraszty István szobrászművészt és műveit mutatja be.

Rendező: Gulyás János

Húsz éves a KVB (Húsz éves a KVB)
#72325

dokumentum

A KVB, azaz a Közgáz Vizuális Brigád nevű független filmműhely 1983-ban jött létre. Legtöbb munkájuk ironikus reflexió. Számukra a filmkészítés kollektív tevékenység, ezért... több»

Szelíd szálakon (A nemezelésről)
#72326

dokumentum

Ez a film műfajilag átmenetet képez egy portrészerű dokumentumfilm és az ismeretterjesztő film között. A nemezkészítés fázisait mutatja be, a birkanyíráson, a gyapjú... több»

Az első villamos - Portré Tolcsvay Lászlóról
#72327

dokumentum

"Tolcsvay Laci zenéje az életem része. 1997 márciusban mutatta be filmemet a televízió. Nem volt más célom csak a hiteles tisztelgés. Sok komoly mondat és eredeti archív anyag van a... több»

Rögös az út az éden felé
#72328

dráma

Mark Cameron a munkája és a családja között őrlődik és válaszútra kerül, amikor a színészi hivatás és házasságának megmentése között kell döntenie. Miközben egy... több»

#72329

NA Pashmina  (2020)

dráma

Négy egymást átszövő történet a konfliktusoktól gyötört Kasmírból. több»

Kézművesek a Selyemút nyomában
#72330

dokumentum

Több ezer éves, ősi szakmák, hernyóselyemszövés, merített papírkészítés, jade csiszolás, nemezelés, szőnyegszövés, tőrkovácsolás... hagyományos módon a mai Kínában.

Rendező: Wonke Rezső

Djabe/Steve Hackett - Sipi emlékkoncert
#72331

zenés

A Djabe zenekar alapító tagja, az ütőhangszeres és énekes Sipos András, vagy ahogy barátai hívták, Sipi ötvenhárom évesen, 2007-ben hunyt el. Sipos András több mint tíz évig... több»

Rendező: Égerházi Attila

Mese az öt kis kínairól
#72332

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»

38. Budapesti Függetlenfilm Szemle
#72333

szkeccsfilm

Halál az árulóra - ifj. Kámán Albert Yakumo Vs Tyúkanyó 2 - Török RolandPolifilm Műhely filmjei: Kisvaszar - Galyas Gyula Passion - Gőz Sándor Sebesség - Hruskó Erika Barátság, ami... több»

Inváziós növényfajok Indonéziában
#72334

dokumentum

A film azt mutatja be, milyen természeti és gazdasági károkat okoznak a Jáva szigetén elszaporodott invazív növényfajok, és miként próbálnak tenni ez ellen a tudósok és a... több»

Mányoki Ádám
#72335

dokumentum

A Magyar Nemzeti Galéria 2003 nyarán nagyszabású kiállításon mutatta be Mányoki Ádám (1673-1757) arcképfestő munkásságát. Az Európa fejedelmi udvaraiban. Egy arcképfestő-pálya... több»

Rendező: Dettre Gábor

Hurrá, nyaralok!
#72336

dokumentum

Mi történt a baloldallal a második világháború után? Mi történt a szociáldemokrata, humanista eszmékre épülő lelkes mozgalmárokkal a szocialista rendszerben? Találkozóhelyük, egy... több»

Rendező: Takács Gábor

Isten veletek, barátaim!
#72337

játékfilm

Jelenetek egy pesti bérház életéből: 1938, 1942, 1944. A lakók életét fokozatosan megváltoztatja a mindennapokba beszivárgó történelem.

#72338

NA Bloggers  (2017)

sci-fi

Egy űrhajó legénysége visszafelé tart a Földre, miközben szabotázzsal kell szembenézniük. A nyomozás során lassan eluralkodik az őrület az embereken. több»

Népzenebiológia
#72339

dokumentum | életrajzi

Lajtha László, Kossuth-díjas zeneszerző Bartók Béla és Kodály Zoltán nyomdokain elindulva, nemzetközileg is elismerten kiemelkedő új eredményekre jutott a népzenekutatás terén.... több»

Édenkertünk Írországban - Új idők
#72340

romantikus

Doktor Martin Winter háromból két lányával fél éve Írországban él. Falusi praxist vállalt és többéves gyász után végre újra boldog. Összejött Erinnel, a birkatenyésztővel.... több»