Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
A 20. század legnagyobb olajkatasztrófája
#41141

dokumentum

1978. március 16.: Az Amoco Cadiz nevű tankerhajó, gyomrában 220 ezer tonna olajjal, zátonyra fut a franciaországi Bretagne partjai előtt. A balesetet a 20. század egyik legnagyobb... több»

Harcos asszonyok – Vikingek
#41142

dokumentum

Soha nem volt tárgyi bizonyíték a női viking harcosok létezésére, de új leletek Svédországban több évszázados feltételezéseket kérdőjeleznek meg a nők szerepéről a viking korban. több»

Dés Aréna koncert – Mi vagyunk a Grund
#41143

sportfilm

Dés László 2018. dec. 29-én nagyszabású koncertet adott az Arénában. A koncerten a nagy slágerek mellett bemutatásra került az Éjféli járat, Dés László első önálló dallemeze,... több»

#41144

dokumentum

Egy tökéletes nyaralás manapság már nem csak csodaszép naplementéket és finom koktélokat jelenthet egy pálmafás tengerparton. A szexturizmus világszerte dinamikusan növekvő iparág,... több»

Mérgezett Föld
#41145

dokumentum

Mérgezett Föld. Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év, mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a fele... több»

Történetek a királyi ruhásszekrényből(Királyi ruhatárak titkai)
#41146

dokumentum

Britanniában manapság is a királyi család öltözködése kelti a legnagyobb figyelmet a médiában, de ez nem újkeletű, hanem Dr. Lucy Worsley kutatásai szerint mindig is így volt. Az... több»

David Attenborough és a tojások csodája
#41147

dokumentum

A tojás egy nagyszerű konstrukció: megvédi az új életet a külvilágtól, ugyanakkor lehetővé teszi számára a légzést is. Elég erős, hogy elbírja a költő szülő teljes... több»

Gyöngyöt az embernek
#41148

dokumentum

A Monor környéki pincészetek boros gazdáival, és a Monori Borrend rendezvényeivel találkozhatunk a filmben. több»

Rendező: Péterffy András

#41149

NA The Job  (2016)

dráma | horror | misztikus | rövidfilm | sci-fi | thriller

Jeff olyan munkát kap, ahol egy üres szobában kell tekernie egy kerékpárt. A hátsó keréktől egy drót vezet a falig, és a férfi érdeklődését felkelti, hogy mi lehet a fal mögött.

Rendező: Nick Blatt

Szereplők: Paul Sheehan, James Jelkin

A történelem eleven valóság – Beszélgetés John Lukaccsal
#41150

dokumentum

A csillagos-sávos lobogó országába 1946-ban érkezett, azóta ott élt, a Philadelphiától futamatnyira, a bukolikus pennsylvaniai dombokon terpeszkedő, elegáns városkában,... több»

#41151

NA Keys  (2019)

dráma | krimi

Egy valószínűtlen négyes egy sikeres rablássorozatot követ el a szomszédjukban, de ez nem elég ahhoz, hogy könnyítsen a pénzügyi terheiken, ami arra készteti őket, hogy ráhajtsanak ... több»

Az Elefánthegy
#41152

dokumentum

Dél-Indiában egy magányos hegység emelkedik a magasba Tamilnádú állam forró és poros síkjából. A távolból nézve hátborzongató módon egy elefánt fejét idézi, ezért a helyi... több»

A mozgás varázsa röntgen szemmel
#41153

dokumentum

A Jénai Egyetem tudósai igyekeznek megfejteni az emberi test mozgásának még meg nem fejtet titkait. A testen belüli folyamatok mélyebb megértéséhez egy nagysebességű, modern... több»

#41154

vígjáték

A mockumentary öt embert szólaltat meg, akik egy versenyre készülnek, és egytől egyig különleges egyéniségek. több»

#41155

dokumentum | horror | thriller

A film középpontjában nyolc ember áll, akik úgy hiszik, hogy egy horrorfilmben fognak szerepelni. Valójában azonban egy elhagyatott elmegyógyintézetbe zárják őket, hogy rajtuk... több»

Rendező: Tim Burke

Szereplők: Anouska O'Hara

#41156

NA Dark Cloud  (2019)

horror | sci-fi | thriller

Szörnyű balesete után egy nő végső elkeseredésében önként jelentkezik tesztalanynak egy mesterséges intelligencát kutató csoport kísérleteihez, amelytől egyben felépülését is... több»

Kyôbô na made no chinmoku
#41157

dokumentum | rövidfilm

A film a 2011 márciusi földrengés utáni japán állapotokat mutatja be.

Rendező: Vincent Guilbert

Szereplők: Mayumi

#41158

dráma | rövidfilm

Ben fájdalmat érez, amikor a volt barátnőjét mással látja. A férfi különböző forgatókönyveket gyárt le a fejében, hogy hogyan tudná visszanyerni a nőt.

Ínyencek mozija - Nemeskürty tanár úr emlékének
#41159

dokumentum

“Az Ínyencek mozija című filmben megpróbáltam összefoglalni a magyarországi filmklub mozgalom történetét 1957-től a Balázs Béla filmklub megalakításától egészen napjainkig.... több»

Rendező: Nagy Ernő

Kulisszák mögött – Bartók Világverseny és Fesztivál
#41160

A 2016-os Bartók-emlékévben életre hívott Bartók Világverseny és Fesztivál ötletgazdája Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora. Elmondása szerint a rendezvény Bartók nevéhez és... több»