Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Amikor megszülettem, a mozgóképek már több évtizedes múltra tekinthettek vissza, és az azóta eltelt több, mint 40 esztendő alatt is több film készült, mint amennyit hátralévő életemben meg tudnék nézni. Nyomasztó gondolat.

Így nem marad más hátra, minthogy ismerős és ismeretlen filmbarátok véleményére támaszkodva gyűjtögessem azokat a filmeket, amelyekről úgy vélem, hogy látnom kell. Olykor az is előfordul, hogy egy film talál meg engem, és ezek a váratlan találkozások hagyták eddig a legmélyebb nyomot bennem.

Ebből kiindulva szeretném segíteni a hasonló cipőben járó filmbarátokat véleményeimmel, ismertetőkkel, tematikus listákkal, filmes érdekességekkel. A hirtelen felindulásból elkövetett véleménynyilvánítás helyett törekedni szeretnék a "leülepedett" élmények hatására megszülető gondolatok segítő szándékú átadására.

2021. 11. 14.
Megkaptuk, mert megérdemeltük
Néhány éve véletlenül bukkantam erre a filmre egy műszaki áruház DVD-turkálójában. Az ismertető alapján érdekesnek találtam, és miután megnéztem, sok kérdés és gondolat m... több»
2

76 Cukorfalat  (2005)

2021. 10. 07.
Két deviáns fájdalmas közelharca
A film jól feladja a leckét. Kivel érezzünk együtt? Egy újabb prédára vadászó, csapdába ejtett pedofillal? Vagy az önjelölt igazságosztó, önbíráskodó lánnyal? Gyorsan eli... több»

92 Twin Peaks  (1989)

2021. 09. 28.
Önmagunk fogságában
Ha Twin Peaks városába látogatunk, az égig érő duglászfenyők ölelte festői tájon, ahol a folyó zuhatagban végződik, egy barátságos névtábla köszönt bennünket az út szélén... több»

90 A polip  (1984)

2021. 09. 26.
Reménytelen harc a szervezett bűnözés ellen
Ennyire még nem éreztem közel magamhoz a szervezett bűnözés világát. A hollywoodi klasszikus maffiamozik mind-mind csodálatos, feledhetetlen alkotások, de csupán egy abla... több»
2021. 09. 22.
Jaj!
Hol vannak már azok az idők, amikor az iskolás gyerekek kaptak egy lakáskulcsot, és iskola után, felügyelet nélkül tapasztalhatták meg az önállósággal járó felelősséget, ... több»
Sztalker (1979)
Hellraiser (1987)
Angyalszív (1987)
Rockhajó (2009)
21 gramm (2003)
Ben Hur (1959)