Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Amikor megszülettem, a mozgóképek már több évtizedes múltra tekinthettek vissza, és az azóta eltelt több, mint 40 esztendő alatt is több film készült, mint amennyit hátralévő életemben meg tudnék nézni. Nyomasztó gondolat.

Így nem marad más hátra, minthogy ismerős és ismeretlen filmbarátok véleményére támaszkodva gyűjtögessem azokat a filmeket, amelyekről úgy vélem, hogy látnom kell. Olykor az is előfordul, hogy egy film talál meg engem, és ezek a váratlan találkozások hagyták eddig a legmélyebb nyomot bennem.

Ebből kiindulva szeretném segíteni a hasonló cipőben járó filmbarátokat véleményeimmel, ismertetőkkel, tematikus listákkal, filmes érdekességekkel. A hirtelen felindulásból elkövetett véleménynyilvánítás helyett törekedni szeretnék a "leülepedett" élmények hatására megszülető gondolatok segítő szándékú átadására.

2022. 05. 21.
Dean R. Koontz a horror Stephen Kingje
Ahogy mostanában ismét szaporodnak a horrorkirályként számon tartott Stephen King regényeinek filmes adaptációi, sőt a filmes adaptációk remake-jei, méltatlanul kevés szó... több»
2022. 05. 13.
Hova lett a tűz?
Nem fogom sokadszorra is leírni, hogy mennyire félre tudnak menni Stephen King regényeinek adaptációi. Sőt, azt mondom, felejtsük el, hogy egyáltalán létezik a könyv. Kon... több»

74 Szarvak  (2013)

2022. 05. 08.
Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Több okból is kíváncsi voltam erre a filmre. Egyrészt, ez volt a második Joe Hill regény, amit olvastam (NOS4A2 volt az első, de annak a filmsorozat-változata csalódást o... több»
3
2022. 05. 06.
Egy újszülöttnek minden új
Láttam már ezt a filmet. Sokszor. És mindig más címmel. Más szereplőkkel. Más évből. De mindig ugyanazzal a felállással, ugyanazzal a csavarral, ugyanazzal a dramaturgiáv... több»
2022. 04. 29.
Hangulatos kis tévéfilm a Netflixtől
Válogatáskazetta. Nem hallottam korábban a filmről, de a címe alapján egy kellemes visszatekintésre számítottam a 80-as évekre. Bár nem egészen azt kaptam, amire számítot... több»
Vruć vetar (1980)
A holló (1994)
Sztalker (1979)
Hellraiser (1987)
Angyalszív (1987)
Rockhajó (2009)