Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Panel párbaj
#63401

filmetűd | rövidfilm

Egy régi stílus, egy mai problémakör új típusú képi megoldása.

A bálvány
#63402

NA A bálvány  (2003)

dokumentum

1950-ben 30 pályamű érkezett arra a pályázatra, amelyet egy Sztálinról készítendő hatalmas szobor megalkotására írtak ki. A visszaemlékezésekből kirajzolódik a szobor története.

Rendező: Dékány István

Palincolni
#63403

NA Palincolni  (2014)

dokumentum

A 11 éves Cserép Timike egy különleges adottságú hajdúsági kislány. Szerény körülményei ellenére minden vágya, hogy egyszer majd artista lehessen, s a cirkusz porondjára lépjen.... több»

Rendező: Zilahy Tamás

Időtlen úton
#63404

dokumentum

"Valamikor réges-régen a cigányok fekete madarak voltak. Egyszer egy mezőn, ahol sok élelem volt, túl sokat ettek, így megvastagodott a lábuk, szárnyukból kéz lett és emberekké... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Babos Gyula

#63405

NA Showtime  (2016)

dráma | rövidfilm | thriller

Két férfi vár élete legjobb munkájára. A kérdés csak az, hogy meddig bírják idegekkel.

Rendező: Conor Boru

Szereplők: Conor Boru, Yasen Atour

Szajhák és igricek
#63406

játékfilm

Róza madám és lányai szegényen, de boldogan élnek a malomban, a környék férfiembereinek legnagyobb örömére. Egy furfangos csavargó azonban mindent összekavar, a hatalom haragját... több»

Az öldöklés mestere
#63407

dokumentum

Az elvarázsolt emberiség egy szörnyű világban robotok közt éli az életét. Az Ego repülő fémmadarai felszántják a tiszta égboltot. A beteg tudat könyörtelen pusztításra készül.... több»

Kócos
#63408

NA Kócos  (2007)

dráma | rövidfilm

Kócos egészen különleges gyerek, mert épp olyan, mint a többi. Neki is épp azért kell iskolába járnia, mint a többieknek - hogy megtanuljon viselkedni. Hogy feleljen, ha kérdezik, hogy... több»

Rendező: Gerő Marcell

#63409

dráma

A Vanuatun élő Timothy és családja számára az élet nagyon nehéz. A lánya kimarad az iskolából, mert nem tudják fizetni a költségeket, a felesége cselédként dolgozik, a fia... több»

Rendező: Peter Walker

Munkácsy Krisztus trilógiája
#63410

dokumentum

A debreceni Déri Múzeumban látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, három hatalmas vászon, az 1881-es Krisztus Pilátus előtt, az 1884-es Golgota és az 1896-ban készült Ecce... több»

Rendező: Vida Mihály

Víz, víz, tiszta víz
#63411

dokumentum

Jó ideje búvárkodtam már, amikor egy hétvégi napon fogtam a búvárszemüvegemet, és behasaltam az Apátkúti-patakba. Alig győztem csodálkozni, milyen kristálytiszta volt a víz, és... több»

Dinosaurus Hungaricus
#63412

dokumentum

A Jurassic Park című amerikai film világsikere óta ismerni véljük a dinoszauruszokat. De éppen a film különleges képi világa és fordulatos meseszövése miatt hisszük is, meg nem is... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Meséld el...
#63413

dráma | rövidfilm

Ez a film az 1945 januárjában történt dunaparti nyilas tömeggyilkosságokat mondja el 5 percben. Helyszín: a pesti alsó rakpart, ahol egy hétköznap éjjel magyar állampolgárok százai -... több»

Portré Kerényi József építészről
#63414

életrajzi

Kerényi József (1939-2016) kiemelkedő szerepet töltött be Kecskemét városfejlesztési koncepciójának a környezet organikus egységét figyelembe vevő, s az egyes épületek... több»

Rendező: Osskó Judit

Ukránok, pelikánok, lipovánok - A Duna-delta világa
#63415

dokumentum

A Duna-delta már nem az a civilizációtól elzárt mocsárvilág, aminek Jókai a múlt században leírta, de a Közép-Európából érkezőknek ma is távoli és titokzatos. Elég, ha... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Életke I-II.
#63416

dokumentum

Száz éves a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon. A szerény név patinás zuglói épületet takar, melyben mozgáskorlátozott gyerekek tanulnak, játszanak, sportolnak,... több»

Rendező: Felvidéki Judit

Panrásav
#63417

NA Panrásav  (2007)

dokumentum | életrajzi

Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük: minden a elfogásunktól függ. A filmben a Baltazár Színház Társulatának tagjaival találkozhatunk.

Rendező: Pudics Zsuzsanna

A szabadkai villamos történeti, irodalmi és képzőművészeti megközelítései
#63418

dokumentum

Elveszett sínek és rég volt villamosok nyomában jártunk Szabadkán, pontosan 35 évvel a villamosközlekedés megszűnése után. A "bordó vasállat" mintegy száz éven át csilingelte... több»

Trip
#63419

NA Trip  (2007)

dráma | rövidfilm

Utazás a realitás és irrealitás között fekvő határvidékre. Egy lány, egy fiú, egy rét, egy víztározó és egy LSD bélyeg. A többi már fikció.

#63420

dráma | krimi | rövidfilm | thriller

Egy nő telefonon veri át az áldozatait, elnyeri a bizalmukat, majd adatokat csal ki tőlük.

Rendező: Daniel Duane

Szereplők: Christina Carabajal