Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Egri - Pertis Zongoraduó
#72641

életrajzi

Az Egri-Pertis Zongoraduót Egri Mónika és Pertis Attila alakította meg a 80-as években Budapesten. Tanulmányaik befejeztével, már mint házaspár Bécsbe költöztek, ott szereztek... több»

Rendező: Petőcz Tamás

Szereplők: Egri Mónika, Pertis Attila

A Tisza partján szól a rock
#72642

zenés

Orosz Győzőt, a Tiszafüreden élő rockert ismerhetik meg a film nézői. Egy vidéki énekesnek nehezebb eljutni a lemezkiadókig, az országos turnékig, de a country és a rock zene elemeit... több»

Rendező: Sebők György

Kísértés
#72643

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Fehér köpenyben...
#72644

dokumentum

A filmben olyan orvosok szólalnak meg, akik az 1956-os forradalomban részt vettek, mint orvostanhallgatók, vagy már végzett orvosok. Segítettek a sebesülteknek, életeket mentettek meg.... több»

Rendező: Kiss Gábor

Acid Eater
#72645

NA Acid Eater  (2017)

A filmben bemutatkozik egy új szuprehős, Acid Man, amelyet Kaustav Sinha alkotott. több»

Hősöm tere
#72646

Parti Nagy Lajos Hősöm tere c. regényének feldolgozása filmesszében.

Darwin lábnyomában
#72647

dokumentum

A szigetvilág, amely megváltoztatta a világot. Galapagos élő laboratórium - egy geológiai futószalag. Ezek a szigetek amellett, hogy számtalan növény és állatfaj születésének és... több»

Rendező: Miló Mihály

#72648

dráma | romantikus | thriller

Az újrakezdeni próbáló Adam a megváltást keresi, amikor visszatér a régi környékre, hogy megküzdjön démonjaival, miközben az általa meggyilkolt férfi bátyja bosszút akar állni... több»

Rendező: Phil Allocco

Katasztrófák orvosai
#72649

dokumentum

A 2006. május 27-én, az indonéziai Jáva szigetén pusztított földrengésben többszázezren hajléktalanná váltak. A helyszínre érkezett magyar orvoscsoport munkáját követi nyomon a... több»

Rendező: Tótfalusi András

Híd a Zala folyón
#72650

dokumentum

A film a zalaszentgróti kőhíd építésének és 1945-ben a felrobbantástól való megmenekülésének történetét mutatja be.

Rendező: Glósz Róbert

Füled érjen bokáig!
#72651

animáció

A film a "Képről képre" animációs filmes szakkör második rövidfilmje, mely dokumentálja, hogy az elmúlt évek alatt a foglalkozásokon résztvevő 10-17 éves gyerekek mennyire... több»

Rendező: Szoboszlay Péter

Diamonds in the Dirt
#72652

zenés

A film a rap történetét mutatja be Baton Rouge városában, 1985 és 2017 között. Bemutatásra kerülnek azok a személyek és események főként, amelyek a város zenei életének és... több»

C'est la guerre
#72653

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Mesterművek a századforduló magyar építészetéből (Városházak)
#72654

dokumentum

1896-1914, a magyar építőművészet legmagasabb színvonalú, igazi európai rangú korszaka. Ekkor alakul ki nagyvárosaink szerkezete, arculata, máig használt középületeink sora, egész... több»

Hova vigyelek?
#72655

dokumentum | életrajzi

"1988-89-ben a Fórum Filmstúdióban készítettem Vigyél magaddal... címmel a kalocsai Sztojka Katiról dokumentumfilmet. Az akkor szociális munkásként tevékenykedő lány a cigány... több»

Rendező: Böjte József

Szereplők: Sztojka Katalin

House of Spirits
#72656

NA House of Spirits  (2017)

(1)

horror

Egy pókermeccs félbeszakad, amikor kiderül, hogy a házat kísértetek lakják.

Az Ormánság senkié se
#72657

dokumentum | dráma

Kisfaludy András filmszociográfiája a halmozottan hátrányos helyzetű Ormánságot mutatja be. Munkanélküliség, szegénység, elnéptelenedés, megélhetési bűnözés, iskolák, posták... több»

Rendező: Kisfaludy András

Minden nap új nap - Szupermaraton 2006.
#72658

sportfilm

Több éves hagyománnyal bír a Bécs - Budapest Samsung Szupermaraton, amelyet ebben az évben az 1956.-os Forradalom 50. évfordulóján rendeztek.

Rendező: Dobor Dezső

#72659

NA Heidi  (1974)

animáció

Heidi a hegyek közti kis faluban élő bátor kislány, aki megmutatja mi az élet értelme; bátorsága és igazságszeretete minden nehézségen átsegíti.

Rendező: Isao Takahata

A lépcső
#72660

NA A lépcső  (1995)

dokumentum

Rostás Árpád asztalosmester nagyra törő, álmodozó fiatalember. Példaképe Michelangelo, kinek kezemunkáját évszázadok csodálják. S egyszercsak megnyílik a nagy lehetőség... több»

Rendező: Gyarmathy Lívia