Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Amikor megszülettem, a mozgóképek már több évtizedes múltra tekinthettek vissza, és az azóta eltelt több, mint 40 esztendő alatt is több film készült, mint amennyit hátralévő életemben meg tudnék nézni. Nyomasztó gondolat.

Így nem marad más hátra, minthogy ismerős és ismeretlen filmbarátok véleményére támaszkodva gyűjtögessem azokat a filmeket, amelyekről úgy vélem, hogy látnom kell. Olykor az is előfordul, hogy egy film talál meg engem, és ezek a váratlan találkozások hagyták eddig a legmélyebb nyomot bennem.

Ebből kiindulva szeretném segíteni a hasonló cipőben járó filmbarátokat véleményeimmel, ismertetőkkel, tematikus listákkal, filmes érdekességekkel. A hirtelen felindulásból elkövetett véleménynyilvánítás helyett törekedni szeretnék a "leülepedett" élmények hatására megszülető gondolatok segítő szándékú átadására.

***

Zenei válogatásaim munkához, különböző hangulatokhoz:
https://open.spotify.com/user/szakacsf79?si=3f802655f644464a

Kellemes kikapcsolódást!

"Vele megyek csillag leszek én is"
Ezen a hétvégén ismét Sopronban jártam, hogy egy ajándék mozijegyet beváltva megtekinthessem a Radics Béla életéről készült filmet. Mivel személyét többé-kevésbé megismer... több»

80 Videodrome  (1983)

2023. 04. 06.
Vizuális ingerek fogságában
Mielőtt rátérnék a konkrét filmre, egy kicsit messzebbről közelíteném meg a témáját, amely napjainkban sem veszített aktualitásából. Az emberi agy plasztikus, jól formál... több»
2023. 04. 03.
Mese a gonosz kazánfűtőről, akinek a manikűröse műköszörűs
Napjaink filmes felhozatala mellett jólesik néha előráncigálni a régi, jól ismert klasszikusokat, és rácsodálkozni, hogy a '80-as években mennyire merész, kreatív és tény... több»

79 Juno  (2007)

2023. 03. 24.
Alternatívák egy élethelyzetre
Képzeljünk el egy olyan világot, ahol rosszindulatú előítéletektől és prűd képmutatástól mentesen élhetik meg a fiatalok az ébredő szexualitásukat, majd annak következmén... több»

88 Hair  (1979)

2023. 02. 04.
Egy új korszak küszöbén
Az Amerikai Egyesült Államokban a '60-as évek második felére a tudomány, a társadalom, a vallás és a művészet terén jelentős változások következtek be. A tudományos kutat... több»
Sztalker (1979)
Kampókéz (1992)