2019.09.25   szerző: csd   hozzászólások: 0

Ma ünnepli ötvenedik születésnapját a Chicago és a Zorro álarca sztárja, Catherine Zeta-Jones.

Egy karrier képekben: Ma 50 éves Catherine Zeta-Jones (galéria)

Ritkán esik róla szó, de a Hollywood egyik legnagyobb csillaga már gyerekként számos színházi előadásban szerepelt, a kilencvenes évek elején pedig a énekesi tudását is megcsillogtatta egy David Essex-szel való közös duett erejéig, amely dal a brit toplistára is felkerült.

Első filmes szerepe a Seherezádéban volt látható, a legtöbben talán a Nagy Katalinból ismerték meg, az igazán nagy áttörést azonban alighanem a Zorró álarca hozta meg számára. Az 1998-ban megjelent film nem csupán karrierjében, hanem magánéletében is nagy jelentőséggel bír, hiszen a Zorró promóciós körútján ismerte meg későbbi férjét, Michael Douglast, akiket nem más, mint Danny DeVito mutatott be egymásnak.

A sztár legemlékezetesebb alakítását mégis a Chicago című musicalben nyújtotta, amelyért 2002-ben Oscar-díjat is kapott legjobb női mellékszereplő kategóriában. Mindezen túlmenően két Golden Globe- és egy Arany Málna-díj jelölést is magáénak tudhat.

A fenti galéria megnyitásához kattints a kis képek valamelyikére.

#1
Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

szül. 1969. 09. 25. (51 éves)
Swansea, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Catherine Jones 1969. szeptember 25-én született Swanseaben, Walesben, az Egyesült Királyságban, Dai Jones, egy volt cukorkagyár-tulajdonos és Pat Jones varrónő gyermekeként. Két testvére van, David és Lyndon. Catherine a Dumbarton House School falai között tanult, és mivel már gyerekkora óta érdekelte a színjátszás, tánc és az... több»