Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Lenyűgöző óriások
#72661

dokumentum

Világunk tele van óriásokkal, melyek csodálattal vegyes tiszteletet váltanak ki belőlünk. Mi emberek valamiféle különös vonzalmat érzünk e lények iránt. Minden állatcsaládnak... több»

Találkozások (Wallenberg )
#72662

dokumentum

Több, mint 40 éve foglalkoztatja a túlélőket Raoul Wallenberg személyisége. A mítoszok testetlen és megfoghatatlan világában már csak az agyon idealizált hős képe él. Az ember, a... több»

Hollandia (Tavaszköszöntés Hollandiában)
#72663

road movie

Hollandiáról a végtelen tulipánmezők, a fapapucsok, az ízletes sajtok és a méltóságteljes szélmalmok jutnak eszünkbe, de felejthetetlen élményt nyújtanak a gazdag történelmi... több»

Rendező: Meronka Péter

Mikor a Fal leomlott - A Schabowski-irat
#72664

dokumentum

Nem szándékosan, nem parancsra, nem hibából: egy véletlen nyomán szűnt meg a Berlini Fal 1989. november 9-én. Azon a napon Günter Schabowski Politbüro-tag és szóvivő feljegyzést... több»

Betlehemi királyok
#72665

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

Vége
#72666

NA Vége  (1999)

dráma | játékfilm

Új évezredbe léptünk. Nem jutottunk vissza a Kőkorba, és a Világvége sem jött el.Az élet nagyjából ugyanúgy zajlik, mint eddig. Problémák persze akadnak itt is, ott is. Mi azonban... több»

Kenuval az Adrián
#72667

dokumentum

A nagysikerű "Európa kék szalagja a Duna" című sorozatban szereplő vizitúrázók az olasz Adrián, pontosabban Velence csodálatos lagunái között hajóznak.

Rendező: Fogas János

Ízőrzők: Gyulafirátót
#72668

családi | dokumentum

Gyulafirátót Veszprémtől hat kilométerre fekvő település, ahol, mint mondják, "reggel a Balaton, este a Bakony illatát lehet érezni". Gasztronómiájára a német ízvilág a... több»

Rendező: Móczár István

Isztambul vadvilága
#72669

dokumentum

Isztambul, az óriás metropolisz két kontinensen született: Ázsiában és Európában. A világ minden részéből érkeznek ide utazók, kalandvágyók és bevándorlók. Európa legnagyobb... több»

Magyar génmesék
#72670

dokumentum

200 km autózás, féldeci sperma minden nap: tehénistállóba be, disznóólból ki. Azért néha megállunk beszélgetni is. Péter inszeminátor, vagyis mesterséges megtermékenyítő. Szinte... több»

Az óriás
#72671

NA Az óriás  (1984)

1945 tavaszán a szétbombázott Budapesten találkozik a hegyekből nemrég érkezett nagyerejű fiú, ifjú Kovács István, és egy mindenkijét elveszett pesti lány, Szandál Juli.... több»

#72672

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72673

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#72674

animáció | dráma | sportfilm

Seishiro Nagi, a lusta gimnazista másodéves, akire a "bosszantó" a legjobb szó, és osztálytársa, Reo Mikage felfedezi, hogy tehetséges a fociban, és a világbajnokság megnyeréséről... több»

#72675

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#72676

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#72677

80 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

Mozikban

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#72678

79 Vogter  (2024)

dráma | thriller

Az idealista börtönőr, Eva (Sidse Babett Knudsen) élete dilemmájával szembesül, amikor egy fiatalembert a múltjából áthelyeznek a börtönbe, ahol dolgozik. Anélkül, hogy felfedné... több»

#72679

dráma | kísérleti film

A film egy megözvegyült anya, Jeanne Dielman mindennapjait mutatja be három napon keresztül, kiemelve a főzéssel, takarítással, gyermekneveléssel és ügyintézéssel járó... több»

#72680

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»