2021.05.29   olvasottság: <1000x   szerző: Sabnock Sanatory   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A nyolcvanas években szinte minden új volt: új építészeti stílusok, új zenék, új divatirányzat, és persze új filmek. Na nézzünk egy párat ezekből!

#30

83 Christine  (1983)

(9) (20)

horror | thriller

Netflix

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék... több»

De jó kis kocsi! Ja nem...
#29

61 Chopping Mall  (1986)

(1) (3)

horror | sci-fi | vígjáték

A Chopping Mall című akciómoziban nyolc fiatal bezárva marad egy hi-tech bevásárlóközpontba és három őrrobot kezd el vadászni rájuk... több»

Leveled érkezett.
#28

66 A kukorica gyermekei  (1984)

(7) (6)

horror | thriller

Egy fiatal pár békés utazgatásra indul, keresztülszelve az autópályát, eljutva a nyugodtnak és kihaltnak tűnő Gatlin városkába. Megérkezésük előtt kisebb baleset éri őket,... több»

De jó is a popcorn!
#27

75 Gyerekjáték  (1988)

(12) (9)

horror | thriller

Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a... több»

Chucky beindul...
#26

55 Cheerleader Camp  (1988)

(3)

horror | thriller | vígjáték

A Cheerleader Campban egy rejtélyes gyilkos elkezdi lemészárolni az erdőben fekvő tábor pomponlányait... több»

Rövid szoknya...
#25

71 Az elcserélt gyermek  (1980)

(3) (7)

horror

A régi házban egy hetven évvel ezelőtt ott lakott gyermek szelleme uralkodik.

Csere-bere fogadom...
#23

52 Párducemberek  (1982)

(2)

fantasy | horror | thriller

A film egy 1942-ben készült klasszikus remake-je ezúttal Nastassja Kinskivel a főszerepben. A párducemberek legendája a régi időkbe vezet vissza. Ekkor a férfiak feláldozták... több»

Kecsesen, szépen.
#22

66 Az erdei fantom  (1981)

(2) (12)

horror

A Blackfoot tábor zsarnok gondnoka elevenen megég, mikor pár gyerek meg akarja tréfálni. Öt év múlva bosszúszomjasan elindul a Stonewater tábor felé, kezében egy bozótvágó... több»

Gombásszunk? Inkább nem.
#21

horror | vígjáték

A Brain Damage történetének főhőse Brian, aki egyik reggel egy kicsi visszataszító lényt talál, amely rögtön szimbiózisba lép az agyával és euforikus boldogságban tartja a... több»

Bosszúból jeles.
#20

horror | vígjáték

Egy panzió újra megnyitja kapuit, miután évekkel ezelőtt be kellett zárni egy szörnyű gyilkossági sorozat miatt. A megnyitóval együtt azonban a gyilkosságok is újrakezdődnek. több»

Egy bérelt ház.
#19

horror

Újabb kegyetlen gyilkosságokra kerül sor, mikor Lacey Hollywoodba megy, hogy megfilmesítsék a vele történt rettenetes dolgokat. több»

Mindig visszatér.
#18

50 The Boogens  (1981)

horror | sci-fi | thriller

Silver City egy kis bányászváros, ám a bánya már évtizedek óta bezárva pihen a városka szélén. Most azonban újra akarják nyitni, nem tudván, hogy a járatokba idegen lények... több»

Mocsaras rész...
#17

47 Blue Monkey  (1987)

horror

A Blue Monkey című horror egy üvegházban dolgozó férfiről szól, akit megmar egy egzotikus rovar, melynek következtében kórházba kerül. A sebből később egy hernyó mászik ki,... több»

Kis majom.
#14

80 A pokol hét kapuja  (1981)

(3) (4)

horror

A pokol hét kapuja című film története egy New Orleans-i elhagyott hotelben játszódik, mely sötét titkokat rejt. Kinyílni készül a túlvilág bejárata és amikor új lakók... több»

Igen, a pokol már csak ilyen.
#13

89 Szárnyas fejvadász  (1982)

(28) (56)

sci-fi | thriller

2019-et írunk, a helyszín Los-Angeles, ahol Deckard nyomozó azt a feladatot kapja, hogy találja meg az öt replikáns szökevényt, és akadályozza meg őket abban, hogy felvegyék a... több»

Hauer zseniális.
#12

76 A massza  (1988)

(8) (10)

horror | sci-fi | thriller

Paul randira hívja Meget, ám a dolog balul sikerül. Elütnek egy csavargót, és beviszik a kórházba. A férfi a kezét fájlalja: az erdőben rákerült valami furcsa anyag. Kiderül,... több»

Kenyérnek jó lesz?
#10

66 Nagy zűr kis Kínában  (1986)

(5) (9)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Jack Burtonnek (Kurt Russell) új, veszélyes feladattal kell szembenéznie. A gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) elrabolta barátja, Wang Chi (Dennis Dun) menyasszonyát, hogy megtörje... több»

Itt nagy a baj.
#9

horror

Egy professzor rendkívüli képességgel rendelkezik, képes a halottakkal kommunikálni. Erejét macskája segítségével használja, hogy bosszút állhasson ellenségein.     több»

Fura ez a nyávogás.
#8

horror

A bennlakó szörnyeteg főhőse egy kamasz fiú, aki folyamatos és egyre nagyobb fájdalmakkal küzd. Hamarosan kiderül, hogy a testét egy kitörni akaró szörnyeteggel osztja meg. több»

Nem egyedül élek.
#7

54 Basket Case  (1982)

horror | vígjáték

Egy fiatalember, egy nagy kosárban cipeli a sérült sziámi ikertestvérét, hogy bosszút álljanak az orvoson, aki szétválasztotta őket.

Félelmetes nevetés.
#6

53 Lidérces álmok  (1988)

(1)

horror | thriller

A Bad Dreams című film történetének középpontjában egy 70-es évek közepén működő szekta áll, melynek egyik spiritiszta szeánszán tűz üt ki és csupán egy lány éli túl.... több»

Hú, de rosszat álmodtam.
#5

68 A démonok háza  (1982)

(2) (9)

horror

Egy indián temető helyén épült házba költözik a Montelli család, azonban mit sem sejtenek a hely történetéről. Hamarosan megszállja a fiukat egy indián szelleme, s csak egy... több»

Démoni játék.
#4

horror | misztikus

Az April Fool's Day című thrillerben Muffy egyik hétvégéjét ismerhetjük meg. Bolondok Napja alkalmából meghívja kilenc barátját szülőházába, ami egy kis szigeten... több»

Egy nehéz nap.
#3

84 Angyalszív  (1987)

(12) (6)

horror | misztikus | thriller

Harry Angel, a mellőzött magándetektív ellátogat a Harlembe, ahol megbízást kap egy Louis Cyphre nevű fura alaktól egy eltűnt személy megkeresésére. Nyomozása közben a... több»

Rourke itt még eredeti arccal...
#2

horror

Egy csapat utazó a Csendes-óceán egy észak-nyugati szigetén egy őrült, gyilkos család célpontjává válik. több»

Rémes egy mozi...
#1

68 Alone in the Dark  (1982)

(2) (11)

horror | thriller

Négy elmegyógyintézeti beteg kihasználja az áramszünetet és megszöknek az intézetből. Nem érik be ennyivel, ugyanis megtámadják orvosuk lakóhelyét. több»

Sötétség.