Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
44
Vélemények
33
Képek
12
Videók

Vélemények: Sully - Csoda a Hudson folyón (2016)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Sok-sok mondanivalója van ennek a filmnek, és Tom Hanks nem is akármilyen produkcióval rukkol elő ebben az igaz történetben.

 
Shelby07   2018. 01. 26.

Mindig is nagyon szerettem az igaz történeten alapuló filmeket. Nekem nagyon tetszett ez a film, pedig először, még a film elején kicsit vontatottnak találtam. Utólag belátom, hogy úgy volt jó ez a film, ahogy volt, nem kell hozzá se több, se kevesebb. A történet, még ha kicsit lassabban is, de fokozatosan kibontakozik, fokozatosan egyre több és több információt mutat meg. Érdemes végi izgulni, főleg ha az ember nem ismeri az eredetit. Ahogy halad előre a történet, úgy izgulja végig a néző és egyre többet és többet akar és aztán egyre csak azt várja, hogy kiderüljön az igazság, a csattanó. Számomra megható is volt. Nem az a tipikus sírós film, egyáltalán nem is az a cél, de amint vége lett és elgondolkoztam, éreztem hogy belül meghatott és annyira magával ragadott a történet. Azóta többször is megnéztem, mert hiába tudom a végkifejletet, még most is iszonyatosan jó. Tom Hanks pedig ismét csak nyújtotta a tőle már megszokott szintet. Nagyszerű alakítás volt, nagyszerű maga a történet és az ahogy bemutatják nekünk a filmben. Egyszerűen tökéletes.


 
indingo   2017. 04. 10.

Nem volt rossz film, de még egyszer nem nézném meg. A felépítése tetszett, hogy nem az első öt percben mutatták meg a balesetet. Elképesztő, hogy még meg is hurcolták a pilótát.

 
HercegPeter   2018. 01. 27.

Nagyon jól összerakott film, Eastwood-nak és Hanks-nek több közös munkája is lehetne. A film is szuperül van összerakva. Jobb így, hogy nem időrendben, a főeseménnyel kezdve mesélik el a filmet, mert a legtöbb embert csak az érdekli, pedig itt inkább az azt követő hercehurca a legfontosabb bemutatandó dolog. Nagyon jól ábrázolja azt, ami a világban folyik. A nagyokat nem érdekli, hogy mit csinálsz és hogy csinálod, csak az, hogy az nekik jó legyen. Megmenthetsz több, mint 150 embert, ha a nagyvállalatoknak kárt okozol vele, akkor te vagy a hibás. Ezzel életeket tehetnek tönkre, de az őket nem érdekli.

 
Berto49   2017. 07. 03.

Szerintem nem sokkal több mint egy jó katasztrófa-film, bár a légi közlekedéshez – sok egyéb mellett – nem értek. Az utóbbi időben Eastwood leginkább az amerikai HŐS problematikájával foglalkozik, ez a film tökéletesen beleillik ebbe a tematikába. Mint mindig, Tom Hanks nagyon jó, a bajuszos Aaron Eckhartot nem ismertem fel, pedig kedvelem.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 22.

Tetszett, jó volt, izgalmas volt. Az igaz történet alapján készült filmeket amúgy is kedvelem mert jó belegondolni hogy megtörtént kis reménysugár a szürke hétköznapokban egy-egy jó történet. A film szerkezete szerintem nagyon jó és nem mindennapi. Emiatt a szerkezet miatt folyamatosan izgalomban tartja a nézőt a film. Tulajdonképpen nem mondhatő cselekménydúsnak a film mert történik benne egy zuhanás és egy kihallgatás a többi része pedig évődés. Ha jól megfigyeljük a filmet ismétli magát mégsem érezzük ismétlésnek azt hiszen, más-más célból hozza fel a részeket. A színészi játék is jó, hiszen Tom Hanks-ről van szó de Aaron Eckhart is tartotta ugyan azt a szintet és a többi szereplő csak epizódszereplőként vesz részt a filmben, de még azok is pillanat szinten sugározzák magukból az érzelmeket. Még így is hogy jók a színészek a szerkezet felemészti őket és itt ebben a filmben a szerkezet viszi a pálmát. A minden percben borzongató feszültséget megtartó szerkezet. Szerintem érdemes a megtekintésre, sőt szerintem többször is meg lehet nézni.

 
HETEDIK   2017. 03. 05.

Eastwoodhoz méltó kimért, precíz rendezés, fantasztikus látványvilággal és elsőosztályú színészekkel. Méltó filmet kapott ez a kivételes történet.

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

igaz torteneten alapulo csodalatos drama egy katasztrofarol, amit az emberi lelekjelenlet mentett meg a bekovetkezestol. Amit Clint Eastwood rendez, az mindig jo, ami igaz torteneten alapszik es Tom Hanks a foszereplo, az mindig jo, szoval senkiben ne legyen semmi ketseg, ez egy remek film, ami nem csak elmeseli a tortenetet, hanem rengeteg kerdest is felvet, amit magunkban kell megvalaszolnunk. 10/9

 
MP170506   2018. 12. 21.

Jól összerakott film. Az élet írt egy tanulságos, szerencsésen záruló katasztrófafilmet. Kiválóan megoldották a pilóták a manővert, mégis meghurcolják őket. A színészek remekül alakítják karakterüket.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

Alapból szeretem az ilyen témájú filmeket, főleg a katasztrófa bemutatását. Ebben a filmben nem teljesen ez az akció volt a középpontba állítva, mégis teljesen magával ragadott. Tom Hanks zseniális volt, szerintem ezzel a filmmel Clint Eastwood-dal az Oscarra készültek már (jogosan). 5/5

 
Szilonka   2017. 06. 06.

Bosszantó film. Maga a története hihetetlen, hogy nem számít semmit az embri élet a nagy cégektek. Ők kapják meg a pénzüket, minden más le van tojva.

 
Thibo84   2019. 01. 19.

Clint Eastwood és Tom Hanks neve garancia arra, hogy egy tökéletes filmet kapjunk. Tom Hanks is azon színészek közé tartozik, aki bármilyen szerepben megállja a helyét. Tetszett, hogy a balesetet nem egy az egyben, a film elején mutatják meg, hanem szép fokozatosan adagolják.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 12.

Nagyon tetszett a baleset és a tárgyalás valósághű rekonstrukciója. Az őszi Oscarra pályázunk filmek talán első darabja, remélem sok ilyen színvonalas darab fog még kijönni ebben az évben.

 
hsanya182   2017. 03. 04.

Megtörtént eseményt dolgoz fel maga a légikatasztrófáról és az azt követő jogi tárgyalásról. Rossz érzés az, ha mindent megtettél érte mégis elítélnek, meghurcolnak... Pozitív végkicsengésű film, jó rendezés. Egyszer érdmes megnézni.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Tom Hanks legjobb filmje. Nagyon érdekes, ahogy lépésről lépésre bemutatják a katasztrófa mozzanatait és hogy a kapitány miként reagált, mérlegelt, hogy ennyi embert megmentsen. Látványosan és tanulságosan mutatták be a történteket.

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

Érdekes film, tehát annak mindenképpen ajánlom aki szereti a megtörtént eseményeken alapuló sztorikat. Helyenként lehetett volna lényegre törőbb, mert voltak benne unalmas jelenetek.

 
MKristijan   2017. 01. 30.

Bedobtak szépen a mély vízbe az elején :) kérdéses volt a teljes végkifejlet, mert az akkori történések nem igazán maradtak meg, de érdekes ez a szituáció, végig a képernyő előtt tartott. :)

 
sabnock666   2019. 08. 27.

Eastwood egy amerikai hős!Az egész élete,a munkássága.De úgy látom szívesen belenyúl az ilyen filmekbe is. Jó film,Hanks is zseniális benne,de nem egy többször nézős film. Nem lehetsz hős,ha útjában állsz a PÉNZNEK,és a HATALOMNAK! És ez a lényeg!

 
MMcFly2015   2017. 01. 23.

Nem tudtam miről fog szólni, de Clint Eastwood, mint rendező, és Tom Hanks, mint főszereplő nálam garancia volt a jó filmre. Így is lett. Normális esetben, egy ennyire egyszerű történetet nem is kellett volna filmre vinni, de Eastwood, annyira jól játszott a történetvezetéssel, hogy cseppet sem lett unalmas. Nem egyről a kettőre halad a történet mesélés, hanem variálja kicsit. Maga a kényszerleszállás utáni időben játszódik, és többször visszagondolnak az eseményre. A film közepén elénk tárják az utasok nézőpontjából mi is történt, majd a végére már a két főszereplő szemszögét is megismerjük. Mesteri befejezés, és tényleg egy nem túl akció dús, vagy hosszadalmas eseményről, csupán egy happy enddel végződött kényszerlészálasról. A rendező, és a zseniális Tom Hanks kihozta a maximumot. Le a kalappal. Nagyon jól sikerült dráma lett a végeredmény.

 
Lonka   2017. 07. 26.

Furcsa volt Tom Hankset tejfel fehérként látni, de megszoktam. A történtet jól építették fel, volt benne egy kis feszültség, de a közepe kicsit unalmas volt nekem a tárgyalásokkal és kihallgatásokkal.

 
Timcsi   2019. 02. 14.

Nem a kedvencem Clint Eastwoodtól, de maga a története érdekes. Tom Hanks egy kicsit halovány a szerepben.

 
petraszab   2019. 04. 21.

Érdekes történet mondanivalóval, és sok kérdést is felvet. Látványra és hangulatra is magával ragadó film.

 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

Végre egy újabb jó film Tom Hanksnél. A szerep tökéletesen illett hozzá és jól is alakított, a sztori magával ragadó, és a megvalósítás is jól sikerült.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Tetszett a film, a megtörtént események tekintetében még inkább. Nagyon jól dolgozták fel a történetet, a képi világa is jó volt a filmnek, nekem nagyon tetszett az egész munka. Ajánlom.

 
rainman   2017. 01. 30.

Semmi túlzás, egy egyszerű dráma, kissé faarcú Tom Hankssel! Nem sok volt a sztoriban, de érdekesen kihoztak belőle másfél órát. Semmi kiemelkedő, de mégis kellemes időtöltés.

 
erahurka   2018. 08. 20.

Nagyon jó kritikákat kapott, ráadásul mindenhonnan az folyt, hogy IMAX teremben nézzem. Hát én csalódtam, totál átlagos film néhány jobb jelenettel, az IMAX vászon pedig nettó 5 percig érdekes, utána max Tom Hanks arcát lehet extra méretben vizslatni.

 
Olivér Rózsa   2017. 06. 22.

Egészen meglepődtem hogy igaz történet. Remek kivitelezésű film, nem akar sokról szólni de amiről igen arról nagyon. Szinészeti alakítás Tom Hanksnek remek volt

 
Deniel   2018. 08. 03.

Tom Hanks-től még nem láttam rossz filmet és ez most sem változott! Zseniálisan és teljesen hitelesen alakítja szerepét, meg úgy egyébként az egész film nagyon hiteles! Többször nézhető film, ajánlom mindenkinek!

 
koricapito   2018. 08. 13.

Zseniális.

 
Wolowitz   2017. 05. 02.

Szeretem az igaz történeten alapuló filmeket és ezt itt történetesen nagyon jól eltalálták. Elég durva belegondolni egy ilyen helyzetbe, hiába tettél meg mindent amit lehetett, mások csak kételkednek az emberben és egy idő után még önön maga is kezdi elhinni. Ez pedig sok frusztrációt okoz és feszültséggel teli a film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.