Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
#36541

dráma | krimi | rövidfilm | thriller

Három barát megszökik a börtönből, ám eljön az a pillanat, amikor egyiküknek sincs többé szüksége a többiekre.

#36542

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

A Nazca-vonalak ősi titkai
#36543

dokumentum

Lehet, hogy végre valóban sikerült megfejteni a Nazca-vonalak titkát? Egy korszerű távérzékelési technológiákkal felszerelt tudóscsoport szerint igen! Vizsgálataik során arra... több»

Hit és játék - Dévényi Sándor
#36544

életrajzi

Dévényi Sándor az organikus építészet meghatározó alakja. Legjelentősebb munkái szülővárosához, Pécshez kötődnek, de ő tervezte a budapesti Szent Gellért tér arculatát is,... több»

Rendező: Vészi János

Papagáj expedíció Amazóniában
#36545

Nézzünk bármerre a világon, a világ esőerdői zsugorodnak, autóutak épülnek, városok nőnek ki a semmiből. Azt hihetnénk, a természeti erőforrások kizsákmányolásának nincs... több»

Einstein és az általános relativitáselmélet, egy különös történet
#36546

dokumentum

Einstein relativitáselmélete, amely a tudomány történetében mérföldkőnek számít, száz évvel ezelőtt látott napvilágot. Maga a tudományos elmélet kalandos utat járt be már eddig... több»

A Nemzetközi Űrállomás hétköznapjai
#36547

dokumentum

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) kétség kívül az emberiség egyik legambiciózusabb mérnöki vállalkozása. Megépítése 150 milliárd dollárba került, s elkészülte után az ISS lett a... több»

Mimi és Líza - A karácsonyi fény titka
#36548

animáció

A gyermekkor boldog és meghitt karácsonyi estéi a felnőtt lét legszebb emlékekei közé tartoznak. A megbocsátás, a szeretet és összetartozás, ami megmelengeti a lelket. Mimi és Líza... több»

Psycho-Pass Movie
#36549

NA Psycho-Pass Movie  (2015)

(2)

akció | animáció | sci-fi

Tsunemori felügyelőt egy szomszédos háború által övezett területre küldik, ahol kísérleteznek egy úgynevezett Sibyl System technológiával. Bíznak benne, hogy ez a rendszer segít... több»

Vad Srí Lanka: a leopárd birodalma
#36550

dokumentum

Megvizsgáljuk Sri Lanka vadvilágát; a leopárdok, sakálok és krokodilok a ragadozók csúcsai, de büszkélkedhetnek a Föld legritkább élőlényeivel is, köztük az ajakos medvével és a... több»

Rendező: Thivanka Rukshan Perera

Szereplők: Dave Birch

#36551

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

Supersong - Special
#36552

zenés

A SuperSong egyedülálló lehetőséget kínál ambíciózus zeneszerző palántáknak és zenerajongóknak, hogy egy csapásra ünnepelt világsztár válhasson belőlük. A 2014-es FIFA... több»

#36553

rövidfilm | történelmi | vígjáték

Egy előkelő nő és a komornyikja tervet sző, hogy véget vessenek a férj és egy fiatal nő viszonyának.

#36554

dráma | horror

A film egy iráni kurd rendezőről szól, akit Franciaországba hívnak egy fesztiválra. A kormánytól kér segítséget az utazáshoz, de letartóztatja őt a rendőrség.

#36555

akció

Egy káoszba fulladt világban egy fiú magatehetetlenül, a halál küszöbén találja magát, azonban egy váratlan pillanatban egy titokzatos lány érkezik a segítségére.

Sör – Kultusz és kultúra
#36556

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb... több»

KFT Ufoshow
#36557

NA KFT Ufoshow  (2014)

dokumentum

A KFT zenekar a 30. születésnapját 2011. december 28-án a Budapest Sportarénában ünnepelte. A helyenként sci-fi hangulatú koncertet lenyűgöző méretű és képi világú vetítés,... több»

The Mortal Instruments Origins: Clockwork Angel
#36558

akció | kaland | romantikus | sci-fi

A The Mortal Instruments Origins: Clockwork Angel című kalandfilm főhőse egy 16 éves kamaszlány. Tessa Gray egy nap felfedezi a szörnyű igazságot családjával kapcsolatban és ez... több»

FC Roma
#36559

NA FC Roma  (2016)

dokumentum

Új csapat indul a cseh foci legalacsonyabb osztályában. Az FC Roma a děčíni járási bajnokság csapata, amelyet többségében roma játékosok alkotnak. "Ha én valakit nem szeretek, akkor... több»

Válaszúti hegy aljába' _ Portré Kallós Zoltán néprajzkutatóról
#36560

életrajzi

Kallós Zoltán nemcsak a Székelyföld, Mezőség, Gyimes-völgy szájról-szájra hagyományozott balladáinak, meséinek, énekeinek, tárgyi emlékeinek a megmentéséért és... több»