Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2021-ig

Saját filmes lista készítése
#27741

dokumentum

Harminc éve történt a történelem legnagyobb nukleáris katasztrófája Csernobilban. A sérült reaktorokat gigantikus betonszarkofág borítja, ám a sugárfertőzött területen már... több»

Most már jöhetsz, Jézuska
#27742

rövidfilm

Nyírő József karácsonyi novellái közül az egyik legismertebb a Most már jöhetsz, Jézuska című írás. A Gyimesekben forgatott kisjátékfilm az eredeti történet két főszereplős... több»

A három Kurtág
#27743

dokumentum

Kurtág György az egyik legismertebb kortárs zeneszerző, világszerte ünnepelt művész. Ideje nagy részét immáron a Budapest Music Center lakójaként tölti, máig szellemileg aktívan.... több»

Az erdők csodái
#27744

dokumentum

Az erdők 4 milliárd hektárt borítanak be bolygónkon. A Föld egyik legvibrálóbb területe, amely állandóan változik az év során. Jócskán benyúlnak az északi területekre, forró... több»

Karel
#27745

NA Karel  (2020)

dokumentum

Egyedülálló betekintés Karel Gott lelkébe és magánéletébe. több»

Szereplők: Karel Gott

Rettegett óriáskígyók
#27746

dokumentum

Nagyok, izmosak, kitűnő a szaglásuk, és az áldozataikból szó szerint kipréselik az életet. A látványos film a leghatalmasabb és legrettegebb ma élő kígyók között számon tartott... több»

Feltámadás
#27747

játékfilm

A történet helyszíne Lyukóvölgy, egy nagyváros közelében fekvő település. A cselekmény télen játszódik. A főszereplő egy 50-es éveiben járó férfi (Nagypál Gábor), aki a film... több»

Székely Vágta
#27748

Hatodik éve szervezik meg a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutamát, a Székely Vágtát. Idén is az Óriáspince-tetőn ülnek nyeregbe a legjobb székelyföldi lovasok, itt mutatkoznak... több»

Ízőrzők: Kiskunfélegyháza
#27749

dokumentum

Az irodalmi emlékhelyeiről méltán híres Bács-Kiskun megyei városba, Kiskunfélegyházára látogattunk műsorunkkal. Az Amatőr Királyi Szakácsok vendégei voltunk, akik számtalan... több»

Rendező: Móczár István

ManDoki Soulmates: Magyar képek
#27750

dokumentum

A Fonogram Életműdíjas és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett magyar zenész-producer októberben és novemberben Hamburgon, Münchenen, Dortmundon és Berlinen átívelően... több»

A klímaváltozás
#27751

dokumentum

A klímaváltozás tagadhatatlan tény. Szigetek tűnnek el, partvonalak rövidülnek meg. Az újságíró Sophie Massieu a globális felmelegedés valódi okát keresi. Franciaország... több»

Katie új arca
#27752

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

Józan babák
#27753

dokumentum

Magyarországon nincs olyan egészségügyi- és szociális szolgáltatás, amely arra szakosodott, hogy gyermekvárás közben vagy szülés utáni szerhasználó nőkkel foglalkozik. Nincs... több»

#27754

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

A kivégzés
#27755

játékfilm | rövidfilm

Orsi és Örsi, az örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceaușescu-diktátorpár kivégzését, miközben nevelőszüleik házassága romokban. Egyedül nagyapjukkal tudtak... több»

A Titanic kincsei
#27756

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

Új test, új stílus
#27757

Mary Alice Stephenson, a híres ruhatervező segít két, jelentős fogyókúrán átesett nőnek, hogy visszaszerezzék az önbizalmukat. több»

Szereplők: Mary Alice Stephenson

#27758

dokumentum

Hét történet a halálos bűnökről és az erényekről.

Rendező: Majda Sirca

Bite Radius
#27759

NA Bite Radius  (2016)

akció | rövidfilm

A film megtörtént eseményekre alapozva vizsgál egy gyilkossági ügyet.

A tobzoska – A világ legkeresettebb állata
#27760

dokumentum

A tobzoska a Föld egyetlen valódi pikkelyes emlőse. Szinte semmit nem tudunk az életükről, de ezek az állatok tartanak egy sajnálatos rekordot: ők a legkeresettebb emlősök a... több»