Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Fekete rózsa
#72361

játékfilm

Gyilkosság történt 1961-ben, faluszéli portáján reggelre holtan találták Sajgó Dávid középkorú férfit, családapát. A rendőrségi vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a... több»

Az árnyjátékos - Büky Béla
#72362

dokumentum

Büky Béla festőművész (1899-1983) a magyar művészi bábjátszás egyik megteremtője a két világháború közötti korszakában. A filmben a művész leánya, Büky Zsuzsa nyújt hiteles... több»

Rendező: Kopócsy Anna

#72363

dokumentum

A dokumentumfilm egy piramis belsejében megtalált kelta kereszt rejtélyének nyomába ered.

Árpi bácsi fiókái
#72364

dokumentum

Felfedeztünk ott valamit. Óvatosan lépkedő, kíváncsi gyermekhadat, a madárovicsokat. Boldogan, felszabadultan vezettek minket végig az erdőn és velük együtt újra részeseivé... több»

A hét utolsó napja
#72365

dokumentum

A tíz főből álló csoport a pszichodrámát és a filmkészítést ötvözi azért, hogy kiderítse, hogyan lehet a filmnézést és a reflektív filmkészítést önismereti, terápiás... több»

Rendező: Cibulya Nikol

Allan Quatermain and the Jewel of the East
#72366

akció | kaland

A film története szerint Allan Quatermain éppen nyugdíjas éveit élvezi, amikor értesül barátja haláláról. Allan és családja egy furcsa idegen segítségével Közép-Afrika... több»

Domokos Pál Péter
#72367

életrajzi

Domokos Pál Péter az 1930-as években a román hatóságok megtévesztésére magát cserépárusnak álcázva járta a moldvai falvakat, hogy fonográfjával népdalokat gyűjtsön. Lészpeden... több»

Rendező: Farkas György

Szereplők: Domokos Pál Péter

Gerje - Kisvízfolyások mentén
#72368

dokumentum

A film a természetbarátok által is kevéssé ismert Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei Gerje patak élővilágát mutatja be.

Rendező: Bencsik György

Pálosok nyomában
#72369

dokumentum

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét mutatja be a film.1245 körül állt Özséb atya az első magyar bíboros, Váncsa István elé azzal a kérésével, hogy... több»

Józan Miklós
#72370

dokumentum

Lakitelken, a Népfőiskola szoborparkjában, 2001. augusztus 25-én Józan Miklós unitárius püspök mellszobrát avatták fel.

Rendező: Podhraczky István

#72371

krimi | thriller

Testvére halála után egy szadista nővérnek öltözött dühös fiatal nő olyan pszichopata gyilkosokat ejt foglyul és kínoz, akik női áldozatokat szedtek Kansas környékén.

Földobott kő...
#72372

dokumentum

A film a Franciaországban élő művészek közül tizet mutat be: Visy József, Csernus Tibor, Frank Magda, Lucien Hervé, Gyarmathy Mihály, Schöffer Miklós, Cziffra György, Székely Péter,... több»

Rendező: György István

Maraton
#72373

NA Maraton  (2001)

dokumentum | életrajzi

"Halló, Lacikám, Kovács Lajos vagyok. Ősszel, a Bárkanyitás napján futnék egy maratont, ezt tervezd meg, ezzel számolj! Bárka Színház feliratú trikóban tenném meg a 43 km-es... több»

Rendező: Mispál Attila

Szereplők: Kovács Lajos

Az álomhajó - Malajzia
#72374

romantikus

A Thaiföld felé tartó Álomhajón van Martin Pollack, aki számára az utazás nem öröm, inkább nagy veszélyforrás. Koronatanú ugyanis egy maffiaperben, ezért új személyazonosságot... több»

Night Soil - Economy of Love
#72375

dokumentum | rövidfilm

A film a női szexmunkások brooklyni mozgalmát mutatja be. A mozgalom tagjai munkájukra lehetőségként tekintenek a nők számára a hatalom demonstrálására.   több»

Rendező: Melanie Bonajo

Egy különc úr naplója
#72376

animáció

A tónus nélküli, kontrasztos technikával megrajzolt figura, egy kisember, akit az uniformizáltság, az elidegenedés réme apró furfangokra, trükkökre ösztökél - hite szerint a... több»

Rendező: Háy Ágnes

Zafír
#72377

NA Zafír  (1988)

rövidfilm

Egy lány a tetőn. Le akar ugrani. Egy fiú az utcán. Meg akarja menteni a lányt.

New York - Egy nap szeptember 11. előtt
#72378

dokumentum

Egy nappal a szeptember 11-i terrortámadás előtt New Yorkban minden úgy történt, mint egy átlagos hétköznapon: az emberek dolgoztak, színházba és étterembe mentek, a parkok megteltek... több»

Rendező: Kerényi László

Utta Danella: A házasság viharai
#72379

romantikus

Azok a férfiak, akik több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon, kikészítik a feleségüket. Az energikus, utazni szerető Teresa nagyon örül, hogy férjével, Paullal nyaralni... több»

#72380

vígjáték

A huszonéves Allie Clarke elhatározza, hogy krikettcsapatot szervez. több»