Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Vakáció a tengerparton
#72561

rövidfilm

Amália első menstruációja pont egy nappal a nyaralás előtt jön meg. Konzervatív, szigorú anyukája tudta nélkül úgy dönt, saját kezébe veszi az ügyet.

Midare uguisu
#72562

Juzaburot, a híres tolvajt elárulják, csapatát lemészárolják. A félig holtan magára maradt férfi megmenekül, évekkel később pedig tervet sző megmentője fiának megsegítésére.   több»

Rendező: Hidenori Inoue

Fitness kickbox 2.
#72563

táncfilm

MÍNUSZ 1000 KALÓRIA - RIÓI HANGULATBANEgyszerű, könnyen követhető, emberközeli gyakorlatok minden súlycsoportnak. A leghatásosabb szálkásító és zsírégető gyakorlatok!

#72564

NA Köszönöm, jól  (2013)

(1)

dráma

A Köszönöm, jól című film történeteit a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe. Az első történetben egy vidéki... több»

Rendező: Prikler Mátyás

#72565

NA I Am Khama  (2019)

animáció

Egy zseniális afrikai király, akinek országát gyarmatosították az angolok 1895-ben, támadást indít Anglia ellen. Elég bátorsága van ahhoz, hogy megfenyegesse a gyarmatosító... több»

Hazakeresők
#72566

dokumentum

A szatmári svábok ősei kétszázötven évvel ezelőtt érkeztek Ulm környékéről gróf Károlyi Sándor birtokára. Mára a vándorlás iránya megváltozott. A szatmári sváb falvak... több»

Rendező: Schneider Tibor

Ízőrzők: Zalaegerszeg
#72567

dokumentum

Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum egyik műemlék épületében, csikótűzhelyen készítettük el a zalai konyha hagyományos ételeit. Gyurkó Imréné Bucsutáról érkezett ide, hogy... több»

Rendező: Móczár István

#72568

NA Catharsis  (2018)

dráma

Négy nő Los Angelesben. Mindannyian egy-egy fájdalmas traumát próbálnak feldolgozni. Mind a négyen elvesztettek valamit magukból. Vajon meglelik a békét valaha is? Mindenesetre... több»

Péter
#72569

NA Péter  (1935)

romantikus

A 17 éves Évát és nagyapját kilakoltatták, mert nem tudják fizetni a lakbért. Utcai énekesként próbálnak boldogulni, nem sok sikerrel. Egy menekülő tolvaj arra kényszeríti a... több»

Csicsóka és a Moszkitók
#72570

Csicsókát kiközösítették a Moszkitók. A városba cirkuszosok érkeznek. A népművelési előadó elveszi engedélyüket azzal az ürüggyel, hogy az embereknek nem ilyen színvonaltalan... több»

Kumbh Mela - Fürdés a halhatatlanságban
#72571

dokumentum

Nincs még egy olyan ország a Földön, mint India, ahol a természetet, a tüzet, a hegyeket és a folyókat is istenként tisztelik. Az egyik leghatalmasabb istenség Ganga. A Gangesz folyóval... több»

#72572

dráma | történelmi

A film a Meidzsi-korszakban a tomiokai selyemgyárba érkező japán nők élményeit meséli el.

Hajlékot embernek...
#72573

életrajzi

Az utolsó magyar polihisztorok egyike, igazi reneszánsz ember: építész, író, grafikus, lapszerkesztő, könyvkiadó, pedagógus volt a Kolozsvárott 1977-ben meghalt Kós Károly, akit... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Tabi László: Jubileum
#72574

játékfilm

Hűség, hűtlenség, kölcsönös rivalizálás, férfi és nő kapcsolatának örök témája. Ezúttal egy ünnepelt színészházaspár "jubileuma" ad alkalmat az írónak, hogy elmondja... több»

Megnyugvás...?
#72575

filmetűd

A lírai filmetűd a siófoki zsidótemetőt mutatja be. A nyugalom, a megnyugvás képei mellett néhány megdőlt, megrongált sír az élők kötelességét, az embertelen pusztítás elleni... több»

Rendező: Helényi Tamás

Poirot – Függöny – Poirot utolsó esete
#72576

krimi

TV-ben (TV4, csütörtök 01:33)

Tolószékhez kötve, megbénítva a köszvénytől, az idős Poirot újra találkozik régi barátjával, Hastings kapitánnyal ott, ahol minden elkezdődött. styles az a vidéki ház, ahol a... több»

Régészet - A nagyszentmiklósi kincs
#72577

dokumentum

Kétszázkét éve, hogy rábukkantak a kora középkori Kárpát-medence legnagyobb aranykincsére. Mi az a rejtély, amelyről az eltelt kettőszáz esztendő sem tudta a minden titkok fátylát... több»

#72578

dokumentum

A Keletről jött emberek - A kunok című dokumentumfilm stábja a kun népcsoport nyomába eredt, s megpróbált egyfajta képet festeni arról, kik is valójában a kunok, honnét erednek és... több»

Rendező: Farkas György

Toboz
#72579

NA Toboz  (2001)

rövidfilm

Békaperspektíva. Csak lábak, no meg a cipők rajtuk. Ja! És még egy Budapesten "csellengő" toboz is. Mit mesélhetnek el ők hárman, a toboz, a lány lába, meg a fiúé az emberi... több»

Rendező: Szlamka György

The Haunted Tower
#72580

dokumentum

A dokumentumfilm egy suffolki tornyot mutat be, amelyben állítólag kísértetek járnak.

Szereplők: Chris Halton